Τη Δευτέρα η επενδυτική εταιρία CVC Capital Partners επιβεβαίωσε τις φήμες περί συζητήσεων για εξαγορά της Betfair έναντι 750 εκατ. Λιρών. Εφόσον η εξαγορά προχωρήσει και η Betfair ιδιωτικοποιηθεί πλήρως, θα είναι πιο πρόθυμη να αναλάβει μεγαλύτερους κινδύνους ως ιδιωτική εταιρία σύμφωνα με τον Steven Stradbrooker του CalvinAyre.com. Έτσι ενδεχομένως να επιστρέψει στις «γκρι» αγορές του διαδικτυακού στοιχήματος, όπως η Γερμανία, η Κύπρος και η Ελλάδα, χώρες από τις οποίες αποχώρησε, ακολουθώντας μια στρατηγική που τη θέλει να δραστηριοποιείται μόνο στις ρυθμισμένες (regulated) αγορές, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό χάρτη του διαδικτυακού τζόγου.

Προς το παρόν πάντως η αγορά εκτιμά την κίνηση της CVC Capital Partners ως θετική για το ανταλλακτήριο στοιχημάτων, αν κρίνει κανείς από την άνοδο κατά 12% των μετοχών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Betfair-μετοχες-χρηματιστηριο

Η μετοχή της Betfair κατρακύλησε από τις 7.50 λίρες στο χαμηλό των 6.40 λιρών μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, ως συνέπεια της αποχώρησης της Betfair από την Ελλάδα κι από άλλες χώρες, οι οποίες βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης του διαδικτυακού τζόγου. Από τότε η μετοχή σημείωνε μικρή άνοδο η οποία εκτινάχθηκε τη Δευτέρα. Στον αντίποδα, η μετοχή της Ladbrokes έχει απολέσει 20% από το Μάρτιο. Νωρίτερα οι μέτοχοι είχαν δει την επένδυσή τους να εμφανίζει σημαντικά κέρδη ωστόσο, με τα κέρδη της Ladbrokes το 2012 να χτυπούν κόκκινο στο live στοίχημα. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ήταν αναμφισβήτητα και η εξαγορά της Betdaq από τη Ladbrokes.

Ladbrokes-μετοχες-χρηματιστηριο

Η CVC Capital Partners ιδρύθηκε το 1981 και διατηρεί 18 γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Μερικές από τις εταιρίες που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της είναι η Formula One Group και η Samsonite, ενώ η εταιρία φέρεται να διαχειρίζεται περίπου 46 δις δολάρια με ειδικότητα την εξαγορά εταιριών.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.