ellines-filathloiΠοιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες στο στοίχημα; Μα φυσικά οι Έλληνες, ποιοι άλλοι; Έχετε καμία αμφιβολία; Θέλετε μαθηματική σκέψη, άρτια οργάνωση των στοιχημάτων, σωστή καταγραφή των αποτελεσμάτων, εμβάθυνση στη στατιστική και προσεκτική παρακολούθηση των αθλητικών γεγονότων όλου του κόσμου; Κανένας άλλος λαός δεν μπορεί να συγκριθεί με τις αρετές της Ελληνικής φυλής. Είμαστε πρώτοι ΚΑΙ στο στοίχημα, όπως και παντού αλλού. Όχι, δεν ενισχύθηκε το πατριωτικό μου φρόνημα, μάλλον με επηρέασε η ξεναγός από την πρώτη μέρα κιόλας που βρίσκομαι στην Ισπανία.

Από τη μία λοιπόν ακούμε στις ειδήσεις εδώ και μήνες/χρόνια πως οι Έλληνες είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα χρέη της χώρας, πως η Ελλάδα ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως ο Ελληνικός λαός είναι ανεύθυνος όταν καλείται να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Για όλα φταίει η Ελλάδα, ακόμα ίσως και για τη χρεωκοπία της Lehman Brothers και την ενδεχόμενη κατάρρευση του Ευρώ. Μας έχουν βάλει στον τοίχο και μας πυροβολούν ανελέητα.

Από την άλλη η δικιά μας επιχειρηματολογία είναι πως εκείνοι είναι που μας έδωσαν τα δάνεια, εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες μας όπως η υπερκατανάλωση και η επιδίωξη για πλούτο (at all costs), πως εμείς δουλεύουμε περισσότερες ώρες/λεπτά/δευτερόλεπτα από όλους τους Ευρωπαίους και θέλουμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια, αλλά δε μας αφήνουν. Φοβόμαστε πως οι άλλοι, οι ξένοι, θέλουν να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα. Να αναγκαστούμε να ξεπουλήσουμε τα πάντα και να γίνουμε υποχείριοι των ξένων κατακτητών.

Ξεχνάνε όμως πως εμείς δημιουργήσαμε το Δυτικό πολιτισμό, πως εμείς εκπολιτίσαμε τους βαρβάρους, πως εμείς ανακαλύψαμε την Αμερική με τον Έλληνα από τη Χίο, Χριστόφορο Κολόμβο, πως η Ιβηρική χερσόνησος αποικήθηκε από τους Ίβηρες του Καυκάσου! Χωρίς τους Έλληνες ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός αφού εκτός από ανεξερεύνητες ηπείρους, δε θα υπήρχε οικονομία κι εμπόριο βασισμένα σε ένα κοινό νόμισμα, τη δραχμή! Τη δραχμή του 600π.Χ. που βρέθηκε στην Καταλονία της Ισπανίας από την οποία σας γράφω αυτές τι γραμμές.

Διότι οι Έλληνες ήμασταν φοβεροί και τρομεροί και θα πρέπει να το σεβαστούν αυτό.

Έτσι μπορεί ένα τεράστιο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού να χάνει περιουσίες στο στοίχημα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στο στοίχημα! Διότι έχουμε ιστορία, παράδοση, ήθη κι έθιμα που ο κάθε λαός θα ζήλευε. Για να μη μιλήσουμε πόσα πράγματα έχουν αντιγράψει από τους Έλληνες, από την Ελληνική γλώσσα που αποτέλεσε πηγή δημιουργίας για να μπορούν να αρθρώσουν την πρώτη τους λέξη οι Γότθοι, μέχρι και τον ισπανικό χορό του Φλαμένγκο που έχει τις ρίζες του σε Ποντιακούς χορούς (που διαφεύγει το όνομα του συγκεκριμένου χορού που ανέφερε η ξεναγός).

Είμαστε λοιπόν πράγματι οι καλύτεροι παίκτες στο στοίχημα;

Πιστεύω πως όχι αν κρίνω από την αλληλογραφία που φτάνει καθημερινά στο email μου κι από τα μηνύματα/άρθρα που διαβάζω στο διαδίκτυο.

Είμαστε όμως οι καλύτεροι στο να λέμε πως είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στο στοίχημα!

Σημείωση: Φαίνεται πως βρήκα την ξεναγό να γράφει σε ταξιδιωτικό φόρουμ. Διαβάστε περισσότερα για τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω και θα είναι σαν να ήσαστε μαζί μου εδώ στην Βαρκελώνη!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.