Ή αλλιώς, τι κέρδος να περιμένετε από τα προγνωστικά και το σύστημά σας στο στοίχημα! Πάνω κάτω όλοι οι παίκτες του στοιχήματος γνωρίζουν αν είναι κερδισμένοι ή χαμένοι στο στοίχημα (ασχέτως τι δηλώνουν). Αρκετοί από αυτούς καταγράφουν τα αποτελέσματά τους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα από την απόδοση που έχουν οι προβλέψεις τους στο στοίχημα. Ελάχιστοι όμως μπορούν να προβλέπουν το μέλλον του συστήματός τους. Δεν θα ήταν καλύτερο να γνωρίζετε τι να περιμένετε από το σύστημα στοιχήματος που δοκιμάζετε, πριν ποντάρετε το πρώτο ευρώ; Για παράδειγμα, γνωρίζατε πως αν στοιχηματίζατε στο κορώνα/γράμματα ενός νομίσματος και κάποιος σας πρόσφερε απόδοση 2.00, υπάρχει περίπτωση το κεφάλαιό σας να βρεθεί να χάνει 123 μονάδες (ή να κερδίζει 118) μετά από 5,000 ρίψεις;

eksomoiosi-systima-stoiximatos-korona-grammata
10 προβλέψεις για 5,000 ρίψεις κορώνα/γράμματα (απόδοση στοιχήματος 2.00)

Κι όμως γνωρίζουμε πως μακροχρόνια κανείς δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος ή χαμένος από το παραπάνω στοίχημα. Πρόκειται απλά για την τυχαία διακύμανση του κεφαλαίου που έχουμε διαθέσιμο στο στοίχημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην πρόβλεψη της μελλοντικής απόδοσης ενός συστήματος στο στοίχημα. 2 χρόνια νωρίτερα γινόταν αναφορά στην εξομοίωση της απόδοσης αυτής. Το κείμενο εκείνο κατέληγε με το εργαλείο που παρέχουμε δωρεάν στους επισκέπτες και παίκτες του στοιχήματος, προκειμένου με τη σειρά τους να προβλέψουν την κερδοφορία ή μη του συστήματος που έχουν στα σχέδιά τους.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να πω πως το άρθρο είχε την επιτυχία που ανέμενα. Ίσως φταίει ο κακός τίτλος του άρθρου (simulation ακούγεται πολύ καλύτερα σε σχέση με την εξομοίωση), ίσως η «εξομοίωση απόδοσης» δεν στέκει και τόσο (efficiency simulation είχα κατά νου), ίσως πάλι δεν ήταν αρκετά γνωστό το Στοίχημα Online την εποχή εκείνη. Από την άλλη βέβαια μπορεί οι ίδιοι οι παίκτες να το προσπέρασαν, αδιαφορώντας για ένα ακόμα κείμενο με αρκετά μαθηματικά και στατιστικά.

Επιστρέφουμε σήμερα λοιπόν με το νέο εργαλείο που δημιουργήσαμε με τις παρακάτω βελτιώσεις:

  • Προβλέψεις για απεριόριστο αριθμό στοιχημάτων σε βάθος χρόνου
  • Καλύτερη απεικόνιση του γραφήματος
  • Αφαίρεση γραμμών

Προβλέψεις για απεριόριστο αριθμό στοιχημάτων

Η μεγαλύτερη βελτίωση είχε να κάνει με την άρση του περιορισμού των 385 στοιχημάτων του αρχικού εργαλείου. Αν και η χρησιμότητά του εξακολουθούσε να υφίσταται, ο περιορισμός των προβλέψεων μέχρι τα 385 επόμενα στοιχήματα αποθάρρυνε την εξαγωγή εντελώς ασφαλών συμπερασμάτων. Το δείγμα των 385 στοιχημάτων ήταν απλά μικρό.

provlepseis-systima-stoiximatos-apeira-stoiximata

Αφαίρεση γραμμών / προβλέψεων

Η δυνατότητα να αφαιρούνται γραμμές από το γράφημα μπορεί να φαντάζει άνευ σημασίας. Ωστόσο στις στατιστικές μελέτες συχνά συστήνεται η αφαίρεση των δύο οριακών τιμών, οπότε θεωρήσαμε πως κάποιοι θα επιθυμήσουν να σβήσουν τις γραμμές, από τις οποίες προκύπτουν η ελάχιστη και μέγιστη τιμή. Σημειώστε όμως πως ακόμα και μετά τη αφαίρεση οποιασδήποτε γραμμής, οι τιμές αυτές παραμένουν αμετάβλητες.

Όσον αφορά τη χρήση του εργαλείου, ισχύουν όσα έχουμε γράψει στο αρχικό άρθρο. Έτσι θα χρειαστεί να καταγράψετε ένα ικανοποιητικό δείγμα των προγνωστικών σας, προκειμένου να είστε σε θέση να εισάγετε τις δύο απαραίτητες τιμές, Κέρδος/Ζημιά και Επιτυχίες %. Η καταγραφή μπορεί να γίνει στο φύλλο Excel, για το οποίο πληροφορίες θα βρείτε και πάλι στο άρθρο του 2011.

Όποιο και να είναι το σύστημά σας στο στοίχημα, όπως και να προκύπτουν τα προγνωστικά σας, αξίζει να εξετάσετε τη μέχρι τώρα πορεία του συστήματός σας, να τη συγκρίνετε με άλλες 10 ή 20 τυχαίες πορείες που ενδεχομένως να είχατε και γιατί όχι να κάνετε προβλέψεις για τα επόμενα 2,000 στοιχήματά σας. Μην ξεχνάτε πως η οριζόντια γραμμή αντιπροσωπεύει αρχικό κεφάλαιο της τάξης των 100 μονάδων και πως σε κάθε στοίχημα ρισκάρετε μία μονάδα. Εάν μάλιστα θέλετε να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, όπως έκαναν οι δημιουργοί των 3 παρακάτω συστημάτων:

Σύστημα ποδοσφαίρου σε over 2.5 γκολ

Σύστημα ποδοσφαίρου με βάση τον τζίρο

Σύστημα ιπποδρομιακού στοιχήματος με 8% απόδοση

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.