ποκερ-παρουσιαση-επιλογη-τραπεζιου

Το no-limit πόκερ εκ πρώτης όψεως είναι ένα εύκολο παιχνίδι με τράπουλα που ακολουθεί απλούς κανόνες. Αν και δε θα δυσκολευτεί κανείς να μάθει τους κανόνες αυτούς, δεν ισχύει το ίδιο εάν επιθυμεί να κερδίσει χρήματα σε βάθος χρόνου. Για αυτό το λόγο αρκετοί παίκτες του πόκερ ξεκινούν να μελετούν βιβλία και να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών, που θα τους μετατρέψουν σε κερδισμένους παίκτες. Οι συμβουλές που θα βρείτε στην παρακάτω παρουσίαση, θα λέγαμε πως είναι η περίληψη των πρώτων 100 σελίδων κάθε βιβλίου για το No-Limit πόκερ.

Αρχικά και πριν καν ξεκινήσετε να παίζετε πόκερ, πριν καθίσετε σε ένα τραπέζι πόκερ, πριν καν σας μοιραστούν τα πρώτα φύλλα, θα πρέπει να εξασκηθείτε στη σωστή επιλογή τραπεζιού. Εάν βρείτε και καθίσετε στο καλύτερο τραπέζι που είναι διαθέσιμο την κάθε στιγμή, το κέρδος σας θα εκτιναχθεί, ενώ την ίδια στιγμή θα αποφύγετε τα δαπανηρά λάθη. Είναι πραγματικά απλό: εάν παίζετε πόκερ απέναντι σε κακούς αντιπάλους, εκείνοι δε θα σας τιμωρήσουν για τα μικρά λάθη που θα κάνετε. Εάν όμως αντιμετωπίζετε καλούς αντιπάλους, θα σας δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και θα πληρώσετε ακριβά το παραμικρό λάθος που θα κάνετε.

Στη συνέχεια πρέπει να μάθετε τα starting hands, τα φύλλα δηλαδή με τα οποία «ανοίγετε» preflop από κάθε θέση. Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές σχετικά με τα hand ranges. Γενικά θέλετε να παίζετε περισσότερες παρτίδες όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο button, στην τελευταία δηλαδή θέση. Το να προσπαθήσετε να αποστηθίσετε τους πίνακες των hand ranges ίσως φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά όσο αποκτάτε εμπειρία στα τραπέζια του πόκερ, η επιλογή θα γίνεται υποσυνείδητα και θα ξέρετε τι κάνετε αυτομάτως την επόμενη φορά που θα έχετε J9o στο cut-off!

Έτσι φτάνουμε στην πιο σημαντική συμβουλή του no-limit πόκερ: Θέση, θέση, θέση (κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουν και οι… μεσίτες ακινήτων)! Η εκμετάλλευση των αδυναμιών των αντιπάλων έχοντας θέση απέναντί τους είναι η στιγμή που βγάζετε χρήματα. Μπορεί να έχετε δυσκολίες όταν παίζετε εκτός θέσης ακόμα κι εναντίον κακών αντιπάλων, αλλά όταν πρόκειται για επίθεση από τη θέση button, είναι προφανές ότι το έργο σας θα είναι εύκολο. Εάν αισθάνεστε μπερδεμένοι έχοντας το πλεονέκτημα της θέσης, χρειάζεται να ξανασκεφτείτε τη στρατηγική σας και να επιστρέψετε στη μελέτη. Επιπλέον θα αναγκαστείτε να κάνετε περισσότερα 3-bets έχοντας θέση, αλλά μην το παρακάνετε μόνο και μόνο επειδή τελευταία είναι… της μόδας!

Προχωρώντας στο post-flop παιχνίδι, το continuation betting θα είναι μία από τις πιο κερδοφόρες ενέργειές σας σε βάθος χρόνου στο πόκερ. Απλές συμβουλές γύρω από τα continuation bets (c-bets) είναι αρκετές για να αποφύγετε τα λάθη, όταν σας δίνεται η δυνατότητα να επιχειρήσετε ένα c-bet. Μην παρασύρεστε σε φαντεζί κινήσεις εκτός θέσης. Το check-raise είναι μια κάπως πιο προχωρημένη στρατηγική και καλύτερα να την εφαρμόζετε όταν δεν είστε ο preflop raiser.

Οι δύο τελευταίες συμβουλές της παρουσίασης δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με τον τρόπο παιχνιδιού του No-Limit πόκερ. Καταρχήν δείχνουμε γιατί πρέπει να επιλέγετε εταιρίες πόκερ που προσφέρουν κάποιο είδους bonus ή rakeback. Τα χρήματα που σας επιστρέφονται μέσω του rakeback είναι ικανά να σας κρατήσουν στο παιχνίδι, όσο ακόμα βελτιώνεστε στο πόκερ, ενώ θα αποτελούν μια τονωτική ένεση του bankroll σας στο μέλλον. Έπειτα εξετάζουμε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, το οποίο απάντησε στο ερώτημα: Είναι το πόκερ ένα παιχνίδι δεξιοτήτων ή ένα παιχνίδι τύχης; Μην απογοητευτείτε από τα άσχημα αποτελέσματα στα πρώτα βήματά σας στο πόκερ, αλλά να είστε προσεκτικοί εάν τα άσχημα αποτελέσματα συνεχίζονται αφού έχετε παίξει πολλές χιλιάδες παρτίδες πόκερ.

Δεν υπάρχει ανάγκη να μελετήσετε για υπερβολικά προχωρημένες στρατηγικές και συμβουλές στο No-Limit πόκερ, ειδικά εάν παίζετε στα micro και small stakes. Οι απλές συμβουλές θα σας βάλουν στο σωστό δρόμο. Καθώς γίνεστε πιο έμπειρος παίκτης πόκερ, θα θέλετε από μόνοι σας να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε πιο ανεπτυγμένες τακτικές στο οπλοστάσιό σας. Ακόμα και τότε όμως, οι περισσότερες αποφάσεις σας θα βασίζονται σε απλές συμβουλές για το No-Limit πόκερ, όπως αυτές που θα βρείτε στην παρουσίαση.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.