Μετά το χθεσινό άρθρο για τα προγνωστικά σε στημένους αγώνες, φίλος του Online Στοιχήματος επικοινώνησε μαζί μου θέλοντας να μοιραστεί τις εμπειρίες του, επαληθεύοντας τις υποψίες μου. Αυτός και κάποιοι φίλοι του έχουν πέσει θύματα των επιτήδειων που πουλάνε προγνωστικά για στημένους αγώνες ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Οι ιστοσελίδες που προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές και στις οποίες απευθύνθηκαν, προέρχονται κατά κύριο λόγο από Κροατία αφού το πρόθεμα στη διεύθυνσή τους είναι .hr και αποδείχθηκαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους παγίδα για ανυποψίαστους παίκτες του στοιχήματος.

Ο αποστολέας των emails που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, περιγράφει αρκετά παραδείγματα που θα απέτρεπαν πολλούς από το να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες πώλησης των προγνωστικών αυτών. Καθώς υποτίθεται πως πρόκειται για στημένους αγώνες, θα περίμενε κανείς να επαληθευτούν όλες οι προβλέψεις. Κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ακόμα κι όταν οι αποδόσεις των στοιχημάτων δεν ήταν συνταρακτικά υψηλές (π.χ. 2.30). Σε μια περίπτωση τα προγνωστικά προσφέρονταν στη μορφή δυάδας ή τριάδας με συνολική απόδοση μόλις 2.00 και μάλιστα ποτέ καμία τριάδα δεν κέρδισε! Φυσικά δεν έγινε καν λόγος για επιστροφή των χρημάτων των πελατών που εμπιστεύθηκαν την υπηρεσία. Ο ίδιος μάλιστα κάποια στιγμή πουλούσε ένα «σίγουρο» στοίχημα, ημίχρονο 2/τελικό Χ σε απόδοση 14. Το στοίχημα αφορούσε την 3η κατηγορία της Γερμανίας, ο φίλος μας έστειλε τα χρήματα (80 ευρώ) αλλά ο στημένος αγώνας δεν έφτασε ποτέ. Όταν ζήτησε εξηγήσεις, ενημερώθηκε πως ο αγώνας είχε «χαλάσει» και δεν ήταν πλέον σίγουρο. Σύμφωνα με όσα μαρτυρά ο φίλος της ιστοσελίδας, εκείνη τη μέρα όλα τα παιχνίδια της 3ης κατηγορίας ήταν «2» στο ημίχρονο με δύο από αυτά να λήγουν τελικά ισοπαλία.

Μια άλλη τακτική ήταν να δίνονται [intlink id=”4″ type=”category”]προγνωστικά[/intlink] για στοιχήματα, των οποίων οι αποδόσεις εμφανίζονταν 20 ή 30 μονάδες υψηλότερα από τις πραγματικές στις εταιρίες στοιχημάτων. Ο εν λόγω «πωλητής» ζητούσε 50 ευρώ ανά tip και κατάφερε να κερδίσει όλα τα προγνωστικά που έστειλε (5), αν και οι αποδόσεις δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Κι αν κάποιοι ακούγοντας αυτά προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να ρισκάρουν τα χρήματά τους σε προγνωστικά στημένων αγώνων, ας δούμε την τελευταία και πιο κραυγαλέα περίπτωση.

Υπάρχει πληροφορία για ανατροπή στο ημίχρονο/τελικό στοίχημα ενός στημένου αγώνα. Η τιμή της πληροφορίας εκτιμάται στα 170 ευρώ. Γνωστός του φίλου μας στέλνει τα χρήματα, για να πληροφορηθεί σύντομα πως ο «πληροφοριοδότης» ζητά ακόμα 170 ευρώ για να φανερώσει τον αγώνα. Ο ενδιαφερόμενος έχοντας ήδη ρισκάρει 170 ευρώ, στέλνει άλλα τόσα χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Στην επικοινωνία που έχει, του ζητείται και πάλι το ίδιο ποσό, ώστε η «άκρη» να δώσει το ματς. Έχοντας ήδη επενδύσει 340 ευρώ, διαπιστώνει πως δεν πρόκειται ποτέ να μάθει κάτι παραπάνω όσα χρήματα κι αν διαθέσει, πλουτίζοντας στο μεταξύ τον υποτιθέμενο «γνώστη» των στημένων αγώνων.

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες γεννιούνται και πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ωστόσο υπάρχουν directories που περιλαμβάνουν εκατοντάδες τέτοιες ιστοσελίδες που υπόσχονται ανυπολόγιστα κέρδη από προγνωστικά στημένων αγώνων. Τα παραπάνω παραδείγματα ελπίζω να είναι αρκετά για να τις αποφύγετε.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.