kerdos-trading-betfair-ippodromiesΤο βίντεο δείχνει πώς κάνοντας trading στην Betfair το 2007 με τη βοήθεια μόνο του Mozilla Firefox μπορούσε κανείς να κερδίσει χρήματα από τις μεταβολές των αποδόσεων στις ιπποδρομίες πριν αυτές ξεκινήσουν. Τα χρόνια πέρασαν, ο τρόπος σκέψης πίσω από τη μέθοδο του trading παρέμεινε ο ίδιος, αν και ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε, ενώ πολλές πλατφόρμες και προγράμματα βασισμένα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων έκαναν την εμφάνισή τους. Έχοντας περίπου 5.000 ευρώ διαθέσιμα στον λογαριασμό μου, πραγματοποίησα αρκετά trades προβλέποντας την αυξομείωση των αποδόσεων του φαβορί αλόγου της κούρσας πριν δοθεί η εκκίνησή της. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσω σε 10 λεπτά πάνω από €200 κέρδος στο συγκεκριμένο άλογο, το οποίο μεταφράστηκε σε €65 κέρδος οποιαδήποτε κι αν ήταν η έκβαση της ιπποδρομίας.

Στα πρώτα λεπτά του βίντεο, προέβλεπα πως η απόδοση θα έπεφτε και έτσι στοιχημάτισα υπέρ του αλόγου, με σκοπό να επωφεληθώ από την πτώση της απόδοσης. Η πρόβλεψή μου βασίστηκε στο γράφημα το οποίο δείχνω σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του βίντεο. Ωστόσο η αντίσταση των layers όπως φαίνεται από το βάθος αγοράς στην στοιχηματική αγορά της ιπποδρομίας δεν επέτρεψε την απόδοση να ξαναπέσει κάτι από 3.00. Το πρώτο μου trade λοιπόν οδήγησε σε ζημία της τάξεως των €110, αφού στοιχημάτισα υπέρ στο 3.05 και κατά στο 3.15.

Από εκεί κι έπειτα η πρόβλεψή μου είχε αλλάξει και περίμενα η απόδοση να ανέβει πια. Έτσι τα μετέπειτα trades ξεκίνησαν όλα στοιχηματίζοντας κατά του αλόγου και ολοκληρώνοντας κάθε trade στοιχηματίζοντας υπέρ σε μεγαλύτερες αποδόσεις. Μάλιστα τα δύο τελευταία trades είναι πανομοιότυπα, αφού παίζω κατά στο 3.45 και υπέρ στο 3.5 και στις δύο ενέργειες trading. Το συνολικό κέρδος μου από το [intlink id=”724″ type=”category”]trading[/intlink] των 10 λεπτών που διήρκησε η παρακολούθηση της μεταβολής των αποδόσεων στην Αγγλική ιπποδρομία ανήλθε στα €222. Στη συνέχεια μοιράζω το κέρδος ισόποσα σε όλα τα άλογα, ώστε να βγω κερδισμένος σε οποιοδήποτε τελικό αποτέλεσμα της ιπποδρομία, η οποία φυσικά ξεκινάει μερικά λεπτά αργότερα όταν κι εμφανίζεται το «suspended» στην οθόνη. Το ποσό που τοποθετείται με κατά στοίχημα για αυτό το σκοπό, προκύπτει από τη διαίρεση του συνολικού κέρδους προς την τρέχουσα απόδοση του στοιχήματος. Εάν είχα χάσει χρήματα, θα ακολουθούσα την ίδια διαδικασία, αλλά θα τοποθετούσα υπέρ στοίχημα αντί για κατά.

Όλα τα στοιχήματα που τοποθετώ κατά τη διάρκεια του trading είναι των €1.111 κι ο λόγος είναι ότι σε αυτό του είδος το trading η ταχύτητα είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Έτσι για να εξοικονομήσω χρόνο και να προλάβω τις μετακινήσεις των αποδόσεων που ενδεχομένως μου απέφεραν κέρδος, έπρεπε να συμπληρώνω το ποσό του στοιχήματος όσο γίνεται γρηγορότερα. Πλέον σήμερα πολλά δωρεάν προγράμματα όπως το [intlink id=”2083″ type=”post”]Geeks Toy[/intlink] προσφέρουν τη δυνατότητα εισαγωγής στοιχημάτων προκαθορισμένων ποσών με ένα απλό κλικ του mouse, ενώ η δυνατότητα θεωρείται δεδομένη για προγράμματα με συνδρομή όπως το BetAngel. Ωστόσο τους πρώτους μήνες του trading αρκετοί στοιχημάτιζαν στρόγγυλα ποσά (π.χ. €500, €1.000) ενώ προτιμούσα να κερδίζω χρόνο στοιχηματίζοντας ποσά που δεν ήταν δύσκολο να εισαχθούν (π.χ. €555, €1.111).

Σήμερα οι περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν προγράμματα για την εισαγωγή των στοιχημάτων τους αλλά και στο trading. Πάντα όμως πρέπει να υπάρχει ένας Mozilla Firefox (Internet Explorer, Google Chrome) με το περιβάλλον της Betfair σε [intlink id=”1971″ type=”post”]κάποια οθόνη[/intlink], ώστε να έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τα στοιχήματά μας, όταν για κάποιο λόγο αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στα προγράμματα τρίτων.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.