ronaldo-messiFC Barcelona και Real Madrid CF πραγματοποίησαν μέτριο ξεκίνημα στην αρχή της 79ης σεζόν της La Liga, ωστόσο καθώς πλησίαζε η διακοπή λόγω των Χριστουγέννων, φάνηκε πως όπως συνήθως οι δύο μεγάλοι μονομάχοι θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Επειτα από 16 αγωνιστικές, οκτώ πόντοι χωρίζουν την Villarreal CF, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, από τη δεύτερη Real Madrid CF. Η κάτοχος του τίτλου Barcelona έχει δύο επιπλέον βαθμούς προβάδισμα και έχει συντριπτική διαφορά τερμάτων (+17), στην οποία σημαντικότατο ρόλο έχουν παίξει τα 17 γκολ του Lionel Messi.

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

la-liga-vathmologiaΗ ομάδα του Josep Guardiola έχει συγκεντρώσει φέτος περισσότερους βαθμούς από ότι στις δύο προηγούμενες περιόδους (σε αυτό το χρονικό σημείο) και ακόμα δεν έχει χάσει βαθμό εκτός έδρας! Οι περισσότεροι έπαινοι και η προσοχή είναι κατανοητό πως έχουν πέσει για μια ακόμα φορά στο σύλλογο του Camp Nou – που σπάει τα κοντέρ – ωστόσο η Ισπανική πρωτεύουσα ήταν αυτή που είχε συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα πριν την έναρξη της σεζόν.

Λίγες μέρες αφότου είχε οδηγήσει την FC Internazionale Milano στην κατάκτηση του Champions League μέσα στο Santiago Bernabéu, ο José Mourinho επέστρεψε, αλλά ως νέος προπονητής των “Merengues”. Ωστόσο, το ένα μόλις γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν – κόντρα σε RCD Mallorca και CA Osasuna – ήγειρε πολλούς προβληματισμούς στην οικογένεια της “βασίλισσας” για το κατά πόσο τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Διαβεβαιώσεις, ωστόσο, χρειάζονταν και οι οπαδοί της Barcelona, όταν έγιναν μάρτυρες της ήττας-σοκ που υπέστη – και ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς μέχρι στιγμής – το 2-0 από την νεοφώτιστη Hércules CF εντός έδρας, στη 2η αγωνιστική. Αλλά οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι γρήγορα βρήκαν το δρόμο τους, με τον Messi και τον νεοαποκτηθέντα David Villa να βρίσκουν δίχτυα για την Barcelona και τον Cristiano Ronaldo να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Alfredo di Stéfano για τη Real, πετυχαίνοντας 17 γκολ σε 15 εμφανίσεις, πριν τα Χριστούγεννα!

ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ… ΓΚΟΛ

Δεν ήταν έκπληξη που το πρώτο Clasico της σεζόν, στο Camp Nou, συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του κόσμου. Αλλά το ενδιαφέρον ήταν μόνο και μόνο στο ότι η Barcelona έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Real με έναν εκπληκτικό θρίαμβο με 5-0 – η βαρύτερη ήττα του Mourinho ως προπονητής. “Δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά θα πρέπει να έχουμε αίσθηση του τι κάνει αυτή η ομάδα”, δήλωσε ο Guardiol Guardiola a. “Είμαστε προνομιούχοι που ζούμε αυτές τις στιγμές”.

Για να μην… μείνει παραπίσω, ο Mourinho συνόψισε έπειτα από τις 16 αγωνιστικές λέγοντας πως είχε να αντιμετωπίσει “μια ομάδα από έναν άλλο κόσμο και με χαρακτήρα”. Αλλά προσέθεσε πως “δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά εδώ και έξι μήνες και έχουμε μόνο ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αισθάνομαι τρομερά υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας”.

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

la_liga_logoΜε τον τίτλο να φαίνεται πως είναι εκτός πραγματικότητας για τις υπόλοιπες ομάδες, η κούρσα για την τρίτη θέση έχει πάρει τον χαρακτηρισμό του “η La Liga των υπολοίπων”. Και φαίνεται να είναι έντονη. Η Villarreal του Juan Carlos Garrido καμαρώνει στην τρίτη θέση πριν τη χειμερινή διακοπή, με τους Giuseppe Rossi και Nilmar να έχουν σημειώσει 19 γκολ για έναν σύλλογο που έχει 11 βαθμούς περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο της περυσινής σεζόν.

Η Valencia CF είναι πέντε βαθμούς πιο πίσω και τέταρτη, ακριβώς μπροστά από την RCD Espanyol, η οποία παρά το ότι απώλεσε το απόλυτο εντός έδρας ρεκόρ της στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής – η Barcelona κέρδισε 5-1 – συνεχίζει να είναι η έκπληξη της σεζόν υπό τις οδηγίες του Mauricio Pochettino.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).