Διαβάζω το πρωί στις ελληνικές ιστοσελίδες για τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν για την πώληση του ΟΠΑΠ. Η μία που προέρχεται από την Emma Delta δε μου κάνει εντύπωση, αφού ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον των Μελισσανίδη και Κοπελούζου όπως γράφει η Ημερησία. Η δεύτερη όμως με εξέπληξε αφού πρόκειται για το Third Point που φήμες ήθελαν να μη συμμετέχει τελικά στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ, όταν δεν παραβρέθηκε στις ενημερώσεις του ΟΠΑΠ προς τους υποψηφίους αγοραστές το Φεβρουάριο. Ποιος ο λόγος βέβαια να παραβρεθεί, όταν στην ενημέρωση του Οργανισμού συμμετείχε η Intralot του Κόκκαλη, ο οποίος σύμφωνα με την AxiaPlus.gr ίσως βρίσκεται πίσω από το Third Point!

Η τότε ενημέρωση των μνηστήρων του ΟΠΑΠ είχε ως κεντρικό θέμα μια παρουσίαση με τίτλο «Project Olympus». Μάλιστα στην παρουσίαση εκείνη βασιστήκαμε όταν δείξαμε πως ο ίδιος ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ περιμένει να κερδίσει πάνω από το 35% της αγοράς του online στοιχήματος στην Ελλάδα! Εκείνες τις μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως το Fund του Daniel Loeb, μεγαλομετόχου του Yahoo!, θα απουσίαζε από την ενημέρωση, οπότε και ξεκίνησε έντονη φημολογία πως τελικά θα αποχωρήσει από το διαγωνισμό. Από τότε αδυνατώ να θυμηθώ έστω και μια αναφορά στο Third Point έως σήμερα.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε με απώλειες 5.44% στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

μετοχη-οπαπ-6μηνο

Ερχόμαστε στα μέσα Απρίλη χθες οπότε και τελικώς από τους 8 αρχικά ενδιαφερόμενους κατατίθενται δύο μόλις προσφορές, αφού αρκετοί εξ αυτών συνενώθηκαν σε ένα ευρύτερο σχήμα. Το αντίτιμο δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως η AxiaPlus.gr καταλήγει στο άρθρο της πως «η προσφορά της Third Point φέρεται να είναι ιδιαιτέρως υψηλή και το αντίτιμο για την εξαγορά μεγάλο κι άκρως ανταγωνιστικό». Να θυμίσω πως στα τέλη Μαρτίου η πώληση του ΟΠΑΠ ήταν στον αέρα σύμφωνα με το Reporter.gr, όταν δύο εκ των υποψηφίων (Emma Delta και Gauselmann/Playtech – η τελευταία συμπορευόταν με όμιλο Κοπελούζου) απειλούσαν με μηνύσεις μέσω επιστολών διαμαρτυρίας λόγω της ανανέωσης της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot.

Αξίζει ίσως να δει κανείς και το γράφημα εβδομάδας της μετοχής του ΟΠΑΠ, όπου φαίνεται πως η πτώση σημειώθηκε εξ ολοκλήρου το τελευταίο 20λεπτο της συνεδρίασης.

μετοχη-οπαπ-5-μερες

Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μια… μάχη μεταξύ όλων των «διασήμων» διεκδικητών του 33% του ΟΠΑΠ που κατεβαίνουν από κοινού μέσω της Emma Delta εναντίον της… Third Point, που υποτίθεται δε θα συμμετείχε καν! Όχι μόνο αυτό αλλά λέγεται πως η προσφορά της τελευταίας είναι άκρως ανταγωνιστική. Υπομονή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ οπότε κι αναμένεται να αποσφραγίσει τις προσφορές των δύο υποψηφίων και να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.