nadal-apodosi-stoixima-roland-garros-tennis
Λίγες ώρες πριν τον τελικό μεταξύ Nadal και Djokovic, 6.5 εκατομμύρια ευρώ έχουν ταιριαστεί στο στοίχημα του νικητή του Roland Garros 2012 στο ανταλλακτήριο της Betfair. Τα 5 από αυτά στον Nadal. Η πτώση της απόδοσης του στοιχήματος όπως αυτή παρουσιάζεσαι στο γράφημα αποτελεί τον ορισμό της πτωτικής τάσης, με συνεχή χαμηλότερα χαμηλά και υψηλά, διασπώντας διαδοχικά τα όποια επίπεδα αντίστασης συνάντησε η πτώση αυτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την προτίμηση των παικτών στο Nadal για νικητή του French Open για ακόμα μια χρονιά κι αν τελικά δεν κερδίσει, πέρα από μια μεγάλη έκπληξη, θα είναι και μια ιστορική αντιστροφή τάσης!

Το μεγαλύτερο στοίχημα ταιριάστηκε πριν λίγες μέρες/ώρες με το ποσό να αγγίζει τα 100,000 ευρώ. Τώρα αν ήταν υπέρ ή κατά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά αφού δε συνοδεύτηκε με αξιοσημείωτη μεταβολή της απόδοσης. Τι σημασία έχει όμως όταν υπήρχαν πλήθος ευκαιριών για trading της απόδοσης του Rafael Nadal καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά τένις; Με τη χαμηλότερη των τιμών της απόδοσης να είναι το 1.26, ίσως υπάρχει ακόμα χρόνος για ένα τελευταίο trade αλλά οπωσδήποτε με μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με ένα trade νωρίτερα. Ο κίνδυνος να μπούμε στην αγορά πολύ καθυστερημένα παραμονεύει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παν ενδεχόμενο. Μήπως όλα αυτά ακούγονται πρωτόγνωρα;

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Εάν παίζατε υπέρ τον Nadal στο 1.80 περίπου όταν διασπάστηκε η τότε χαμηλότερη τιμή, θεωρητικά θα τοποθετούσατε το stop loss μάλλον στο 2.3 ή ακόμα και στο 2.70 σε περίπτωση που ο Nadal συναντούσε δυσκολίες. Καθώς το stop loss θα έμενε στα χαρτιά, τώρα πλέον θα είχατε μετακινήσει το stop loss στο 1.40 περίπου, έχοντας εξασφαλίσει κέρδος ακόμα κι αν ο Djokovic αποδειχθεί σκληρός αντίπαλος. Επιπλέον το κέρδος σας θα ήταν αρκετά σημαντικό, έχοντας παίξει υπέρ στο 1.80! Ακόμα, θα ρισκάρατε 0.50 ή 0.90 μονάδες απόδοσης για 0.80 μονάδες μέγιστου κέρδος. Μια καλή αναλογία ρίσκου/κέρδους.

Ας το συγκρίνουμε τώρα με τις σημερινές συνθήκες. Παίζουμε ένα πιθανό υπέρ στοίχημα στο 1.25, μόλις διασπαστεί το χαμηλότερο επίπεδο της πτωτικής τάσης. Το stop loss ορίζεται λογικά στο 1.40 και κατά πάσα πιθανότητα δε θα κλείσουμε το trade νωρίτερα από το… 1.01! Όμως εάν η τάση αναστραφεί, η άνοδος μάλλον θα είναι βίαιη και ενδεχομένως να υπάρξει δυσκολία όταν θα πρέπει να κλείσουμε το trade με ζημία. Αν δεν προλάβουμε στο 1.40, πάμε για 1.50, 1.60, κ.ο.κ. αυξάνοντας δραματικό το τελικό μας ρίσκο. Σε σχέση με ένα trade στο 1.80, τώρα πλέον δεν περιορίζουμε το κέρδος μας, αλλά ρισκάρουμε πολλά περισσότερα από αυτά που υπολογίζαμε. Αρχικά ρισκάρουμε 0.15 μονάδες απόδοσης για πιθανές 0.25 μονάδες κέρδους, αλλά εάν κλείσουμε καθυστερημένα το trade στο 1.80, τότε το ρίσκο εκτινάσσεται στις 0.55 μονάδες! Μια ανεπίτρεπτη αναλογία ρίσκου/κέρδους.

Εάν αποφασίσετε να στοιχηματίσετε στο μεγάλο τελικό του Roland Garros 2012, μην αμελήσετε την αγορά του νικητή του τουρνουά. Ίσως φανερώσει κάτι που δε θα φαίνεται στο στοίχημα του σημερινού αγώνα. Εάν τώρα είστε από τους ελάχιστους που είχατε στοιχηματίσει υπέρ του Djokovic στο 20.0, σε καλή μεριά!

djokovic-apodosi-stoixima-roland-garros-tennis

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.