australian-openΣτις 10:30 ώρα Ελλάδας διεξάγεται σήμερα η μάχη μεταξύ Roger Federer και Rafael Nadal. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο αγώνας μεταξύ της Maria Sharapova και Petra Kvitova, αποτελώντας μια καλή ευκαιρία για να δει κανείς τη μεταβολή των αποδόσεων του live στοιχήματος σε αγώνες τένις και πιθανόν να προετοιμαστεί κατάλληλα και να οργανώσει τις σκέψεις του όσον αφορά το trading των αποδόσεων των δύο μεγάλων αθλητών. Οι αγώνες σε Grand Slam τουρνουά τένις προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών παικτών του στοιχήματος, εκτοξεύοντας τους τζίρους σε 7-ψήφια ποσά ακόμα και πριν την έναρξη των αγώνων. Από την άλλη, τα γραφήματα των αποδόσεων προσφέρουν καλή ευκαιρία για να μάθει κανείς να κάνει trading σε live στοίχημα, χωρίς τις απότομες μεταβολές που συναντώνται στο ποδόσφαιρο.

Kvitova-grafima-apodosi-betfairΗ Maria Sharapova έκανε break στο 5 game του πρώτου set, οδηγώντας την απόδοση της Kvitova να επαληθεύσει για τρίτη φορά το επίπεδο στήριξης στο 1.80. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για trading με στοίχημα κατά, στοχεύοντας να κλείσουμε το live στοίχημά μας κάπου υψηλότερα. Χωρίς καν να βλέπουμε τον αγώνα, μια καλή έξοδο εξασφαλίζοντας τα πρώτα κέρδη θα ήταν φυσικά στο 2.70, που αποτελεί το τελευταίο επίπεδο αντίστασης. Η τεχνική ανάλυση δείχνει τα σημαντικά επίπεδα που σταθεροποιούνται για λίγο οι αποδόσεις και δεν έχουμε λόγο να μη τα λάβουμε υπόψη μας, εάν επιθυμούμε να κάνουμε trading των αποδόσεων. Αν και πολλοί θα πάρουν τις αποφάσεις τους παρακολουθώντας τον αγώνα, εντούτοις το γράφημα αποτελεί βοήθημα για τους traders που ψάχνουν το κέρδος μέσω των μικρών μεταβολών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προσοχή όμως χρειάζεται καθώς το live στοίχημα είναι το είδος του στοιχήματος που εμπεριέχει το μεγαλύτερο βαθμό ρίσκου, καθώς εύκολα κανείς μπορεί να παρασυρθεί και να παγιδευτεί.

Το trading του live στοιχήματος μεταξύ Federer και Nadal αναμένεται να συγκεντρώσει από τους μεγαλύτερους τζίρους στοιχημάτων στο Australian Open 2012. Η ύπαρξη τέτοιου μεγέθους στοιχημάτων μεταφράζεται σε αξιόπιστες μεταβολές των αποδόσεων με ελάχιστα κενά μεταξύ των αποδόσεων. Αυτό σημαίνει πως οι traders θα βρουν στοιχήματα να ταιριάξουν τα πονταρίσματά τους και δε θα πέσουν θύμα των μεγάλων αποκλίσεων των αποδόσεων, όπως για παράδειγμα εάν το κατά στοίχημα βρίσκεται στο 3.0 και το υπέρ στο 3.60. Η δυνατότητα αυτή να κλείσουν το στοίχημά τους live στην απόδοση που επιθυμούν είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ για όσους αντέχει το κεφάλαιό τους, μπορούν να ταιριάξουν μεγαλύτερα από το συνηθισμένο πονταρίσματα.

Kvitova-grafima-apodosi-betfair-1-setΗ παρακολούθηση άλλων αγώνων τένις πριν αποφασίσουμε να κάνουμε trading σε live στοίχημα προτείνεται ανεπιφύλακτα, ώστε να έχουμε μια ιδέα για την πορεία των αποδόσεων και πώς αυτή επηρεάζεται τόσο από την εξέλιξη των αγώνων, όσο κι από στοιχεία τεχνικής ανάλυσης. Επίσης, η Betfair δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων στους πελάτες της για όσους είναι σε θέση να αναλύουν το παιχνίδι μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Κλείνοντας για άλλη μια φορά να τονίσω το μεγάλο ρίσκο στο live στοίχημα και πως θα πρέπει οι παίκτες να είναι 10 φορές πιο προσεκτικοί, καθώς τα λάθη κοστίζουν ακριβά.

Για την ιστορία η απόδοση της Kvitova έφτασε μέχρι και 3.70 πριν ακόμα ολοκληρωθεί το 1ο σετ (5-2 υπέρ της Sharapova αυτή την ώρα). Είναι σίγουρο πως ανάλογες ευκαιρίες θα υπάρξουν και στον αγώνα μεταξύ Roger Federer και Rafael Nadal. Τέλος προτιμήστε το πρώτο set, όπου οι μεταβολές των αποδόσεων είναι συχνά πιο ήπιες.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.