Όπως σε όλα τα συστήματα για online στοίχημα, έτσι και σε ένα σύστημα τέννις τα στατιστικά που θα συγκεντρώσουμε είναι πολύ σημαντικά. Σε ένα σύστημα ποδοσφαίρου υπάρχουν στατιστικά γκολ, νικών, ηττών, εντός κι εκτός έδρας για όλες τις ομάδες. Αντίστοιχα στο σύστημα τέννις πρέπει να καταλήξουμε στα χαρακτηριστικά και στατιστικά των αθλητών τέννις, που θα λειτουργήσουν ως δεδομένα για τη μελέτη του συστήματός μας. Ας δούμε 3 σημαντικά στατιστικά, τα οποία θα βοηθήσουν στην καλύτερη πρόγνωση των αγώνων τέννις.

  1. Άσσοι. Η συχνότητα με την οποία ένας τεννίστας επιτυγχάνει άσσους. Στο τέννις το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχει συχνά ο αθλητής που έχει το σερβίς. Κατ’ επέκταση εάν ο τεννίστας αυτός είναι καλός στο σερβίς, καταλαβαίνουμε ότι το πλεονέκτημά του αυξάνει. Το στατιστικό μέγεθος που θα μας υποδείξει εάν πράγματι ένας τεννίστας έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του είναι η συχνότητα των άσσων.
  2. Breaks. Η συχνότητα με την οποία ένας τεννίστας σπάει το σερβίς του αντιπάλου. Είναι ακριβώς το αντίθετο στατιστικό στοιχείο του προηγούμενου και βοηθάει στο να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ των αθλητών. Ένας τεννίστας που πετυχαίνει λιγότερους άσσους αλλά καταφέρνει περισσότερα breaks εξισορροπεί κάπως τη διαφορά. Ωστόσο εάν δεν είναι τόσο καλός ούτε στα breaks, οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ του αντιπάλου, που όχι μόνο θα κερδίζει τα περισσότερα δικά του σερβίς, αλλά και αρκετά του αντιπάλου.
  3. Αβίαστα λάθη. Είναι τα χτυπήματα που θα δώσουν τον πόντο στον αντίπαλο, όταν θα βγει άουτ το μπαλάκι ή θα πέσει στο φιλέ. Όσα περισσότερα αβίαστα λάθη έχει ένας τεννίστας κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα, τόσο ευκολότερο έργο θα έχει ο αντίπαλός του, αφού δε θα χρειαστεί να κάνει δύσκολα χτυπήματα για να παίρνει τους πόντους. Εάν μιλάμε για τους κορυφαίους τεννίστες του κόσμου, το στατιστικό αυτό μέγεθος δεν θα κάνει τόσο τη διαφορά, αφού σε τόσο υψηλό επίπεδο οι παίκτες έχουν ήδη βελτιώσει αυτόν τον παράγοντα. Σε χαμηλότερα επίπεδα ωστόσο θα κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα τέννις.

Αυτά είναι και τα σημαντικότερα στατιστικά των αθλητών τέννις που θα πρέπει οπωσδήποτε να εντάξουμε ως δεδομένα στο σύστημα τέννις που θα εφαρμόσουμε στο online στοίχημά μας. Από εκεί και πέρα ιδιαίτερη βαρύτητα επιβάλλεται να δοθεί στη δύναμη και την ταχύτητα των αθλητών, αφού ένα δυνατό χτύπημα απαιτεί γρήγορη αντίδραση από τον αντίπαλο. Κάποια επιπλέον και εξίσου σημαντικά στοιχεία που πρέπει να μελετηθούν είναι το στυλ παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα εάν ο τεννίστας συνηθίζει να ανεβαίνει στο φιλέ ή όχι, καθώς επίσης εάν το δυνατό χτύπημα είναι το forehand ή το backhand σε άμεση σχέση με τη διάκριση μεταξύ αριστερόχειρων και δεξιόχειρων.

Εφόσον τα παραπάνω εισαχθούν σαν δεδομένα σε ένα σύστημα τέννις, θα έχουν μπει οι απαραίτητες βάσεις που προϋποθέτει ένα κερδοφόρο σύστημα στοιχήματος τέννις.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.