Έχουμε ακούσει για bookmakers που κλείνουν λογαριασμούς κερδισμένων παικτών, ή για bookmakers που μειώνουν στο ελάχιστο το επιτρεπόμενο ποντάρισμα ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας τους απέναντι σε παίκτες που τους κοστίζουν χρήματα σε βάθος χρόνου. Τώρα μαθαίνουμε πως οι εταιρίες στοιχημάτων κλείνουν λογαριασμούς παικτών ακόμα κι όταν εκείνοι χάνουν χρήματα, εφόσον πλέον δεν είναι οικονομικά συμφέρον για τις εταιρίες να τους έχουν πελάτες! Οι bookmakers φαίνεται να προτιμούν εθισμένους στον τζόγο παίκτες οι οποίοι τους προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος, σε σύγκριση με παίκτες που ισορροπούν μεταξύ κερδισμένου και χαμένου παίκτη.

ilektroniki-rouleta-praktoreio-bookmaker

Στο άρθρο που δημοσιεύει ο Guardian γίνεται κυρίως λόγος για τις Αγγλικές ιπποδρομίες, αλλά και για τις ηλεκτρονικές ρουλέτες που γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα στα διάφορα πρακτορεία στοιχημάτων της Αγγλίας. Οι εταιρίες ολοένα και περισσότερο προσανατολίζονται προς τα στοιχήματα σταθερής απόδοσης που δεν προσφέρουν καμία ελπίδα στους παίκτες για μακροχρόνιο κέρδος, αποφεύγοντας τους κινδύνους και κυρίως το κόστος του bookmaking. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο πλέον είναι αυτές οι ηλεκτρονικές ρουλέτες που έχουν κατακλείσει τα πρακτορεία, στα οποία οφείλεται η ύπαρξη και κερδοφορία πολλών πρακτορείων!

Τα σχόλια που εμφανίζονται στο τέλος επιβεβαιώνουν το άρθρο, αναφέροντας δύο παραδείγματα για το συγκεκριμένο φαινόμενο να κλείνουν τους λογαριασμούς παικτών πολύ ευκολότερα. Στο πρώτο παράδειγμα τα πρακτορεία στοιχημάτων στην Αγγλία αρνούνται να δεχτούν στοίχημα μόλις 50 λιρών, εάν ο παίκτης ζητήσει διαφορετική απόδοση. Στο δεύτερο παράδειγμα 7 γνωστές εταιρίες στοιχημάτων έχουν ήδη κλείσει λογαριασμούς ενός συγκεκριμένου παίκτη, παρόλο που δε θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα κερδισμένο. Εκείνο όμως που του προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι bookmakers δεν κάνουν καν τον κόπο να μειώσουν τα πονταρίσματα, αλλά κλείνουν απευθείας τους λογαριασμούς των παικτών.

Πιθανόν ο ΟΠΑΠ ακολουθεί την τάση της αγοράς με την εγκατάσταση 35,000 παιχνιδομηχανών στα πρακτορεία του. Με τους παίκτες του στοιχήματος να αναζητούν ολοένα και συχνότερα καλύτερες αποδόσεις και όλο και περισσότεροι να οδηγούνται στο διαδικτυακό στοίχημα, ενδεχομένως ούτε το Πάμε Στοίχημα Bonus να μην είναι ικανό να προσελκύσει ξανά τους παίκτες στις αποδόσεις του ΟΠΑΠ, ακόμα και μετά τη ρύθμιση του ιντερνετικού τζόγου. Είναι φανερό πως ο ΟΠΑΠ στοιχηματίζει σε παιχνίδια σταθερής απόδοσης όπως το ΚΙΝΟ και τα «φρουτάκια» για να διατηρήσει τα κέρδη του στα επίπεδα των προηγούμενων ετών. Τουλάχιστον όμως εξακολουθεί να δέχεται στοιχήματα από λίγο κερδισμένους ή χαμένους παίκτες. Με τόσα παιχνίδια που προσφέρει στα πρακτορεία του, είναι μεγάλος ο πειρασμός να στοιχηματίσει κανείς σε κάποιο από τα υπόλοιπα, πέρα από το Πάμε Στοίχημα.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.