trading-othones-quadΠολλές φορές στην τηλεόραση παίζουν πλάνα από τα χρηματιστήρια παρουσιάζοντας τους χρηματιστές και traders να κάθονται μπροστά σε αρκετές οθόνες κοιτάζοντας γραφήματα, τιμές και πληροφορίες. Ο αριθμός των οθονών μεταβάλλεται αλλά κανείς δεν κάνει trading μόνο σε μια οθόνη, αφού η βοήθεια που προσφέρει η διάταξη πολλαπλών τηλεοράσεων ή οθονών υπολογιστή είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός trader. Στο trading στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων όπως είναι η Betfair, θα έλεγα ωστόσο ότι είναι πλεονασμός οτιδήποτε περισσότερο από δύο οθόνες. Ίσως η ενσωμάτωση σε αυτές και μιας τηλεόρασης με ζωντανή εικόνα από τα αθλήματα που στοιχηματίζουμε θα άγγιζε την τελειότητα. Κι αυτό καθώς δεν υπάρχει τόση πολλή πληροφορία ή στοιχηματικά προϊόντα που δικαιολογούν έναν υπερβολικό αριθμό από οθόνες στο γραφείο μας.

Εάν ενδιαφέρεστε για trading στοιχημάτων θα συνιστούσα την προσθήκη μιας επιπλέον οθόνης πέραν της πρωτεύουσας οθόνης ή του λάπτοπ. trading-laptop-tv-othoniΗ βοήθεια της δεύτερης οθόνης δε έγκειται αποκλειστικά στο trading, αφού γρήγορα θα διαπιστώσετε την ευχρηστία να δουλεύει κανείς σε δύο οθόνες στην καθημερινότητά του, ειδικά μάλιστα εάν καταναλώνει πολλές ώρες στον υπολογιστή και συνηθίζει να ανοίγει πολλά παράθυρα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Θα ωφελήσει την παραγωγικότητά σας και την καλύτερη οργάνωση του περιβάλλοντος εργασίας σας στον υπολογιστή. Φυσικά εάν μιλάμε για σταθερό υπολογιστή η αγορά δύο πανομοιότυπων οθονών μοιάζει τέλεια, με τη χειρότερη λύση να αποτελεί το λάπτοπ με μια δεύτερη οθόνη στο πλάι. Από την άλλη η χρήση λάπτοπ βοηθάει στη φορητότητα όλης της δουλειάς μας οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε.

Περνώντας και κουβεντιάζοντας πλέον τα του trading και τη βοήθεια των πολλαπλών οθονών, θα δούμε 5 απαραίτητα παράθυρα που θα καταλάβουν το χρήσιμο κομμάτι των οθονών.

  1. Αναμφισβήτητα το πιο απαραίτητο παράθυρο που πρέπει πάντα να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο – όχι minimized δηλαδή στην κάτω μπάρα – είναι το περιβάλλον της Betfair έχοντας κάνει είσοδο στο λογαριασμό μας. Οτιδήποτε κι αν πάει στραβά πρέπει να έχουμε εύκολη κι άμεση πρόσβαση στα στοιχήματά μας για να μειώσουμε τη ζημία στο ελάχιστο το συντομότερο δυνατό.
  2. Το δεύτερο αναγκαίο παράθυρο είναι το πρόγραμμα με το οποίο κάνουμε trading. Είτε επιλέξτε ένα πρόγραμμα από τους επίσημους παρόχους λογισμικού της Betfair όπως είναι το BetAngel, είτε δοκιμάζετε ένα από τα δωρεάν, οπωσδήποτε αρκετό χώρο της μιας οθόνης θα καταλαμβάνει η πλατφόρμα αυτή. Συνήθως το πλέον χρήσιμο κομμάτι μιας πλατφόρμας trading είναι το ladder, η κατακόρυφη δηλαδή παρουσίαση των αταίριαστων στοιχημάτων, μέσω της οποίας θα τοποθετείτε τα στοιχήματά σας.
  3. Ένα τρίτο και αρκετά μικρότερο παράθυρο θα περιλαμβάνει το γράφημα του εκάστοτε αθλητή, ομάδας ή αλόγου του οποίου την απόδοση κάνετε trading. Εάν από την άλλη επιχειρείτε trading πολλών στοιχηματικών αγορών ταυτόχρονα, λογικά θα χρειαστείτε τα αντίστοιχα γραφήματα όπως και τις αντίστοιχες σκάλες (ladders) με αποτέλεσμα να μειωθεί περαιτέρω η διαθέσιμη πλέον ελεύθερη επιφάνεια των οθονών.
  4. Κάποιο χώρο θα καταλαμβάνει σίγουρα ένα παράθυρο του αγαπημένου σας πλοηγού στο διαδίκτυο (Mozilla, Internet Explorer, Google Chrome, κλπ) στο οποίο θα διαβάζετε νέα, θα συμμετέχετε σε φόρουμ, θα παρακολουθείτε τα σχόλια άλλων traders στο group σας στο Facebook κι οτιδήποτε άλλο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερο γνώση γύρω από το στοίχημα που κάνετε trading. Εδώ μια παρένθεση για να τονιστεί η σημασία της αναγκαίας προσήλωσης στο trading, καθώς απαιτεί το 110% της προσοχής σας. Μην απορροφηθείτε με το σερφάρισμα online και ξεχάστε τα στοιχήματά σας γιατί οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
  5. Ένα τελευταίο παράθυρο θα αποτελεί πιθανόν κάποια τροφοδοσία βίντεο με ζωντανή κάλυψη του αθλήματος που κάνετε trading εάν προτιμάτε τα live στοιχήματα, ή εάν το βίντεο παρέχει οποιαδήποτε μορφής ενημέρωση όπως ειδήσεις, αθλητικά νέα ή την επιβεβαίωση της έναρξης μιας ιπποδρομίας. Εδώ γίνεται λόγος για την ενσωμάτωση μιας τηλεόρασης για το σκοπό αυτό, ώστε πρώτον να αποφορτιστεί ο υπολογιστής από το βάρος του βίντεο και δεύτερον όπως και να το κάνουμε η τηλεόραση θα βοηθήσει περισσότερο στην εναλλαγή καναλιών και συνδεσιμότητα με δορυφορικά συστήματα ή άλλα συνδρομητικά κανάλια.

trading-betfair-othonesΠροτεινόμενη διάταξη οθονών στο trading στοιχημάτων

Οι 2 οθόνες συν μια τηλεόραση είναι απολύτως αποδεκτά εφόδια για τη σωστή λειτουργία και παραγωγικότητα ενός trader. Εφόσον δείτε ότι τα καταφέρνετε καλά και η προσθήκη μιας τρίτης ή και τέταρτης οθόνης θα σας ωφελήσει να παρακολουθείτε ακόμα περισσότερες στοιχηματικές αγορές και να αυξήσετε τον όγκο των στοιχημάτων σας – με δεδομένο όμως πρώτα το πλεονέκτημα που έχετε απέναντι στον ανταγνωσιμό – τότε με τα κέρδη που σας βοήθησαν να έχετε οι 2 οθόνες, μπορείτε να επενδύσετε στην αγορά περισσοτέρων, εφόσον βέβαια το επιτρέπει και η διάταξη του γραφείου σας. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε! Υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα στο google για να πάρετε ιδέες.

othones-toixos

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.