Επειτα από πέντε σεζόν στις οποίες η FC Internazionale Milano έγραφε το όνομά της πάνω στο τρόπαιο, η AC Milan κατέκτησε το 18ο Scudetto της και άφησε τη μισητή συμπολίτισσα να γιορτάζει για την επικράτηση στο Coppa Italia.

Η AC Milan έβαλε τέλος στην κυριαρχία της FC Internazionale Milano, κερδίζοντας το πρώτο της Scudetto από το 2004. Οι Rossoneri έκαναν από το καλοκαίρι γνωστές τις προθέσεις τους με την απόκτηση των Zlatan Ibrahimovic, Robinho και Kevin-Prince Boateng. Ο προπονητής Massimiliano Allegri, άρτι αφιχθείς από την Cagliari Calcio, δεν έχασε χρόνο μαθαίνοντας την ομάδα του, η οποία ανέβηκε στην κορυφή από τον Νοέμβριο και δεν έπεσε ποτέ. Η απόφαση να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή με τη δύναμη του Mark van Bommel τον Ιανουάριο αποδείχθηκε ακόμα ένα σημείο αναφοράς. Η Milan ολοκλήρωσε τη σεζόν με 65 γκολ, τέσσερα λιγότερα από την Inter, αλλά με την καλύτερη άμυνα έχοντας παθητικό 24 τερμάτων – 15 λιγότερα από τη δεύτερη στην σχετική λίστα, SSC Napoli.

Η Inter κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει το Coppa Italia, σε μια σεζόν που έχασε τους τίτλους της σε Serie A και Champions League. Πολλοί περίμεναν έναν σφιχτό τελικό, η Palermo δημιούργησε ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά έπεσε επάνω στον τερματοφύλακα Julio Cesar. Η Inter ήταν αμείλικτη μπροστά στην αντίπαλη εστία: ο Diego Milito σφράγισε τη νίκη αφού ο Ezequiel Munoz είχε δώσει ελπίδες στην Palermo μετά τα δυο γκολ του Samuel Eto’o.

Τα εισιτήρια για το Champions League πήραν οι AC Milan, FC Internazionale Milano, SSC Napoli και Udinese Calcio, στο Europa League θα δώσουν το παρών οι S.S. Lazio, AS Roma και US Citta di Palermo ενώ στη Serie B θα αγωνίζονται του χρόνου οι UC Sampdoria, Brescia Calcio και AS Bari.

ac-milan-serie-a-champions-2011-scudettoΠαίκτης της χρονιάς αναδείχθηκε ο κεντρικός αμυντικός της AC Milan, Thiago Silva, με τον 26χρονο Βραζιλιάνο να καθοδηγεί από τα μετόπισθεν τους συμπαίκτες του θυμίζοντας κάτι από Franco Baresi και Paolo Maldini. Αποκάλυψη της σεζόν ήταν ο Alexis Sanchez της Udinese Calcio πετυχαίνοντας 12 γκολ και τραβώντας το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων. Σαφώς η ομάδα έκπληξη ήταν η SSC Napoli που με τα γκολ του Edinson Cavani (26 γκολ στη Serie A και επτά στο Europa League) επιστρέφει στο Champions League μετά την περίοδο 1990/91 ενώ ο Francesco Totti, σε μια απογοητευτική για την AS Roma σεζόν, προσπέρασε τον Roberto Baggio στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών με τα 206 γκολ.

Για το φινάλε, η δήλωση του Antonio Cassano, επιθετικού της AC Milan: «Η καθοδήγηση του Clarence Seedorf είναι απλά απίστευτη – είναι ο δικός μας Barack Obama»…

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).