apotyxiaWigan 7.4, Ipswich 4.0, Aston Villa 4.0 και St. Etienne 7.4. Αυτές ήταν οι χθεσινές εκπλήξεις που επαλήθευσαν τις πτώσεις των αποδόσεων, όπως αυτές αποτυπώνονταν στα γραφήματα του ανταλλακτηρίου της betfair. Για άλλη μια φορά λοιπόν αναρωτιέμαι εάν τελικά όντως υπάρχει value μετά τις πτώσεις των αποδόσεων στο στοίχημα. Αν και είμαι υπέρμαχος της δυνατότητας του trading των αποδόσεων, ο μεγάλος αριθμός των υψηλών αποδόσεων που σημείωναν πτώση χθες, με ώθησε στο να προτείνω να παιχτούν οι επιλογές ως στοίχημα κατά πρώτο λόγο στο χθεσινό μου άρθρο που δημοσιεύθηκε στο betarades.com. Ακόμα κι ο τίτλος του άρθρου έκανε λόγο για πιθανές εκπλήξεις χθες. Φυσικά επαληθεύτηκαν λίγες από αυτές (4 από τα 12 προγνωστικά), οι οποίες όμως ήταν αρκετές για να διπλασιάσει κανείς το συνολικό του ποντάρισμα.

12 μονάδες ποντάρισμα κι επιστροφή 23 μονάδων λοιπόν θα είχε κάποιος που θα είχε ποντάρει στα χθεσινά προγνωστικά με βάση τις πτώσεις ή τις ανόδους των αποδόσεων. Χαρακτηριστικά δείτε τα γραφήματα των Wigan και Ipswich.

wigan-ipswich-grafima-apodosi

Δυστυχώς η Schalke δεν κέρδισε παρόλη την πτώση της απόδοσής της. Μάλιστα το γράφημα της Schalke αποτέλεσε παράδειγμα για να εξηγήσω χθες πώς να κερδίσει κανείς χρήματα κάνοντας trading πριν την έναρξη των αγώνων. Όμως δεν είναι μόνο οι πτώσεις των αποδόσεων, καθώς και οι άνοδοι αυτών είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη της έκβασης των αγώνων. Για παράδειγμα, δείτε το τρίτο γράφημα της παρακάτω εικόνας, όπου φαίνεται η άνοδος της Paris Saint-Germain (1-2 τελικό αποτέλεσμα).

paris-saint-germain-anodos-apodosis-grafima

Πάμε Στοίχημα και Προγνωστικά Μεγάλων Αποδόσεων

Όταν τα προγνωστικά προβλέπουν μεγάλες αποδόσεις, είναι φυσικό να επαληθεύονται λίγα από αυτά. Δεν μπορεί κάποιος να προβλέπει αποδόσεις της τάξης του 5.0, 8.0, 10.0 ή και μεγαλύτερες και να περιμένει να κερδίσει τα περισσότερα από αυτά. Μαθηματικώς είναι πολύ απίθανο. Ωστόσο όπως προείπα αρκεί να κερδίσουμε λίγα από αυτά για να βγούμε αρκετά κερδισμένοι. Όλα αυτά όμως εφόσον τα στοιχήματα παίζονται ως μονά αποδεκτά.

kouponi-pame-stoixima-diades-mona-apodektaΠέρα από τις σημαντικά χαμηλότερες αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα, η δυνατότητα να στοιχηματίσουμε μόνο σε διάδες ή τριάδες μειώνει σε τρομακτικό βαθμό την πιθανότητα κέρδους μας. Στο θέμα είχα αναφερθεί πριν αρκετούς μήνες, οπότε σας παραπέμπω σε εκείνο το άρθρο που σύγκρινα τα μονά αποδεκτά με τα συστήματα (παρολί) στοιχημάτων. Έτσι, ακόμα κι όταν πρότεινα σε φίλους χθες να στοιχηματίσουν στις παραπάνω 12 επιλογές – κάτι εξαιρετικό σπάνιο προσωπικά – το έκανα με μισή καρδιά, αφού γνώριζα πως θα στοιχημάτιζαν σε 3άδες, 4άδες ή συνδυασμό αυτών. Το αποτέλεσμα ήταν να μην κερδίσουν, παρόλη την επιτυχία των προγνωστικών! Διότι θεωρώ επιτυχία να πετυχαίνεις το 33% των προγνωστικών με μέσο όρο απόδοσης 4.50!

Πόσοι από αυτούς όμως θα αναγνωρίσουν την επιτυχία; Κανείς. Και πώς να το κάνουν άλλωστε εφόσον δεν κέρδισαν χρήματα. Τα επιτυχημένα προγνωστικά υποτίθεται κερδίζουν χρήματα. Τα ποσοστά επιτυχίας και οι μέσοι όροι αποδόσεων είναι άγνωστες λέξεις όταν δεν πάμε… ταμείο. Μήπως όμως τελικά πέρα από τα προγνωστικά, πρέπει να μάθουμε και να τα αξιοποιούμε; Μήπως πρέπει τουλάχιστον να εκμεταλλευόμαστε ακόμα και τις λιγοστές ευκαιρίες που μας δίνει το Πάμε Στοίχημα να στοιχηματίσουμε σε διάδες ή ακόμα σπανιότερα σε μονά αποδεκτά; Αλλά τι λέω, ποιος ενδιαφέρεται για όλα αυτά που γράφω, όταν όλοι ονειρεύονται δελτία στοιχήματος που πετυχαίνουν 10 στα 10 στοιχήματα και με 3 ευρώ κερδίζουν 50,000 ευρώ;  Αυτές είναι επιτυχίες. Άσχετα αν έχουν χάσει άλλα 2,000 τέτοια δελτία στο μεταξύ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.