ilektronikos-tzogos-diadiktyoΠυρετώδεις συζητήσεις λαμβάνουν μέρος το τελευταίο διάστημα για το μέλλον του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Με τα πρόστιμα να αναμένονται βαριά από 5 Δεκεμβρίου, τις τελευταίες μέρες συνεχώς μαθαίνουμε για εταιρίες στοιχημάτων που αποφασίζουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, καταθέτοντας τα όπλα πριν καν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της ΕΕΕΠ. Η αποχώρηση της Sbobet αποτέλεσε αφορμή για να αναλύσουμε τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα των παικτών μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως η Interwetten δε δέχεται νέες εγγραφές Ελλήνων πελατών μέχρι τις 5 Δεκέμβρη οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς η Ελλάδα δε βρίσκεται στη λίστα των χωρών της φόρμας εγγραφής στην εταιρία στοιχημάτων.

interwetten-eggrafi-ellada

Σε άλλες πρόσφατες ειδήσεις, πληροφορούμαστε από το bet3.gr (27 Νοεμβρίου: το άρθρο πλέον αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα, άρα η φήμη διαψεύδεται) πως μετά την ανακοίνωση της Bet365 πως τερματίζει τη λειτουργία της στην Ελλάδα, προτίθεται να αποκτήσει μέρος της Goalbet, η οποία είναι μία από τις 24 εταιρίες που διαθέτουν την πολυπόθητη άδεια της ΕΕΕΠ εδώ κι ένα χρόνο. Σύμφωνα με το άρθρο:

Η bet365, συνεπώς, ήταν ο ένας από τους δύο μεγάλους παίκτες της ελληνικής αγοράς -η bwin ο άλλος- που δεν είχε εξασφαλίσει τις τύχες του μέλλοντός της. Από την άλλη, η Goalbet, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bet3.GR, αναζητούσε από καιρό ισχυρό εταίρο ή ακόμα και αγοραστή. Αμέσως αφότου οι συνομιλίες με τη bet770 απέβησαν άκαρπες, τη σκυτάλη πήρε η bet365, η οποία εξασφάλισε έναντι άγνωστου -αλλά πάντως μεγάλου- ποσού την πλήρη εξαγορά του κομματιού εκμετάλλευσης του brand name της Goalbet στην ελληνική αγορά. Για το θέμα αναμένονται ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες του bet3.GR αναφέρουν ότι το θέμα θα κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου.

goalbet-stoiximaΑπομένει να δούμε εάν θα επαληθευθεί η φήμη της εξαγοράς της Goalbet από την bet365. Η Goalbet στο μεταξύ αποτελεί μία εκ των 4 πιο δημοφιλών εταιριών που έχουν αποκτήσει άδεια για διαδικτυακό στοίχημα στους Έλληνες παίκτες. Οι άλλες τρεις είναι η Sportingbet, η Mybet και η PaddyPower, εταιρίες που είναι ήδη γνωστές στο ευρύ Ελληνικό κοινό του στοιχήματος, σε σχέση με τις υπόλοιπες 20. Ειδικά μάλιστα η Sportingbet ίσως είναι η πιο διαδεδομένη εξ αυτών, λόγω της εκτεταμένης προώθησης και διαφήμισής της σε διάφορα μέσα. Ωστόσο εδώ και μια βδομάδα έγινε γνωστό πως η William Hill απέκτησε το μερίδιο της SportingBet που δραστηριοποιείται σε Αυστραλία και Ισπανία, έναντι 851 εκατομμυρίων δολλαρίων. Η SportingBet οφείλει το 50% των κερδών της στην Αυστραλιανή αγορά, ενώ η Ισπανία ευθύνεται για το 14% αυτών.

Πλήθος ανακατατάξεων μεταξύ των εταιριών στοιχήματος και της αγοράς του διαδικτυακού στοιχήματος, που φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα εποχή στην Ελλάδα. Εάν όντως επαληθευτεί το σενάριο του online στοιχήματος που θέλει να ρυθμίζεται πλήρως η αγορά του online τζόγου της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες αποχωρήσεις εταιριών στοιχημάτων, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο εδώ κι ένα χρόνο. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από τις διαθέσεις της betfair, το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της οποίας βρίσκεται στο επίκεντρο της νομοθεσίας της Κύπρου τους τελευταίους μήνες, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει ο συγχρονισμός των αποφάσεων με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, και κυρίως ο μικρός χρονικός ορίζοντας της επιβολής των κυρώσεων. Παράλληλα σε 4 μέρες από σήμερα λήγει και η προωθητική ενέργεια του Πάμε Στοίχημα Bonus, η οποία αποτέλεσε μέθοδο για τη διανομή μέρος των αδιάθετων κερδών του Οργανισμού.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.