Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς βίντεο για το πόκερ που ξεκίνησε πριν 20 μέρες ανέβηκε πριν λίγες ώρες. Μετά το πρώτο βίντεο που αποτέλεσε μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες του online πόκερ, όπως value bet, μπλόφα και dead money, το νέο επεισόδιο συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτή τη φορά όμως το 12λεπτο βίντεο χωρίζεται σε 3 ενότητες ανάλογα το είδος του πονταρίσματος που εφαρμόζεται στις παρτίδες. Έτσι μετά την εισαγωγή θα παρακολουθήσετε την ανάλυση 6 παρτίδων πόκερ όπου το ποντάρισμα γίνεται για value, στη συνέχεια 5 παρτίδες στις οποίες το pot κερδίζεται με μπλόφα και μια τελευταία παρτίδα που αναφέρεται στα dead money. Κι όλα αυτά σε διάστημα μίας ώρας πραγματικού παιχνιδιού στα 25NL τραπέζια poker του Pokerstars!

Ο σκοπός μας είναι να γίνουμε καλοί παίκτες στο online πόκερ. Με άλλα λόγια να γίνουμε οι καρχαρίες που θα τρώνε τα… ψάρια που παίζουν στα online τραπέζια του πόκερ. Για αυτό το λόγο σε αυτό το βίντεο έχω συντροφιά το καρχαριάκι του Pokerstars που με βοηθάει να κάνω ίσως πιο διασκεδαστική την παρακολούθηση ενός βίντεο για το poker.

Ας δούμε εν συντομία 3 γενικές συμβουλές όταν ποντάρουμε στο πόκερ:

  1. Μεγαλύτερο ποντάρισμα για value ενάντια σε κακούς παίκτες: Όταν το range των φύλλων που κρατάμε στα χέρια μας είναι πολύ «μπροστά» από το range ενός κακού ή αδύναμου παίκτη, τότε θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε το value που θα πάρουμε από τον αντίπαλο. Ο καλός παίκτης αντιθέτως θα αντιληφθεί εγκαίρως πως προσπαθούμε να κερδίσουμε value και πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την παρτίδα εάν ποντάρουμε δυνατά ( = σχεδόν το pot). Έτσι με top pair/top kicker μη φοβηθείτε να ποντάρετε όλο το pot απέναντι σε έναν κακό παίκτη που ενδεχομένως να κρατάει και mid-pair. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληρωθείτε ακόμα και όλα τα streets (flop, turn και river).
  2. Όταν ο μοναδικός τρόπος να κερδίσετε είναι η μπλόφα, τολμήστε το! Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως μπλοφάρουμε όλους τους αντιπάλους αδιακρίτως. Συνήθως θα μπλοφάρουμε τους καλούς πάικτες που θα καταλάβουν το νόημα του πονταρίσματος. Ποιος ο λόγος να μπλοφάρετε έναν κακό παίκτη που είναι διατεθειμένος να κοιτάξει το στοίχημά σας ακόμα και με τριάρια! Από την άλλη αρκετοί παίκτες φοβούνται να μπλοφάρουν, καθώς μια αποτυχημένη μπλόφα όχι μόνο θα προκαλέσει το σχολιασμό των αντιπάλων, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά εάν το pot είναι σχετικά… διογκωμένο! Εάν δεν έχετε την μπλόφα στο οπλοστάσιό σας ωστόσο, φοβάμαι πως χάνετε χρήματα μακροχρόνια.
  3. Τολμήστε να παίξετε εκτός θέσης με κακούς παίκτες: Μια παρτίδα που περιγράφεται στο βίντεο δείχνει να κρατάω ΑΚs εκτός θέσης ενάντια σε έναν κακό παίκτη πόκερ, ο οποίος κάνει 3bet preflop. Η παρτίδα εξελίσσεται με εμένα να κάνω ακόμα και floating με overcards εκτός θέσης, μια συνταγή για σίγουρη καταστροφή εάν παίζουμε με καλούς παίκτες που θα τιμωρήσουν το λάθος αυτό. Εντούτοις ο κίνδυνος που διατρέχω δικαιολογείται, αφού πέρα από το γεγονός πως πρέπει να παίζουμε όσο γίνεται περισσότερες παρτίδες απέναντι σε κακούς παίκτες, τέτοιου είδους αντίπαλοι είναι εύκολοι να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά και μόνο από το πλεονέκτημα της ικανότητάς μας στο πόκερ, θυσιάζοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της θέσης αλλά και το πλεονέκτημα των φύλλων.

Στο επόμενο επεισόδιο της σειράς πόκερ για τα Micro Stakes θα μιλήσουμε για τα τρία πλεονεκτήματα (ή μειονεκτήματα) που έχουμε ενάντια στον ανταγωνισμό: θέση, φύλλα και ικανότητα.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.