Λίγοι είναι αυτοί που κερδίζουν στο στοίχημα κι έχουν ήδη βρει τις απαντήσεις στους λόγους που χάνουν οι περισσότεροι παίκτες στο στοίχημα. Οι χαμένοι παίκτες συχνά αντιμετωπίζουν τα παρακάτω προβλήματα, τα οποία συνεχώς μειώνουν το κεφάλαιό τους και καθιστούν το στοίχημα ένα ακριβό χόμπυ. Βρίσκοντας τις λύσεις στα παρακάτω αίτια που χάνουμε στο στοίχημα, τελικά καταφέρουμε να βγάλουμε χρήματα παίζοντας στοίχημα.

  1. Παίζουμε χρήματα που χρειαζόμαστε. Χρήματα που προορίζονταν για το ενοίκιο, για την κάλυψη πρώτων αναγκών και για την καθημερινότητά μας δεν πρέπει να ρισκάρονται σε ένα χόμπυ όπως είναι το στοίχημα. Βάζοντας στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων εξαρχής, δε θα έχουμε την ψυχολογική πίεση ότι διακινδυνεύουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
  2. Στοιχηματίζουμε χωρίς λόγο. Πόσες φορές ξεκινάμε να ασχοληθούμε με το βραδινό στοίχημα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε ότι διεξάγονται μόνο λίγοι αγώνες σε ένα πρωτάθλημα για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα. Όσο αποφασισμένοι κι αν είμαστε να παίξουμε, οφείλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή. Υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα με περισσότερες ευκαιρίες.
  3. Ακολουθούμε τα προγνωστικά άλλων τυφλά. Η online μελέτη φόρουμ και blogs με τα τελευταία προγνωστικά αγώνων επικροτείται, αλλά μέχρι ένα βαθμό. Είναι στη δικιά μας κρίση να αποφασίσουμε εάν μας έπεισαν τα επιχειρήματα του tipster, πριν στοιχηματίσουμε σύμφωνα με την πρόβλεψή του. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μάλιστα ο tipster να μην ακολουθεί ούτε ο ίδιος τα προγνωστικά του.
  4. Επηρεαζόμαστε από προηγούμενα αποτελέσματα. Ένα πρόσφατο σερί χαμένων στοιχημάτων αναμφισβήτητα θα κλονίσει την αυτοπεποίθησή μας και θα μας αναγκάσει να στοιχηματίσουμε πιο φοβισμένα. Αντίστροφα, μια πολύ καλή επίδοση θα επηρεάσει το στοίχημά μας, παίζοντας πιο επικίνδυνα.
  5. Αυξομειώνουμε τα πονταρίσματα χωρίς σύστημα. Συνήθως τα πονταρίσματα πρέπει να είναι ισόποσα μέχρι να αυξηθεί το κεφάλαιό μας ή εφόσον ακολουθούμε περίπλοκα συστήματα πονταρίσματος όπως είναι το κριτήριο Kelly. Σε άλλη περίπτωση, όπως για παράδειγμα για να πάρουμε πίσω τα χαμένα στοιχήματα, η αυξομείωση του στοιχήματος οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα για τη μέθοδό μας.
  6. [intlink id=”1794″ type=”post”]Δεν καταγράφουμε τις επιδόσεις μας[/intlink]. Η παρακολούθηση των στοιχημάτων μας και πώς αυτά αποδίδουν σε βάθος χρόνου βοηθάει στην βελτίωσή μας ως παίκτες στοιχήματος, πέρα της άμεσης χρηστικότητας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος στο στοίχημα. Συχνά μάλιστα θα είναι και η αφορμή για να κατανοήσουμε πόσο ακριβό χόμπυ είναι το στοίχημα.
  7. Στοιχηματίζουμε εκνευρισμένοι. Είτε μια προσωπική διαμάχη ανάμεσα σε φίλους, είτε ένας οικογενειακός καβγάς, οτιδήποτε μπορεί να μας έχει εκνευρίσει οπωσδήποτε θα πρέπει να μας έχει αποτρέψει από το να ανοίξουμε τον υπολογιστή και να παίξουμε κάποιο στοίχημα online. Ένας μοναχικός περίπατος θα μας γλυτώσει χρήματα και θα βοηθήσει να βρούμε την ηρεμία μας.
  8. Στοιχηματίζουμε σε αθλήματα που δεν γνωρίζουμε. Θυμάμαι προσωπικά όταν προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ τις διαφορές των αποδόσεων μεταξύ bookmakers, μια τακτική που είναι γνωστή ως arbitrage. Το στοίχημα που με έκανε να εγκαταλείψω το arbing ήταν ένας αγώνας golf, όταν με τρόμο διαπίστωσα ότι στη δεύτερη εταιρία στοιχημάτων που θα έπαιζα το δεύτερο στοίχημά μου, προσφερόταν η ισοπαλία ως σημείο, κάτι που δε συνέβαινε στην πρώτη εταιρία. Αν και η πιθανότητα της ισοπαλίας ήταν μικρή, εντούτοις προτίμησα να ολοκληρώσω το arbitrage με ζημία καλύπτοντας κι εκείνο το σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό, δεδομένου ότι στο argitrage τα πονταρίσματα είναι μεγάλα.
  9. Στοιχηματίζουμε χωρίς αυτοσυγκέντρωση. Πόσες φορές δεν έχει τύχει στο ανταλλακτήριο της Betfair να συμπληρώσουμε το ποντάρισμα στο πεδίο της απόδοσης, και την απόδοση στη θέση του πονταρίσματος. Κι αν μιλάμε για απόδοση του 1.50 μικρό το κακό. Εάν όμως μιλάμε για απόδοση 500, τότε ενδέχεται να στοιχηματίσουμε 500 ευρώ σε 10.0 απόδοση, αντί για 10 ευρώ σε 500.0 απόδοση. Παρομοίως να παίξουμε το σημείο του ημιχρόνου αντί για το τελικό σημείο. Λάθη που σίγουρα κοστίζουν.
  10. Στοιχηματίζουμε χωρίς σύγκριση αποδόσεων. Ένα στοίχημα σε απόδοση 2.00 ίσως είναι ευκαιρία, το ίδιο στοίχημα σε απόδοση 1.70 είναι χαμένα χρήματα. Το στοίχημα σε μία μονάχα εταιρία στοιχημάτων επειδή είναι η αγαπημένη μας δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι αποδόσεις είναι σαν τις λαϊκές αγορές, βγείτε και ψωνίστε την καλύτερη. Διαβάστε πόσο σημασία έχει η [intlink id=”1248″ type=”post”]σύγκριση αποδόσεων στο στοίχημα[/intlink]!

Αποφεύγοντας τα παραπάνω λάθη, θα βγούμε τουλάχιστον λιγότερο χαμένοι από το στοίχημα. Ωστόσο θα έχουμε βελτιώσει το παιχνίδι μας και θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.