στημένα-παιχνίδιαΤο ισπανικό ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά συγκλονίζεται από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η αθλητική εφημερίδα Marca πραγματοποίησε εκπληκτική αποκάλυψη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν δημοσίευσε δηλώσεις ενός ποδοσφαιριστή της Liga – τον οποίον δεν κατονόμασε – ο οποίος εξηγούσε λεπτομερώς τι του είπε ο προπονητής του για να στήσει έναν αγώνα πρωταθλήματος.

Η ιστορία συνταράσσει τη χώρα συθέμελα, λίγες μόνο ημέρες μετά την υπόθεση ντόπινγκ του γιατρού, Fuentes.

Στην ιστορία που δημοσιεύθηκε στο Internet, ένας παίκτης της κορυφαίας κατηγορίας, λέει στη Marca: «Ήταν να παίξω κόντρα στη Levante και ο προπονητής μου, στην ομιλία του πριν τον αγώνα, μας είπε: «Εάν σκοράρουμε, θα μας ισοφαρίσουν. Κι αν πετύχουν αυτοί γκολ, θα ισοφαρίσουμε εμείς». Στο 85ο λεπτό, το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, εμείς τα παρατήσαμε κι έληξε έτσι. Χρειαζόμασταν και οι δυο ομάδες την ισοπαλία. Το ματς έληξε 0-0». Θυμίζουμε πως πριν ένα μήνα ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δήλωνε πως μπορεί να αποδείξει πως το Levante – Deportivo ήταν στημένο.

Εκτός από την εξομολόγηση του ποδοσφαιριστή, η ιστορία περιέχει και αποκαλύψεις προπονητών αλλά κι ενός προέδρου συλλόγου για έναν «κορυφαίο ισπανικό σύλλογο».

«Πολλές φορές αμφέβαλλα ακόμη και για το αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάποιον παίκτη, σκεπτόμενος πως τον είχαν εξαγοράσει», εξηγεί ο προπονητής. «Δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε την ίδια σου την ομάδα. Αλλά εάν τους βγάλεις και χρησιμοποιήσεις νεαρούς παίκτες, στο τέλος σε κατηγορούν πως δεν ήθελες να κερδίσεις».

Φυσικά, στο ρεπορτάζ δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα παικτών, προπονητών ή παραγόντων, ωστόσο ο πρόεδρος που μίλησε αναφέρθηκε σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Rayo Vallecano και τη Real Mallorca.

Εξηγεί: «Αυτή τη σεζόν στη Rayo, υπήρξε επαφή με έναν παίκτη πριν από τον αγώνα κόντρα στη Mallorca, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής αμέσως μίλησε στον προπονητή του και το θέμα έκλεισε. Αυτό που συνέβη, η Rayo το απέκρυψε. Εγώ δεν θα το έκανα».

Για την ιστορία, το παιχνίδι Real Mallorca – Rayo Vallecano στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής έληξε ισόπαλο 1-1.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).