Η μετοχή της SportingBet μπορεί να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Centric Multimedia όμως αποτελεί την εισηγμένη στο Ελληνικό ΧΑΑ εταιρία με μεγάλο μερίδιο στη συγκεκριμένη εταιρία στοιχημάτων. Έτσι εάν θέλει κανείς να συσχετίσει τις πρόσφατες εξελίξεις του διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο γράφημα της μετοχής της Centric (ενισχύεται 6.25% αυτή τη στιγμή στα €0.271). Και το γράφημα αυτό δείχνει μια παύση της πτώσης της μετοχής τον τελευταίο χρόνο, που έδωσε τη θέση της σε μια άνοδο των τελευταίων 3 μηνών, δείγμα μιας πιθανής μελλοντικής ανοδικής τάσης (;).

centric-sportingbet-metoxi-xrimatistirio

Η εταιρία Centric ξεκίνησε τη λειτουργία της στο χώρο των ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας το 1995 και έγινε ευρέως γνωστή από τη συμφωνία της με τη Microsoft όσον αφορά στη διάθεση της παιχνιδοκονσόλας Xbox στην Ελλάδα το 2001. Από το 2007 όμως κι έπειτα κι εξαιτίας της πειρατείας παιχνιδιών και λογισμικού υπολογιστών, στράφηκε προς άλλες αγορές κι έτσι βρέθηκε να αποκτά μερίδιο σε εταιρίες στοιχήματος, καζίνο και πόκερ. Μία από αυτές είναι και η SportingBet (μαζί με τη VistaBet), για την οποία μάλιστα επέκτεινε τη συμφωνία της για 9 άλλες γλώσσες, κυρίως των Βαλκανικών χωρών (Wikipedia).

Γιατί συγκεκριμένα SportingBet;

Στο SportingBet Group, του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται στις 45 περίπου λίρες σήμερα στο Λονδίνο, ανήκει η θυγατρική SportingOdds Ltd. Ρίχνοντας μια ματιά στις 24 εταιρίες στοιχήματος που υπήχθησαν στο καθεστώς της μεταβατικής περιόδου σχετικά με την παροχή υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο, βλέπουμε στην τέταρτη θέση – εξαιρώντας ένα μάλλον ορθογραφικό λάθος – τη συγκεκριμένη αυτή εταιρία. Συμπεραίνει κανείς από τα παραπάνω πως η SportingBet θα είναι μία από τις 4 εταιρίες που θα επικρατήσουν στο διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα από τις 5 Δεκέμβρη. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος αμφιβάλλει και δικαίως, αφού οι φήμες και το ράδιο-αρβύλα που επικρατεί αυτό το διάστημα οργιάζουν, αρκεί να δει την πορεία της μετοχής της Centric στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Στο αρχικό γράφημα λοιπόν της Centric βλέπουμε πως παρόλο που διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή – όπως πλέον η πλειοψηφία των Ελληνικών μετοχών – ελπίδες αφήνει η πρόσφατη έκρηξη της τιμής που σχεδόν τριπλασιάστηκε σε διάστημα λίγων μηνών. Το γεγονός μάλιστα που φέρνει τη διόρθωση του Νοέμβρη να επαληθεύει το προηγούμενο επίπεδο αντίστασης στο 0.20, ενισχύει την άποψη πως η μετοχή της Centric έχει πλέον εισέλθει σε ανοδική τάση. Όμως ακόμα κι αν αγνοήσουμε την πρόβλεψη αυτή, η πρόσφατη άνοδος της μετοχής της Centric, φανερώνει πιθανές εξελίξεις σχετικά με το διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα.

Τελικά είναι αυτή η άνοδος της μετοχής της Centric στο Ελληνικό ΧΑΑ, εταιρίας με σημαντικό μερίδιο στη SportingBet, προάγγελος για το μέλλον του τζόγου του ίντερνετ στην Ελλάδα; Προεξοφλεί η αγορά πως η SportingBet θα είναι μία από τις εταιρίες που θα δραστηριοποιούνται μετά την 5η Δεκέμβρη εντός Ελλάδας; Με τις αποχωρήσεις των εταιριών στοιχήματος να διαδέχονται η μία την άλλη (με μεγαλύτερο αντίκτυπο να έχει η αποχώρηση της betfair), το χρηματιστήριο δείχνει την εμπιστοσύνη του στην SportingBet. Ποιος μπορεί όμως να είναι σίγουρος, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το χρηματιστήριο δεν είναι παρά μια ακόμα μορφή τζόγου. Πάντως προσωπικά ίσως επενδύσω στη μετοχή της Centric τις επόμενες μέρες, αφού δε μου επιτρέπουν να στοιχηματίζω πλέον… ιντερνετικά!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.