proteraiotitaΣυχνά ακούμε πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που το στοίχημα σκαρφαλώνει στις υψηλότερες θέσεις των προτεραιοτήτων της καθημερινότητάς μας με δυσάρεστα αποτελέσματα κάποιες φορές. Παραμελούμε τους φίλους και την οικογένειά μας και αποφεύγουμε να χάσουμε χρόνο βγαίνοντας έξω με την παρέα μας, για να επικεντρωθούμε στο χόμπι μας. Δίνοντας προτεραιότητα στο στοίχημα οπωσδήποτε έχει αντίκτυπο στην κοινωνική μας ζωή, η οποία πλέον αναπτύσσεται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή μέσα σε στοιχηματικά φόρουμ όπου βρίσκουμε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς. Σαν συνέπεια όχι μόνο χάνουμε στα χαρτιά, αλλά χάνουμε και στην αγάπη όταν το στοίχημα μετατρέπεται σε πρωταρχική προτεραιότητα στον τρόπο ζωής μας.

Η πιθανότητα να βγούμε χαμένοι από το στοίχημα μακροχρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη από το να κερδίσουμε χρήματα μέσω του χόμπι μας. Η ελπίδα που υπάρχει για χρηματικό κέρδος μας αιχμαλωτίζει και μας αναγκάζει να παραμελούμε σημαντικές ανάγκες στην καθημερινότητά μας. Παρόλο λοιπόν που βλέπουν το χρηματικό τους λογαριασμό να μειώνεται σταθερά, η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στην ασχολία αυτή, θυσιάζοντας χρόνο συναναστροφής με αγαπημένα πρόσωπα. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνήθως τα άσχημα αποτελέσματα επηρεάζουν και την συμπεριφορά μας απέναντί τους όπως και την ψυχολογία μας.

stoixima-proteraiotita-gynaikaΓια να διαπιστώσουμε από μόνοι μας πότε έχουμε ξεπεράσει τα αποδεκτά όρια ενασχόλησης με το χόμπι μας, αρκεί η αποχή λίγων ημερών για να καθαρίσει το μυαλό μας από ομάδες, συστήματα, προγνωστικά κι αποδόσεις. Μια μονοήμερη εκδρομή μακριά από οθόνες, εφημερίδες και υπολογιστές αρκεί για να συγκρίνουμε τις νέες εικόνες που θα αποκτήσουμε με τις εικόνες που ερχόμαστε αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση. Ωστόσο δε χρειάζεται να ξενιτευτούμε για να κατανοήσουμε το γεγονός πως έχουμε απορροφηθεί πλήρως. Σκεφτείτε ένα Σάββατο ή μια Κυριακή να μην ανοίξετε καθόλου τον υπολογιστή, να μη διαβάσετε καμία αθλητική εφημερίδα. Να απέχετε πλήρως από τις καθιερωμένες στοιχηματικές σας συνήθειες. Να μην κάνετε σύνδεση στο λογαριασμό σας για να δείτε τις αποδόσεις του ντέρμπι της ημέρας. Τα παραπάνω ακούγονται αδιανόητα, σωστά;

Με τις γιορτές να είναι προ των πυλών, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή της περασμένης χρονιάς και να δούμε μόνοι μας εάν δώσαμε την προσοχή που αρμόζει σε ανθρώπους, ή εάν αφιερώσαμε ατελείωτες ώρες στο στοίχημα αποξενωμένοι από τον περίγυρό μας. Ακόμα κι αν κερδίσαμε χρήματα από το στοίχημα, μόνο εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε εάν πραγματικά άξιζαν οι θυσίες για όποιο κέρδος είχαμε. Η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε, ενώ δεν αποκλείεται να[intlink id=”2224″ type=”post”] αλλάξουμε και στάση απέναντι στο στοίχημα[/intlink], ειδικά εάν έχουμε απογοητευτεί από τα αποτελέσματά μας. Εάν πάλι το στοίχημα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα και τη νέα χρονιά, προσπαθήστε τουλάχιστον να ανταμειφτείτε για την προσήλωση αυτή.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.