Ποιο το νόημα μελέτης της θεωρίας του στοιχήματος, εάν στην πράξη δεν έχουμε επιτυχημένα προγνωστικά; Γιατί να αφιερώσουμε χρόνο στην βαθύτερη και μαθηματική ανάλυση ενός στοιχήματος, όταν εκείνο που τελικά μετράει στο τέλος είναι το κέρδος και η αύξηση του λογαριασμού μας; Αυτή είναι η λογική τουλάχιστον για τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος και επισκέπτες των ιστοσελίδων αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη επιτυχία των προγνωστικών του Χάρη, όπως αυτή εκφράζεται από την αναγνωσιμότητα των προτάσεών του! Τις τρεις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Στοίχημα Online μονοπωλούν τα προγνωστικά που βασίζονται στο πολλαπλάσιο του 3! Μήπως τελικά το μόνο που μετράει είναι το ποσοστό επιτυχίας των προγνωστικών μιας ιστοσελίδας στοιχήματος;

Οι 20 δημοφιλέστερες σελίδες του StoiximaOnline.com των τελευταίων 3 ημερών
Οι 20 δημοφιλέστερες σελίδες του StoiximaOnline.com των τελευταίων 3 ημερών

Πολύ πιθανόν. Άλλωστε ξεκινώντας την αναζήτηση στο στοίχημα, όλοι σκεφτόμαστε το τελικό κέρδος. Καλές οι θεωρίες και οι αναλύσεις, αλλά η ουσία ερμηνεύεται σε μονάδες μέτρησης «Ευρώ». Δεν είναι κάτι καινούριο το γεγονός που θέλει τους αναγνώστες να πηγαίνουν κατευθείαν στο τέλος του κειμένου για να δουν την τελική πρόταση κι εφόσον αυτή συμφωνεί κάπως με τη γνώμη τους, ίσως ένα μέρος αυτών να ρίξουν και μια γρήγορη ματιά στο υπάρχον κείμενο. Στην περίπτωση δε που οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι ενδιαφερόμενοι θα επιστρέψουν για να διαβάσουν την καινούρια πρόταση. Τελικά όσες θεωρίες και να γραφτούν, οι παίκτες του στοιχήματος θα επιστρέφουν διαρκώς σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα που τους πηγαίνει… ταμείο!

Μάλιστα ακόμα κι όταν η θεωρία πίσω από την πράξη δε συμφωνεί με την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο σκέψης μας, μια σειρά από επιτυχημένα προγνωστικά είναι ικανή να διαλύσει γρήγορα τα σύννεφα αμφιβολίας. Κάποια από τα σχόλια των επισκεπτών στην παρουσίαση του συστήματος του Χάρη εξέφραζαν την αμφιβολία για την επιτυχία του εγχειρήματος, ενώ δεν έλειψαν και τα πλήρως αρνητικά σχόλια. Τα σχόλια όμως των τελευταίων κειμένων μετά τα αποτελέσματα στο EURO 2012 είναι εκ διαμέτρου αντίθετα! Καμία έκπληξη, όταν οι παίκτες κερδίζουν χρήματα, όλοι είναι ευδιάθετοι. Ακόμα κι αν δεν πιστεύει κανείς τη θεωρία, τα νέα Ευρώ που προστίθενται στο λογαριασμό είναι ικανά να δημιουργήσουν νέους… fans!

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που εξακολουθούν να είναι σκεπτικοί, περιμένουν στη γωνία μόλις το τελικό ταμείο βρεθεί με αρνητικό πρόσημο. Ίσως ακόμα και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ανυπομονώντας πότε – επιτέλους – θα χάσουν οι παίκτες και να πανηγυρίσουν, αφού η αρχική τους εκτίμηση του συστήματος επαληθεύεται.

Σύγκριση επισκεψιμότητας αρθρογράφων των τελευταίων 3 ημερών!
Σύγκριση επισκεψιμότητας αρθρογράφων των τελευταίων 3 ημερών!

Κατά τη γνώμη μου όλα τα παραπάνω αποτελούν κομμάτι της νοοτροπίας του Έλληνα παίκτη του στοιχήματος, που με βρίσκει αντίθετο. Ο καθένας μας, καλώς ή κακώς, έχει μια μέθοδο που στοιχηματίζει. Λανθασμένη ή σωστή θα φανεί σε βάθος χρόνου και οπωσδήποτε 5-10 προτάσεις είναι ελάχιστες για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Καθένας από εμάς είναι ο μοναδικά υπεύθυνος για τις στοιχηματικές του αποφάσεις και για τις όποιες απώλειες πιθανόν να επιφέρει η μέθοδός του.

Η επίθεση σε μια θεωρία που τη βρίσκουμε αβάσιμη είναι εν μέρει αποδεκτή, όσο αυτή γίνεται με πολιτισμένο τρόπο. Εάν δε συμφωνούμε με μια θεωρία, δεν είναι ανάγκη να την ακολουθήσουμε, πόσο μάλλον να ρισκάρουμε χρήματα με αυτήν. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του και ας αναζητήσουμε κάπου αλλού αυτό που ψάχνουμε.

Αντίστοιχα φυσικά με βρίσκουν αντίθετο οι τυμπανοκρουσίες και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός. Όπως δε θα θέλαμε να μας επιτεθούν, εάν τα αποτελέσματα των προγνωστικών ήταν απογοητευτικά, αναλόγως δε θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για την «τεράστια» επιτυχία των προτάσεων. Ας αφήσουμε τους αναγνώστες και παίκτες να κρίνουν μόνοι τους.

facebook-sxolio-stoixima-online-xarisΠράγματι, ο Χάρης στηρίζει τα προγνωστικά του σε μια θεωρία, που κι εγώ προσωπικά τη βρίσκω… πρωτόγνωρη. Σωστή ή όχι από μαθηματικής και στατιστικής πλευράς, ήταν επιθυμία μου από τη στιγμή που επικοινώνησε ο Χάρης μαζί μου μέσω email, να την παρουσιάσω στους φίλους του Στοίχημα Online. Ενδεχομένως για κάποιους να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου δικού τους συστήματος. Ίσως πάλι κάποιοι να δουν ένα διαφορετικό τρόπο στοιχήματος, ενώ άλλοι να μάθουν τι πρέπει να αποφύγουν. Όπως διαβάσαμε για το σύστημα του «jazz» στο over 2.5 γκολ, το σύστημα τζίρου και το σύστημα σε ιπποδρομίες με 8% απόδοση, έτσι και ο Χάρης παρουσιάζει το δικό του τρόπο σκέψης.

Εδώ που τα λέμε, πόσοι έχουν κερδίσει χρήματα ακολουθώντας τις γραμμές τάσεις, το trading και τα επίπεδα στήριξης κι αντίστασης που αναφέρω κατά καιρούς στα γραφήματα που παρουσιάζω; Μια περίπλοκη θεωρία δε σημαίνει αυτόματα πως θα οδηγήσει σε κέρδος πιο εύκολα. Άλλωστε ακόμα και πολύ απλά συστήματα είναι δυνατόν να φέρουν το πολυπόθητο κέρδος. Καλή η θεωρία, αλλά τελικά η πράξη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Παρόλα αυτά, χωρίς θεωρία δε θα έχουμε και πολλή τύχη, όπως για παράδειγμα εάν δεν εφαρμόζουμε σωστή διαχείριση κεφαλαίου. Εκτός βέβαια εάν μιλάμε για 100% επιτυχημένα προγνωστικά! Καλή τύχη αν ψάχνετε να τα βρείτε.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.