Η πρόβλεψη πως ο Vettel θα κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών 2012 της Formula 1 δεν είναι δύσκολη να γίνει! Εδώ που τα λέμε με την απόδοση του στοιχήματός του να βρίσκεται στο 1.22 στην betfair δεν είναι κατόρθωμα να δώσει κανείς προγνωστικά για το φετινό πρωτάθλημα της F1! Το πιθανό κέρδος μοιάζει ασήμαντο, παρόλο που μπορεί να κρύβει… value εφόσον πιστεύουμε πως ο Vettel θα στεφθεί πρωταθλητής απόψε μετά τον αγώνα της Βραζιλίας κατά 90% ή περισσότερο. Αξίζει όμως να ρίξει κανείς μια ματιά στα γραφήματα των αποδόσεων του στοιχήματος για τη Formula 1, όπως κάναμε πριν 5 μήνες όταν αναλύσαμε τα τότε γραφήματα του στοιχήματος της Formula 1.

Ξεκινώντας από το γράφημα της απόδοσης του Vettel, θα πρέπει να επιλέξουμε το γράφημα των πιθανοτήτων επαλήθευσης προκειμένου να προκύψει ένα χρήσιμο γράφημα αποδόσεων, τη στιγμή που η χαμηλή απόδοση του στοιχήματός του δεν επιτρέπει ανάλυση στο κύριο γράφημά της. Στο γράφημα αυτό λοιπόν παρατηρούμε πως η πιθανότητα επαλήθευσης έχει αγγίξει το 90% αν και τις τελευταίες ώρες «διόρθωσε» στο 80% περίπου.

vettel-grafima-stoiximatos-formula-1-betfair

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Formula 1 δύο ήταν τα πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης κι αντίστασης στο συγκεκριμένο γράφημα στοιχήματος του Vettel: το 10% και 50%. Φυσικά πριν να επαληθευτούν τα δύο αυτά τα επίπεδα δεν ήταν δυνατόν να δώσει κανείς προγνωστικά για το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 με τόση ακρίβεια. Από τη στιγμή ωστόσο που διασπάστηκε το 50% (που ισοδυναμεί με απόδοση 2.0), θα ήταν πολύ καλή επιλογή για τους παίκτες αλλά και traders του στοιχήματος να ποντάρουν στη νίκη του Vettel εκείνη την περίοδο. Είτε έκλειναν τη θέση τους όσο η απόδοση κατηφόριζε, είτε εμπιστεύονταν τον Vettel μέχρι και το σημερινό αγώνα του Βραζιλιάνικου Grand Prix, θα είχαν εξασφαλίσει σίγουρο κέρδος. Το πιθανό stop loss που θα είχαν τοποθετήσει στο 45% (λίγο πάνω από το 2.20 δηλαδή) δε θα κινδύνευε ούτε μια στιγμή.

alonso-grafima-stoiximatos-formula-1-betfairΤο γράφημα του Alonso στο μεταξύ αποδεικνύει τη μικρή πιθανότητα που έχει ο Ισπανός να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1. Δεν είναι τόσο η απόδοση του στοιχήματός του – άλλωστε το 18% που του αντιστοιχεί δεν είναι και λίγο – όσο η δυναμική της ανοδική τάσης που φανερώνει το γράφημα της απόδοσης στην Betfair. Πριν μια βδομάδα μιλήσαμε για τη γραμμή τάσης στο γράφημα της απόδοσης του Vettel στον αγώνα Formula 1 της Αμερικής. Τώρα είναι η σειρά να μιλήσουμε για τη γραμμή τάσης της απόδοσης του Alonso στο στοίχημα του πρωταθλήματος οδηγών 2012!

Αφότου η απόδοση έφτασε το 1.51, τα στοιχήματα κατά του Alonso κυριάρχησαν στην αγορά και η αυξημένη προσφορά τους έσπρωξε την απόδοση σε ολοένα υψηλότερες τιμές. Δεν έλειψαν όμως και οι διορθώσεις κατά τη διάρκεια της ανοδικής αυτής τάσης, οι οποίες δημιούργησαν τα χαμηλά εκείνα σημεία (bottoms) βάσει των οποίων είμαστε τώρα σε θέση να σχεδιάσουμε την ανοδική γραμμή τάσης (πράσινο βέλος). Ένα πολύ ασφαλές trade τη στιγμή αυτή είναι το κατά στοίχημα στον Alonso στο 5.50, με σκοπό να εξασφαλίσουμε κέρδος εάν η απόδοση δοκιμάσει την αντίσταση στο 15.0. Βεβαίως επειδή στο στοίχημα είναι όλα πιθανά, είναι απαραίτητο να θεωρήσουμε μια απόδοση στην οποία να βγούμε με ζημιά, σε περίπτωση που τα προγνωστικά μας αποτύχουν. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι άλλη παρά η διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.