nadal-french-open-2011-trading-betfair-graphΠριν μια βδομάδα είχαμε αναλύσει το [intlink id=”3599″ type=”post”]γράφημα της απόδοσης του Rafael Nadal[/intlink] στο φετινό French Open. Μάλιστα είχα στοιχηματίσει €1,000 κατά/lay του Ισπανού τεννίστα στο 2.44 με σκοπό να κλείσω τη θέση μου υψηλότερα από 3.00 για τους λόγους που είχα εξηγήσει σε εκείνο το κείμενο. Σήμερα λοιπόν κι ενώ ο Nadal συνεχίζει να κερδίζει τους αγώνες του στα γήπεδα του Roland Garros, η απόδοσή του άγγιξε το 3.50, επιτρέποντάς μου να ολοκληρώσω το trading μου με υπέρ/back στο 3.40. Έτσι το συνολικό κέρδος ανέρχεται στα €280 οποιοσδήποτε κι αν ανακηρυχτεί νικητής του τουρνουά τέννις. Μιας πρώτης τάξεως απόδειξη όσον αφορά την εφαρμογή τεχνικής ανάλυσης σε γραφήματα του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων Betfair κι εκμετάλλευση της ανάλυσης αυτής με trading σε live στοίχημα τέννις των αποδόσεων πριν ολοκληρωθεί το αθλητικό γεγονός.

Για εκείνους που είναι καινούριοι στην έννοια του [intlink id=”928″ type=”post”]sports trading[/intlink], πρέπει να αναφέρω πως το ρίσκο του συγκεκριμένου trade δεν ήταν €1,000 αλλά περίπου €150, αφού είχα σκοπό να κλείσω τη θέση μου εάν η απόδοση έπεφτε κάτω από το [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδο στήριξης[/intlink] του 2.40 περίπου. Εάν δηλαδή στοιχημάτιζα στο 2.10 υπέρ του Nadal, θα είχα καταλήξει να χάνω σε όλα τα ενδεχόμενα από €150. Η μόνη περίπτωση να χάσω όλο το αρχικό ποσό υπήρχε εάν δεν είχα πρόσβαση στο λογαριασμό μου μέχρι τη λήξη του Roland Garros κι ο Nadal κέρδιζε το τουρνουά, ή εάν δεν είχα την πειθαρχία να κλείσω με ζημία και να αθετήσω τους κανόνες που εγώ είχα βάλει στο trading μου.

french-open-2011-trading-nadal

Κατά αυτόν τον τρόπο έκανα ένα trade με αναλογία κέρδους/ρίσκου σχεδόν 2:1, που σημαίνει ότι στόχευα σε διπλάσιο κέρδος από την πιθανή ζημία (280 ευρώ έναντι 150). Εφόσον πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε συχνότερα από 33%, η ενέργεια μου είναι συμφέρουσα μακροχρόνια. Εδώ αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην έννοια του [intlink id=”288″ type=”post”]value bet[/intlink] και του [intlink id=”3287″ type=”post”]value trading[/intlink]. Γενικά ένας από τους πρώτους κανόνες που μαθαίνει κανείς που ξεκινάει το trading (κυρίως σε μετοχές και ισοτιμίες) είναι ότι πρέπει να στοχεύει σε reward/risk αναλογία 2:1. Αν και αυτό δεν είναι απόλυτο, θα βοηθήσει το νέο trader να αποφύγει το overtrading και να θέτει κανόνες στο trading του. Φυσικά απαραίτητα στην επιτυχία είναι το [intlink id=”1350″ type=”post”]απαραίτητο κεφάλαιο[/intlink] και η σωστή [intlink id=”2504″ type=”post”]διαχείριση χρημάτων[/intlink]. Δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε πως το [intlink id=”1356″ type=”post”]trading είναι αποδοτικότερο από το στοίχημα[/intlink]!

Το τουρνουά French Open 2011 και ειδικότερα η στοιχηματική αγορά του νικητή αποτελεί ένα μακροχρόνιο live στοίχημα τέννις, το οποίο επιτρέπει το sports trading σε βάθος χρόνου ημερών. Είναι ένα μόνο από πλήθος μακροχρόνιων live στοιχημάτων, που προσφέρονται για εκμάθηση trading εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση για δέσμευση των χρημάτων για μεγάλο χρόνο. Ωστόσο η τεχνική ανάλυση εφαρμόζεται και σε [intlink id=”1311″ type=”post”]trading στοιχημάτων σε live αγώνες τέννις[/intlink].

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.