live-horse-betting-laptopΤο παρόν ηλεκτρονικό μέσο, είχε ενημερώσει στο παρελθόν για τη δρομολόγηση των στοιχημάτων των Ελλήνων παικτών της betfair μέσω Μάλτας, η οποία επιφέρει μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση στην τοποθέτησή τους σε σχέση με τους Άγγλους πελάτες του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων. Φυσικά δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς λάβατε υπόψη την πληροφορία και αν φυσικά σας επηρεάζει, αλλά όσοι ασχολούνται με το pre-race trading σε Βρετανικές Ιπποδρομίες, σίγουρα το μισό δευτερόλεπτο είναι πολύ, αφού η ταχύτητα ίσως αποτελεί ένα από τα 2-3 edges (το έγραψα πάλι το αγγλικό :)) που έχει ο παίκτης σε αυτή τη δύσκολη αρένα του trading.

Εχθές το βράδυ και κατά τη διάρκεια του σερφαρίσματος στο διαδίκτυο «έπεσα» πάνω σε ένα βίντεο, το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι γιατί ανάφερε πράγματα που δεν γνώριζα αλλά γιατί δείχνει μία από τις λίγες φορές που τέτοιου είδους πληροφορίες αναφέρονται στον αέρα και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της Βρετανικής τηλεόρασης. Στο βίντεο που ακολουθεί και βρήκα στο Youtube, ο σχολιαστής και αρθρογράφος του At the Races, Matt Chapman, σχολιάζει αυτό που ονομάζουμε track-side betting σε μία ιπποδρομία στο Southwell, όπου κανείς μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τι γίνεται κατά τη διάρκεια μιας ιπποδρομίας.

Φυσικά αναφέρομαι σε live trading κατά τη διάρκεια της ιπποδρομίας και όχι για trading πριν την έναρξή της. Όταν ο μέσος παίκτης στοιχηματίζει, με την άνεση που του προσφέρει το σπίτι του και το γραφείο του και έχει εικόνες από την ιπποδρομία, είτε από το site της betfair, είτε από δορυφόρο, γεγονός που σημαίνει ότι είναι «πίσω» σε εικόνα από 2 μέχρι 6-7 δευτερόλεπτα, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν μπορεί με τίποτα να έχει πλεονέκτημα έναντι των παικτών που είναι μέσα στην ιπποδρομία και με tablets στέλνουν άμεσα και ταχύτατα τα Lay/Back στοιχήματά τους στο ανταλλακτήριο.

Αν σκέφτεστε λοιπόν μια καριέρα σε trading σε live ιπποδρομίες απλά πρέπει να το σκεφτείτε ξανά …..εκτός αν οι τσέπες σας έχουν μεγάλο βάθος.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).