chelseaΤόσο εκπληκτική ήταν η φόρμα της Chelsea FC στις πρώτες αγωνιστικές της περιόδου, που φαινόταν βέβαιο πως θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Premier League που είχε κατακτήσει τον περασμένο Μάιο.

Η Chelsea έβρισκε δίχτυα με εξαιρετική ευκολία στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, πετυχαίνοντας 21 γκολ στην πορεία των πέντε διαδοχικών νικών. Αν και τέτοια φόρμα δεν ήταν δυνατόν να διατηρηθεί εσαεί, παρ’ όλ’ αυτά οι «μπλε» μπήκαν στο Νοέμβρη έχοντας ένα σοβαρό προβάδισμα πέντε βαθμών. Ωστόσο, μόλις επτά εβδομάδες μετά, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική!

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ

premier-league-vathmologiaΟ σύλλογος του Stamford Bridge μπαίνει στην πολυάσχολη περίοδο των Χριστουγέννων ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τη Manchester United FC, έχοντας σημειώσει μόλις μια νίκη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της – η χειρότερη συγκομιδή βαθμών από τον Δεκέμβριο του 1999! Είναι ένα ακόμα στοιχείο της μη-προβλεψιμότητας που διακρίνει τη σεζόν 2010/11, αν και η Chelsea είναι ακόμα κοντά στην κορυφή.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις επιστροφές των Frank Lampard και John Terry από τραυματισμούς, σημαίνει πως ο Carlo Ancelotti κάθε άλλο παρά ηττημένος νιώθει: «Νομίζω πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο προπονητής μετά την πρόσφατη ισοπαλία 1-1 της Chelsea με την Tottenham Hotspur FC στο ντέρμπι του Λονδίνου. «Εχουμε πολλές πιθανότητες, όταν αναρρώσουν όλοι οι παίκτες μας. Νομίζω πως οι δύσκολες μέρες για μας αποτελούν πια παρελθόν».

ΦΡΕΝΟ ΟΙ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

Αν και η United είναι αήττητη κι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος (με δυο βαθμούς περισσότερους) έχουν παραχωρήσει πάρα πολλές ισοπαλίες για τα… γούστα του Sir Alex Ferguson (επτά συνολικά) ενώ η Arsenal FC, που είναι δεύτερη, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιρρεπής, έχοντας ηττηθεί τρεις φορές εντός έδρας. Η City, έχοντας ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, είναι στην τρίτη θέση ισοβαθμώντας με τους «Gunners» κι έχοντας δώσει κι ένα παιχνίδι παραπάνω. Η ήττα από την Everton εντός έδρας, στέρησε από τη City τη δυνατότητα να βρεθεί στην κορυφή της Premier League την περίοδο των Χριστουγέννων για πρώτη φορά από το 1929!

ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι Sunderland AFC και Bolton Wanderers FC, στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, απειλούν με κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου. Αήττητη στην έδρα της, η πρώτη έχει διατηρήσει την εστία της ανέπαφη περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία – εννέα. Οι τρεις σύλλογοι που προήχθησαν την περασμένη σεζόν – οι Blackpool FC, Newcastle United FC και West Bromwich Albion FC – φαίνεται πως πατάνε καλά στα πόδια τους ενώ η Blackpool προσέφερε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, κερδίζοντας 2-1 τη Liverpool FC στο Anfield!

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΜΑΓΝΗΤΕΣ

Andy CarrollΑναπόσπαστο κομμάτι στην επιστροφή της Newcastle στη μεγάλη κατηγορία, έχει αποδειχθεί ο Andy Carroll, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο σε πολλές άμυνες της Premier League. Ο δυνατός 21χρονος επιθετικός ήταν ένας από τους καλύτερους σε απόδοση σε αυτό το πρώτο μισό της περιόδου, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 17 εμφανίσεις και πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην εθνική Αγγλίας, σε φιλικό κόντρα στη Γαλλία τον περασμένο μήνα. Ο Samir Nasri, του οποίου τα οκτώ γκολ για την Arsenal αποτελούν ήδη την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, έχει τραβήξει επίσης τα βλέμματα, ενώ ο Gareth Bale ήταν απλά απολαυστικός για την Tottenham τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στο Champions League, στην παρθενική εμφάνιση των «σπιρουνιών».

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τη West Ham United FC. Δύο νίκες σε 18 αγώνες «στοιχειώνουν» τα «σφυριά» του Avram Grant από την… κατάρα που θέλει την ομάδα που είναι ουραγός τα Χριστούγεννα να υποβιβάζεται στο τέλος της περιόδου. Κι όμως, οι ανατολικο-Λονδρέζοι είναι μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τη σωτηρία, αν και έχουν δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο από τις άμεσες αντιπάλους τους και ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων θα τους βοηθούσε να ξεπεράσουν τις Wolverhampton Wanderers FC και Wigan Athletic FC, αλλά και την περυσινή φιναλίστ του Europa League, Fulham FC.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).