betfair-betangel-grafima-trading-scalpingΤο δεύτερο βίντεο του χθεσινού trading στις αποδόσεις Αγγλικής ιπποδρομίας στην Betfair δείχνει πώς να κερδίσουμε χρήματα πριν την έναρξη της ιπποδρομίας, κάνοντας scalping μεταξύ των επιπέδων στήριξης κι αντίστασης. Η απόδοση του στοιχήματος στο φαβορί άλογο βρίσκεται στο 1.50 στην αρχή του βίντεο και καταλήγει περίπου στο 1.70 10 λεπτά αργότερα. Η απόδοση παρόλα αυτά είχε αγγίξει το 2.30 τις πρωινές ώρες για να κατρακυλήσει τις επόμενες μέχρι το 1.50 σχεδόν χωρίς να συναντήσει εμπόδιο κατά την πτώση της. Το τελικό κέρδος μου ήταν €40 στοιχηματίζοντας €500 ανά trade, ενώ το trading πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του software του Betangel καθώς και των γραφημάτων του.

Το scalping αποτελεί το πιο γρήγορο είδος trading, κατά το οποίο τα trades ολοκληρώνονται σε διάστημα δευτερολέπτων – στην περίπτωση των στοιχημάτων στις ιπποδρομίες – και στόχο έχουν ελάχιστα ticks κέρδους, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να επωφεληθεί ο scalper από μια μεγάλη μεταβολή. Αντίστοιχα το [intlink id=”1696″ type=”post”]stop loss[/intlink] βρίσκεται ελάχιστα ticks από το σημείο εισόδου, με συνέπεια το ρίσκο να περιορίζεται σε μικρές μεταβολές αποδόσεων. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζουμε σωστή διαχείριση των χρημάτων, καθώς το scalping περιέχει μεγάλο κίνδυνο απώλειας μεγάλου μέρους του κεφαλαίου ενός trader σε σύγκριση με πιο μακροχρόνια είδη trading, όπως το swing trading ή το position trading. Εάν ο scalper επιτρέψει την απόδοση να μετακινηθεί πέρα από το stop loss, το ρίσκο του ενδέχεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού μπορεί να χαθούν πολλά ticks σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θυμηθείτε πως και το κέρδος του ισοδυναμεί με λίγα ticks, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστούν πολλά κερδισμένα trades για να εξισορροπήσει μια μεγάλη ήττα.

Το Betangel βοηθάει στη γρήγορη τοποθέτηση, μεταβολή κι ακύρωση των στοιχημάτων – αν και κατά τη γνώμη μου το [intlink id=”2083″ type=”post”]Geeks Toy[/intlink] πρέπει να είναι ακόμα γρηγορότερο. Εντούτοις η δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους των γραφημάτων της Betfair σε πραγματικό χρόνο και η απεικόνιση με τη βοήθεια candlesticks, αποτελούν πανίσχυρα όπλα σε έναν παίκτη στοιχήματος που γνωρίζει πώς να τα εκμεταλλευτεί. Έτσι, ενώ στο μεγεθυμένο γενικό γράφημα της Betfair σχεδιάζουμε [intlink id=”1608″ type=”post”]γραμμή τάσης[/intlink] και τα πιο σημαντικά επίπεδα στήριξης κι αντίστασης, στο λεπτομερές γράφημα του Betangel είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε επιπλέον [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδα στήριξης κι αντίστασης[/intlink] που δεν θα ήταν δυνατόν να επισημανθούν στο γράφημα του ανταλλακτηρίου. Στο βίντεο κάτι τέτοιο γίνεται ξεκάθαρο στα τελευταία λεπτά του trading, όπου πραγματοποιώ μερικά trades στηριζόμενος αυστηρά και μόνο στα γραφήματα των candlesticks.

Τέλος, μεγάλη βοήθεια προσφέρει συν τοις άλλοις και το βάθος αγοράς που απεικονίζεται στο ladder της πλατφόρμας. Με βάση τα στοιχήματα υπέρ/back και κατά/lay είναι πιθανό να επισημάνουμε μια επιβεβαίωση ενός επιπέδου πριν αυτή απεικονιστεί στο γράφημα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο trade κατά το οποίο παραλίγο να είχα κερδίσει μερικά ticks παραπάνω εάν ήμουν κάποια milliseconds γρηγορότερος – η καταγραφή και περιγραφή του βίντεο σίγουρα δε βοηθάει εκείνη τη στιγμή. Πάντως το σκεπτικό πιστεύω να γίνει άμεσα αντιληπτό κατά την παρακολούθηση, ασχέτως αποτελέσματος.

Για όσους το έχασαν, μπορούν να παρακολουθήσουν το χθεσινό [intlink id=”2476″ type=”post”]πρώτο βίντεο trading περί Breakout σχηματισμού[/intlink]. Και τα δύο βίντεο καταγράφηκαν χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας διεξαγωγής των Αγγλικών ιπποδρομιών.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.