Οι προβλέψεις για τα βραβεία Όσκαρ του 2013 κορυφώνονται όσο πλησιάζει η 24η Φεβρουαρίου. Πλήθος ειδικών θα αναλύσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για να δώσουν τα δικά τους προγνωστικά. Την ίδια στιγμή κάποιοι στοιχηματίζουν ήδη στα Όσκαρ του 2013, που προσφέρεται ως ειδικό στοίχημα, και είναι αυτοί που θεωρούν πλέον την ταινία Argo φαβορί για το βραβείο καλύτερης ταινίας, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες του Lincoln. Την ίδια στιγμή ξεκάθαρο φαίνεται να είναι το τοπίο όσον αφορά τα βραβεία καλύτερου σκηνοθέτη, α’ ανδρικού και β’ γυναικείου ρόλου, που όλως παραδόξως εμφανίζεται πιο δημοφιλές στοίχημα από εκείνο του α’ γυναικείου!

Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Ανέκαθεν το συγκεκριμένο βραβείο Όσκαρ προσέλκυε το ενδιαφέρον των παικτών του στοιχήματος παγκοσμίως. Έτσι το βλέπουμε να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχήματα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων αλλά και στο InTrade. Βλέποντας τα δύο γραφήματα των δύο επικρατέστερων ταινιών, οι… τζογαδόροι του διαδικτύου εκτόξευσαν την πιθανότητα να κερδίσει η ταινία του Ben Affleck από το 10% στο 80%. Αντίστροφη εντελώς πορεία είχε το στοίχημα υπέρ της ταινίας του Steven Spielberg, Lincoln.

oscar-kalyteri-tainia-argo-lincoln-stoixima

Όμως πότε ξεκίνησε η αναστροφή του κλίματος; Σε αυτό θα μας βοηθήσει το γράφημα του InTrade όσον αφορά το Argo.

intrade-oscar-kalyteri-tainia-argo

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου το Argo απομακρυνόταν φανερά από την κατάκτηση του Όσκαρ. Τον τελευταίο διάστημα όμως προσέλκυσε την προτίμηση πολλών παικτών που του έδωσαν τη θέση που είχε νωρίτερα το Lincoln.

intrade-oscar-kalyteri-tainia-lincoln

Θα λέγαμε πως τα αρχικά γραφήματα του ανταλλακτηρίου στοιχήματος αποτυπώνουν μια μεγεθυμένη εικόνα των τελευταίων ημερών, τη στιγμή που το InTrade παρέχει πληροφορίες σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Όσκαρ σκηνοθεσίας

Εδώ δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Ο Steven Spielberg είναι ξεκάθαρα φαβορί και δεν υπάρχει κάποια αναστάτωση στην αγορά.

oscar-kalyteri-skinothesia-stoixima

Όσκαρ ανδρικών ρόλων

Και στο Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου οι περισσότεροι στοιχηματίζουν σε νίκη του Daniel Day-Lewis με το στοίχημα του Hugh Jackman να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

oscar-kalyteros-protos-andrikos-rolos-stoixima

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα γραφήματα στο στοίχημα του β’ ανδρικού ρόλου, όπου είναι νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Tommy Lee Jones και Christoph Waltz μάχονται για το πολύτιμο αγαλματίδιο, αφήνοντας αρκετά πίσω τους υπόλοιπους διεκδικητές. Από τεχνική σκοπιά, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το συγκεκριμένο αυτό στοίχημα των Όσκαρ, αφού δεν αποκλείεται μια μίνι έκπληξη από τον Waltz, ειδικά αν ξεπεράσει η πιθανότητα το 37%. Στα γραφήματα σχεδιάστηκαν τα πιο σημαντικά επίπεδα στήριξης κι αντίστασης.

oscar-kalyteros-deyteros-andrikos-rolos-stoixima

Ακόμα πιο ξεκάθαρη είναι η άνοδος του Waltz στο γράφημα του InTrade.

oscar-kalyteros-deyteros-andrikos-rolos-intrade

Όσκαρ γυναικείων ρόλων

Μπορεί η Jennifer Lawrence να είναι το φαβορί για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, εντυπωσιακές όμως είναι οι πορείες των Jessica Chastain και Emmanuelle Riva! Τις τελευταίες μέρες όλο και λιγότεροι παίκτες ποντάρουν στην Chastain, ενώ άλλοι εμπιστεύονται τα χρήματά τους σε μια έκπληξη της Riva, που θα έχει μάλιστα πολύ μεγαλύτερο κέρδος σε σχέση με ένα στοίχημα υπέρ της Lawrence.

oscar-kalyteros-protos-gynaikeios-rolos-stoixima

Σύμφωνα με τα στοιχήματα για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, η Anne Hathaway μπορεί από τώρα να πανηγυρίζει, αφού η αγορά προεξοφλεί τη νίκη της.

Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων

Ένα Όσκαρ, που πιθανόν να τραβήξει τα βλέμματα όσων προσπαθήσουν να προβλέψουν κάποια έκπληξη, είναι και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Εδώ φαβορί μοιάζει να είναι το Brave, αλλά η ζήτηση που μαρτυρά το γράφημα του Wreck It Ralph, είναι ικανή να πυροδοτήσει συζητήσεις.

oscar-kalyteri-tainia-kinoumenon-sxedion-stoixima

Θα μπορέσει η αγορά να προβλέψει σωστά τους φετινούς νικητές των βραβείων Όσκαρ; Ένα καλό παράδειγμα αποτελεί η παλαιότερη ανάλυση των στοιχημάτων στα Όσκαρ του 2011.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.