Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 6.62 ευρώ (-4.89%) στο Χρηματιστήριο Αθηνών χθες, ημέρα που ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Στα 1.3δις ευρώ ανήλθαν τα μικτά έσοδα (Gross Gaming Revenue – GGR) μειωμένα κατά 7.9% συγκριτικά με το 2011. Τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 673.8εκ και 505.5εκ αντίστοιχα, ενώ το μέρισμα διαμορφώνεται στα 0.57 ευρώ.

oikonomika-apotelesmata-opap-2012

Μείωση πωλήσεων εμφάνισαν σχεδόν όλα τα τυχερά παιχνίδια με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχεται το Πάμε Στοίχημα, που απώλεσε 180εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011, παρόλο που το 2012 διεξήχθη το EURO 2012 αυξάνοντας σημαντικά το ενδιαφέρον των παικτών. Επίσης όσον αφορά τα κέρδη του δ’ τριμήνου, το Πάμε Στοίχημα εμφανίζει πτώση 19.2% των πωλήσεων ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυτού υπήρξαν αρκετές σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, με πλήθος εταιριών στοιχημάτων να αποχωρούν από την Ελληνική αγορά και με πρόστιμα για όσους στοιχημάτιζαν στο ίντερνετ – απόφαση που τελικά αναβλήθηκε για 3 μήνες.

tyxera-paixnidia-opap-poliseis

Η μετοχή ΟΠΑΠ άνοιξε χθες στα 6.85 ευρώ έχοντας προηγούμενο κλείσιμο τα 6.94 ευρώ και ακολούθησε πτωτική πορεία μέχρι το χαμηλό ημέρας στα 6.53 ευρώ. Στο ενδοσυνεδριακό γράφημα (intraday) αξίζει να προσέξει κανείς τα 60,000 σχεδόν τεμάχια που διακινήθηκαν το τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης, σπρώχνοντας την τιμή της μετοχής στα 6.62 ευρώ όπου και τελικά έκλεισε.

metoxi-opap-intraday

Κατά το σημερινό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, η μετοχή ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 1% στα 6.69 ευρώ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.