manchester-city-premier-league-winners-1968Εχουν περάσει 43 χρόνια από την τελευταία φορά που η Manchester City στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας – πόσο θα ήθελε ο Sir Alex Ferguson να καθυστερήσει κατά τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα αυτή την αναμονή της City, παίρνοντας τη νίκη στο Old Trafford το Σάββατο.

Η αύρα των αήττητων που είχαν οι «Red Devils» μπορεί να ξεθώριασε, αλλά παραμένουν καθοδόν προς τον 19ο τίτλο της ιστορίας τους – αριθμός που θα αποτελέσει ρεκόρ. Μια νίκη στην αναμέτρηση αυτή θα φέρει τη διαφορά στους επτά βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League και σίγουρα θα βάλει ταφόπλακα στα όνειρα της City για κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος από το 1968!

Η City ταξιδεύει στο Old Trafford θέλοντας να αποδείξει για μια ακόμα φορά που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το Big Four. Ο σύλλογος των Eastlands την προηγούμενη αγωνιστική έκλεισε την ψαλίδα από την κορυφή και είναι σε πολύ καλή θέση για να βρεθεί στον… οικονομικό παράδεισο του Champions League, αλλά είναι ο τίτλος της Premier League αυτός που έλκει περισσότερο από κάθε τι τον Roberto Mancini και την ομάδα του.

Η αναμέτρηση της περασμένης σεζόν στο Old Trafford είχε χαρακτηριστεί από τον Ferguson ως «ίσως το καλύτερο ντέρμπι όλων των εποχών», καθώς το γκολ του Michael Owen στο 96ο λεπτό ήταν αυτό που είχε κάνει τη διαφορά υπέρ της United. Ο Ferguson είχε ενθουσιαστεί που είχε κάνει τους «ενοχλητικούς γείτονες» να σιγήσουν και σίγουρα θα θέλει για μια ακόμα φορά να αποδείξει πως η ομάδα του είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο Manchester.

Και έχει λόγους να το πιστεύει αυτό, μιας και η United έχει κερδίσει μέσα στο Old Trafford 37 από τους πιθανούς 39 βαθμούς. Επιπλέον, η ομάδα του Sir Alex Ferguson έχει να δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της στο Old Trafford από τον Απρίλιο του 2010. από την άλλη, όμως, ο Mancini έχει τους δικούς του λόγους να ελπίζει, ειδικά εάν ο Carlos Tevez συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα. Η City δεν έχει ηττηθεί στα 25 παιχνίδια πρωταθλήματος που ο Αργεντινός σκόραρε, κερδίζοντας τα 23 εξ αυτών. Ακόμα, το «Τσακάλι» έχει σημειώσει τέσσερα γκολ στις έξι τελευταίες εμφανίσεις κόντρα στην παλιά του ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Carlos Tevez  Να σκοράρει στον αγώνα

2.80

Manchester United – Manchester City       X

3.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).