Όποιος παίζει στοίχημα online αναζητά το κέρδος. Τα χρήματα που μπορεί να κερδίσει κάποιος έχουν άμεση σχέση με τον αριθμό των στοιχημάτων, το ποσό του κάθε στοιχήματος και το πλεονέκτημα που έχει ο ίδιος να επιλέγει στοιχήματα που έχουν value. Το τελευταίο δύσκολα υπολογίζεται εξαρχής και θα χρειαστεί πρακτική εφαρμογή. Δε χρειάζεται να ρισκάρει χρήματα όμως, αφού μπορεί να το κάνει με εικονικά χρήματα μέχρι να καταλήξει σε ένα νούμερο. Στο τέλος οι 3 αυτοί παράγοντες θα απαντήσουν το ερώτημα, πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο online στοίχημα.

Δεν είναι σπάνιες οι συζητήσεις μεταξύ παικτών στοιχήματος online που αφορούν το ενδεχόμενο μακροχρόνιο κέρδος και κατά πόσο είναι δυνατόν να ζήσει κανείς από αυτήν την ασχολία. Εάν κι εσάς σας απασχολεί το ύψος του εφικτού κέρδους, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε μερικούς απλούς υπολογισμούς. Ο πρώτος και δυσκολότερος υπολογισμός είναι ο καθορισμός του πλεονεκτήματος που έχετε απέναντι στον ανταγωνισμό, είτε αυτός λέγεται bookmaker είτε άλλοι παίκτες. Εκείνο στο οποίο στοχεύετε είναι η εύρεση στοιχηματικών ευκαιριών που προσφέρονται για μακροχρόνιο κέρδος. Κάτι τέτοιο έχουμε ήδη συζητήσει εδώ στο Στοίχημα Online κι ονομάζεται value betting. Με απλά λόγια θα πρέπει να στοιχηματίζετε σε αγώνες που το στοίχημά τους προσφέρεται με απόδοση 2.00 και τελικά επαληθεύονται πάνω από 55%, δηλαδή η πραγματική τους απόδοση θα έπρεπε να είναι 1.95 ή χαμηλότερα. Εάν έχετε αυτήν την ικανότητα, τότε απομένει να υπολογίσετε πόσο καλοί είστε σε αυτό.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται η πρακτική εφαρμογή. Ο παίκτης του στοιχήματος θα πρέπει να παίξει ακόμα και με εικονικά χρήματα έναν αριθμό στοιχημάτων, ώστε μετά από ένα ικανοποιητικό δείγμα (π.χ. 100 στοιχήματα) να δει εάν τελικά καταφέρνει να ανακαλύπτει στοιχήματα που του δίνουν κέρδος. Για αυτό το σκοπό μια καλή τακτική είναι να καταγράφει τα στοιχήματά του και να στοιχηματίζει το ίδιο ακριβώς ποσό συνεχώς. Έστω ότι μετά από 100 στοιχήματα των 10 εικονικών ευρώ, η μελέτη του βασισμένη σε πραγματικά αποτελέσματα δείχνει ότι θα κέρδιζε 50 ευρώ. Το συμπέρασμα είναι ότι το πλεονέκτημά του είναι 5%. Αυτό προκύπτει εάν διαιρέσει το 50 με τα 1.000, που είναι ο τζίρος που έκανε.

Εάν αυτά τα στοιχήματα διήρκεσαν ένα μήνα, ο online παίκτης που ακολουθεί το ίδιο σύστημα στα στοιχήματά του θα παίζει κατά μέσο όρο 100 στοιχήματα το μήνα και αναμένει 5% πλεονέκτημα. Πλέον το πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει από το online στοίχημα εξαρτάται αυστηρά και μόνο από το ποσό που θα στοιχηματίζει σε κάθε στοίχημα. Είτε στοιχηματίζει το ίδιο ποσό, είτε αυξομειώνει το στοίχημά του κάθε φορά, στο τέλος θα υπάρχει ένας μέσος όρος του στοιχηματικού ποσού. Εάν λοιπόν στοιχηματίζει 10 ευρώ ανά στοίχημα κατά μέσο όρο, είδαμε ότι το αναμενόμενο κέρδος του είναι 50 ευρώ. Σίγουρα δεν μπορεί να ζήσει κανείς με τέτοια χρήματα, όμως ήδη έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα στο online στοίχημα, τη στιγμή που είναι λίγοι αυτοί που τελικά είναι κερδισμένοι από το στοίχημα online.

Για να μιλάμε για ένα αποδεκτό και λογικό ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ το μήνα, ο παίκτης του στοιχήματος είναι αναγκασμένος να κάνει μεγάλο τζίρο ή να έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Το 5% σαν πλεονέκτημα αποτελεί ένα απολύτως αποδεκτό μέγεθος, που άμα καταφέρνετε να το επιτυγχάνετε σταθερά, θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι. Οπότε απομένει να αυξηθεί ο τζίρος, που αυτομάτως οδηγεί είτε σε μεγάλο αριθμό στοιχημάτων, είτε σε μεγάλο ποσό πονταρίσματος. Με 1.000 ευρώ αναμενόμενο μηνιαίο κέρδος, ο τζίρος πρέπει να ανέλθει στα 20.000 ευρώ, που σημαίνει 100 στοιχήματα των 200 ευρώ το καθένα, ή 1.000 στοιχήματα των 20 ευρώ.

Το εάν θα αυξήσετε τον αριθμό των στοιχημάτων ή το ποσό πονταρίσματος εξαρτάται από τη διαχείριση των χρημάτων σας και από το χρόνο που έχετε διαθέσιμο για το online στοίχημα. Ωστόσο το να βγάζει κανείς σταθερά χρήματα και κέρδος από το online στοίχημα δεν είναι σίγουρα αυτό που λένε “το εύκολο χρήμα”.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.