Oscars-2011-stoiximaΈνα από τα δημοφιλή ειδικά στοιχήματα online αποτελούν τα Oscars. Για το 2011 οι αποδόσεις και τα γραφήματα για τα Oscars καλύτερης ταινίας, α’/β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου, καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων παικτών στοιχήματος στο internet. Κάτι τέτοιο φαίνεται κι από τους τζίρους των αντίστοιχων στοιχηματικών αγορών στο ανταλλακτήριο της Betfair, όπου στα παραπάνω στοιχήματα ήδη έχουν ταιριαστεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ με 10 μέρες να υπολείπονται μέχρι την απονομή των αγαλματιδίων Oscars. Εάν λοιπόν προβλέπετε νικητές για τα 83α Academy Awards 2011, επιβεβαιώστε τις προβλέψεις σας με την προτίμηση του κόσμου όπως αυτή αποτυπώνεται στα γραφήματα των αποδόσεων μέχρι στιγμής. Άλλωστε οι μεταβολές των αποδόσεων τις επόμενες μέρες στα ειδικά στοιχήματα των Oscars 2011 αναμένονται σημαντικές.

Τα Oscars 2011 είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία των ειδικών στοιχημάτων online κατά την οποία έχει παρατηρηθεί πως συνήθως τα φαβορί πολύ δύσκολα χάνουν. Ακόμα όμως πιο δύσκολα αναστρέφεται η γραμμή τάσης της μεταβολής τους. Με άλλα λόγια εάν η απόδοση του φαβορί σκηνοθέτη, ταινίας ή ηθοποιού βρίσκεται σε πτωτική πορεία, σπάνια αυτή αλλάζει φορά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα ειδικά στοιχήματα των Academy Awards. Στο παρελθόν έχω αναφερθεί στα Oscars 2010, 2009 και 2008 στο προσωπικό μου blog, αλλά και στο Ελληνικό blog της Betfair με το οποίο συνεργαζόμουν για αρκετά χρόνια.

Χωρίς να γνωρίζω οποιαδήποτε είδηση γύρω από τις παρακάτω υποψηφιότητες, θα αναλύσουμε τα γραφήματα των στοιχημάτων κάθε κατηγορίας των Oscars 2011. Επιπρόσθετα, θα αποκτήσετε μεγαλύτερο πλεονέκτημα εάν [intlink id=”1871″ type=”post”]στοιχηματίσετε με βάση τις ειδήσεις και τις φήμες[/intlink].

Oscar Καλύτερης Ταινίας

logos-toy-vasilia-stoixima-apodosi-grafimaΟ Λόγος του Βασιλιά (The King’s Speech) είναι το μεγάλο φαβορί στις υποψηφιότητες για το Oscar Καλύτερης Ταινίας. Η απόδοση του στοιχήματος κατρακύλησε από το 2.50 περίπου μέχρι το 1.30 αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των παικτών στην ταινία που φαίνεται να κερδίζει άνετα το Oscar. Ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά, αφού στην έναρξη των στοιχημάτων η ταινία «The Social Network», που εξιστορεί τη διάσημη ιστορία της δημιουργίας του Facebook, βρισκόταν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. social-network-stoixima-apodosi-grafimaΤις τελευταίες μέρες όμως η έντονα ανοδική τάση είναι εμφανής κι απομένει να δούμε εάν τελικά επαληθευτούν οι προβλέψεις. Να σημειώσουμε ωστόσο πως αν και υπήρξε φαβορί αρχικά, δεν παρατηρείται καθόλου πτωτική τάση ούτε στην αρχή, γεγονός που αποδεικνύει πως η χαμηλή απόδοση απείχε πολύ από την δίκαιη τιμή στην οποία ποντάρουν οι παίκτες αλλά και traders.

Oscar Καλύτερου Σκηνοθέτη

david-fincher-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΕδώ πρόκειται μάλλον για μονομαχία μεταξύ David Fincher (The Social Network) και Tom Hooper (Ο Λόγος του Βασιλιά). Αν και η αρχική απόδοση του Fincher βρισκόταν στα επίπεδα του 1.50, η συνέχεια επιφύλασσε εκπλήξεις αφού η απόδοση σκαρφάλωσε πάνω από το 2.00, όταν η απόδοση του στοιχήματος υπέρ του Hooper κατρακυλούσε από διψήφιο νούμερο κοντά στο 2.50! Τις επόμενες μέρες θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία της μεταβολής των αποδόσεων των ειδικών αυτών στοιχημάτων των Oscars. tom-hooper-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΘα αντέξει η αντίσταση στο 2.25 του David Fincher, ή θα σπάσει η στήριξη της απόδοσης στο 2.00 του Tom Hooper; Διότι ένας trader καταλαβαίνει την προτίμηση του κόσμου και προβλέπει τις μεταβολές των αποδόσεων με βασικά στοιχεία τεχνικής ανάλυσης, όπως τα [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδα στήριξης κι αντίστασης[/intlink] όπως και με τη γενικότερη [intlink id=”1608″ type=”post”]γραμμή τάσης[/intlink]. Προσωπικά δε θα μου έκανε εντύπωση εάν η απόδοση του Hooper έπαιρνε και πάλι ανοδική πορεία.

Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας

biutiful-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΜε μια Ελληνική υποψηφιότητα στα Oscars 2011 με την ταινία Κυνόδοντας (Dogtooth), το ενδιαφέρον των Ελλήνων παικτών δυστυχώς θα πρέπει να επικεντρωθεί στo Biutiful που είναι και το φαβορί για το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας. Το γράφημα εμφανίζει μια σχετικά φθίνουσα πορεία της απόδοσης του στοιχήματος, αν και όχι και τόσο απότομη. dogtooth-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΠάντως μεταβολή της απόδοσης του Dogtooth είναι σίγουρα ανοδική, έχοντας σκαρφαλώσει πάνω από 30.0 πλέον με τη χαμηλότερη τιμή να είναι 5.0 ακριβώς στο πρώτο ταιριασμένο στοίχημα.

Oscar Ανδρικών και Γυναικείων Ρόλων

Περιληπτικά όσον αφορά τα ειδικά στοιχήματα των υποψηφιοτήτων για Oscar ανδρικών και γυναικείων ρόλων, εντύπωση προκαλεί ο αυξημένος τζίρος στις αγορές στοιχημάτων των β’ ρόλων! Geoffrey-Rush-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΊσως το γεγονός αυτό οφείλεται στις μικρές σχετικά αποδόσεις που συγκεντρώνουν μεγάλα ποσά στοιχημάτων. Ο Colin Firth είναι τεράστιο φαβορί για το Oscar α’ ανδρικού ρόλου με 1.06 απόδοση την ώρα που οι αποδόσεις των υπολοίπων είναι πάνω από 50.0. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση της Natalie Portman για το Oscar α’ γυναικείου ρόλου, με την απόδοση του στοιχήματός της να φλερτάρει το 1.15 με την Annette Bening να χάνει έδαφος τις τελευταίες μέρες. Ακόμα όμως και στους β’ ρόλους οι αποδόσεις δεν παρεκκλίνουν από το ίδιο μοτίβο. Το στοίχημα του Christian Bale για Oscar β’ ανδρικού ρόλου προσφέρεται σε 1.18 απόδοση στο ανταλλακτήριο της Betfair, ενώ όμως δεν αποκλείεται και μια έκπληξη από τον Geoffrey Rush.  melissa-leo-oscars-stoixima-apodosi-grafimaΤο γράφημα της απόδοσης του στοιχήματος του εμφανίζει κάποιες ενδιαφέρουσες μεταβολές, επιτρέποντας να ρισκάρουμε ίσως πάνω του σε απόδοση 7.0 με στόχο να εκμεταλλευτούμε μια πιθανή πτώση μέχρι το 5.0 ή και γιατί όχι ακόμα χαμηλότερα. Παρόλα αυτά η αντίσταση του 9.00 πρέπει να αποτελέσει σημείο εξόδου εάν η μεταβολή της απόδοσης δεν εξελιχθεί κατά αυτόν τον τρόπο.

Hailee-Steinfeld-oscars-stoixima-apodosi-grafima

Τέλος στο ειδικό στοίχημα του Oscar β’ γυναικείου ρόλου, η Melissa Leo μπορεί να είναι το φαβορί για ένα Oscar το 2011, αλλά το γράφημα στην Betfair επιτρέπει κάποιες υποψίες για ανοδική πορεία τις επόμενες μέρες. Αρκεί να ξεπεράσει το 1.60 για να ελπίζει κιόλας η Hailee Steinfeld σε κάποιο αγαλματίδιο. Η απόδοση του δικού της στοιχήματος κινείται μεταξύ 4.00 και 5.00. Οποιοδήποτε επίπεδο κι αν διασπαστεί είναι πιθανό η μετέπειτα τάση να διαρκέσει αρκετό καιρό μέχρι τη μέρα της απονομής των Oscars 2011. Υπομονή και καθημερινή παρακολούθηση είναι αναγκαία εάν αποφασίσουμε να στοιχηματίσουμε ή να κάνουμε [intlink id=”724″ type=”category”]trading[/intlink] την αγορά των ειδικών στοιχημάτων των Oscars 2011!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.