betfair-hollywood-park-italyΚαθώς το Betfair Hollywood Park στην Αμερική κλείνει στις 22 Δεκεμβρίου, η Ιταλία χαρίζει το 2-5% φόρο επί των πωλήσεων για το ανταλλακτήριο στοιχημάτων, φόρος που επιβάλλεται στους bookmakers που δραστηριοποιούνται εντός των Ιταλικών συνόρων. Αντ’ αυτού, η Betfair θα κληθεί να πληρώσει 20% επί των μικτών κερδών, όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις για τα στοιχήματα των ανταλλακτηρίων επί Ιταλικού εδάφους αλλά και για τα εικονικά στοιχήματα που εγκρίθηκαν το Φεβρουάριο.

Οι βλέψεις της Betfair προς τις Η.Π.Α. φαίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο να δέχονται ισχυρό πλήγμα, μετά την ανακοίνωση του Hollywood Park της California να διοργανώσει την τελευταία ιπποδρομία στο τέλος του έτους. Η είδηση δεν ήταν έκπληξη, αφού οι ιδιοκτήτες του είχαν από καιρό εκφράσει την επιθυμία τους να μετατρέψουν την ιδιοκτησία τους σε οτιδήποτε μπορεί να τους αποφέρει κέρδη. Αν και η πολιτεία της California έχει ψηφίσει νόμο που επιτρέπει το στοίχημα στα ανταλλακτήρια από το Δεκέμβρη, η Betfair έχει συναντήσει εμπόδια στους τοπικούς συλλόγους ιπποδρομιών.

Ωστόσο, αν και η Αμερική φαίνεται πιο απόμακρη πλέον για την Betfair, δεν ισχύει το ίδιο για Ισπανία και Ιταλία. Τον περασμένο μήνα επιτράπηκε ο στοιχηματισμός μέσω ανταλλακτηρίων στην Ισπανία – αν και δεν ορίστηκε ημερομηνία έναρξής του – τη στιγμή που το Μάρτιο ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας έκανε αποδεκτή ανάλογη αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα. Οι δύο αυτές ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις περιλήφθηκαν μάλιστα στην πρόσφατη δημοσίευση της στρατηγικής της Betfair για το 2013.

μετοχη-betfair

Λίγες μέρες αργότερα αναλυτές της Nomura ανέβασαν την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Betfair από τις 7.66 λίρες στις 8.83, με την Deutsche Bank να ανεβάζει το στόχο στις 8.84 λίρες από τις 7.25. Πάντως αυτή τη βδομάδα η μετοχή της Betfair σημείωσε άνοδο 6.27% κλείνοντας στις 8.98 λίρες, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τις 16 Μαρτίου του 2012! Η τιμή αυτή μάλιστα είναι υψηλότερη ακόμα κι από τις 8.80 λίρες, τιμή που άγγιξε η μετοχή της Betfair κατά την προσφορά εξαγοράς της από την CVC Capital Partners. Η τελευταία έχει μέχρι τη Δευτέρα να βελτιώσει την προσφορά της που ανερχόταν στα 750 εκ. λίρες (διαβάστε επίσης: τι θα αγοράζατε με 750 εκατομμύρια, Betfair ή 33% ΟΠΑΠ;). Φέτος μόνο η μετοχή της Betfair κερδίζει 30%!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.