Ευκαιρίες για στοίχημα υπάρχουν μακριά από τα δημοφιλή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, όπως εκείνα της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Για παράδειγμα σήμερα το μεσημέρι διεξάγεται αγώνας για το Ρωσικό πρωτάθλημα και μάλιστα ούτε καν για την Premier League της Ρωσίας αλλά για την μικρότερη κατηγορία. Πολύ σπάνια όμως παρατηρούνται αξιόλογοι τζίροι στοιχημάτων στους αγώνες αυτούς, για αυτό και ο τζίρος αποτελεί μέτρο σύγκρισης, ώστε να εντοπιστούν οι διάφορες ευκαιρίες σε αγώνες που δεν έχουμε υπόψη μας. Δείτε λοιπόν τη μεταβολή της απόδοσης του φαβορί στο συγκεκριμένο αγώνα, λίγα λεπτά πριν την έναρξή του.

anodos-apodosis-betfair-stoixima

Η… Petrotrest από το 1.50 σκαρφάλωσε στο 1.90. Ο τζίρος που συγκεντρώθηκε ήταν πάνω από 20,000 ευρώ κι ο λόγος που θα στοιχηματίζαμε κατά, ρισκάροντας €25, είναι ο ίδιος που διαβάσατε χθες στο σύστημα στοιχηματίζοντας στις αλλαγές των αποδόσεων λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Όσο γράφτηκαν μάλιστα οι παραπάνω σειρές, ολοκληρώθηκαν 10 λεπτά παιχνιδιού κι έχει ενδιαφέρον το γράφημα της απόδοσης της Petrotrest κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!

petrotrest-rosia-podosfairo-apodosi-live-stoiximaΩστόσο το ζήτημα εδώ δεν είναι το live στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι ότι δεν είναι ανάγκη να περιοριζόμαστε στα πλέον δημοφιλή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Κι όχι μόνο δεν είναι ανάγκη, αλλά επιβάλλεται να ερευνούμε για ευκαιρίες σε οποιαδήποτε αγορά μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κερδοφόρο στοίχημα. Τώρα κατά πόσο ήταν «ευκαιρία» να στοιχηματίσω ενάντια στη νίκη του φαβορί, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Άλλωστε δεν έχω την παραμικρή ιδέα των αιτιών που οδήγησαν στην άνοδο όπως αναπαριστάνει το γράφημα του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων της Betfair. Εδώ που τα λέμε, όταν ξαφνικά σε κάποιον αγώνα που λογικά δε θα περιμέναμε ενδιαφέρον από τους παίκτες του στοιχήματος, συγκεντρώνεται αξιοπρόσεκτος τζίρος, κάποιος λόγος θα υπάρχει, περίεργος ή μη.

Από την άλλη πλευρά, το ότι το σκορ άνοιξε η φιλοξενούμενη στο 15’ λεπτό, είναι ενθαρρυντικό σημάδι για το παραπάνω στοίχημα! Μια επιλογή θα ήταν σε αυτό το χρονικό σημείο να εξασφαλιστεί κέρδος κάνοντας trading των αποδόσεων. Με €11.5 στο 4.6 εξασφαλίζεται κέρδος €16.

trading-stoixima-podosfairo

livescore-rosia-goalΩστόσο αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να μεταβληθούν οι παράμετροι του συστήματος. Τη στιγμή που πρόκειται για «κανονικό» στοίχημα και τα προηγούμενα ή μελλοντικά στοιχήματα δεν θα ολοκληρωθούν με trading, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάτι ανάλογο εδώ. Άλλο πράγμα να στοχεύει κανείς σε κέρδος €28 που έχει το αρχικό στοίχημα, κι άλλο να εξασφαλίζει €16. Εάν κάθε φορά που η εξέλιξη του αγώνα ήταν υπέρ του παίκτη κι εξασφάλιζε €16 αντί για €25, ενδεχομένως το σύστημα να μην απέφερε κέρδος. Είναι σαν να μειώνει το πιθανό κέρδος του, διατηρώντας την ίδια ζημία (€25). Θα χρειαζόταν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών για να καταφέρει να είναι κερδοφόρο.

Μην παραμελείτε λοιπόν πρωταθλήματα και αγορές που μπορεί να κρύβουν ευκαιρίες. Μια καλή μέθοδος για να εντοπίζετε τις ευκαιρίες αυτές περιγράφηκε όταν μιλήσαμε για τα καλύτερα στοιχήματα για trading. Αν και οι μέθοδοι αναφέρονταν στο trading, είναι δυνατόν να βρουν εφαρμογή και στην εύρεση ευνοϊκών συνθηκών για κερδοφόρο στοίχημα σε λιγότερο δημοφιλείς αγορές.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.