Μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να μην αφορά το σύνολο των παικτών στοιχήματος στην Ελληνική επικράτεια, ωστόσο δεν μπορώ να μη τη σχολιάσω,  αφού αποτελεί κατά την προσωπική άποψη είδηση σταθμό στο χώρο της αγοράς των τυχερών παιγνίων. Είναι γεγονός, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου η Ladbrokes PLC αγόρασε το ανταλλακτήριο στοιχημάτων Betdaq, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών. Η εξαγορά θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το πάζλ της φημολογίας που εδώ και ένα χρόνο αποτελούσε θέμα συζήτησης σε όλη την στοιχηματική κοινωνία.

ladbrokes-betdaq

Πολλαπλά μπορεί να είναι τα οφέλη από την προαναφερθείσα εξαγορά τόσο για τους παίκτες των ανταλλακτηρίων όσο και για τους επενδυτές των χρηματιστηρίων, οι οποίοι βλέπουν τη μετοχή της εταιρίας να βρίσκεται σε κατάσταση μίνι ράλι, καθώς το τελευταίο εξάμηνο έχει κέρδη της τάξεως του 35%.

ladbrokes-metoxi-grafima-londino

Επιπρόσθετα, έχω την εντύπωση ότι ίσως ήρθε η ώρα της δημιουργίας του αντίπαλου δέους για το ανταλλακτήριο της Betfair, αφού φαντάζομαι ότι τόσο οι προσφερόμενες υπηρεσίες, όσο και η ρευστότητα του ανταλλακτηρίου της Betdaq θα βελτιώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Φυσικά το τελευταίο δεν πρόκειται να απασχολήσει του Έλληνες παίκτες στοιχήματος ή sports traders αφού πλέον κανένα ανταλλακτήριο δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον case study η πορεία της μετοχής της Ladbrokes PLC στο προσεχές μέλλον… έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας βέβαια, ότι η μετοχή της Betfair βρίσκεται κοντά στις 700 λίρες…

betfair-metoxi-grafima-londino

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).