Ένα από τα πλέον δημοφιλή ειδικά στοιχήματα αποτελεί το στοίχημα για τον επόμενο προπονητή μιας ομάδας, στην παρούσα περίπτωση της Chelsea. Η αγορά είχε προβλέψει εξαρχής τον Jose Mourinho ως τον επόμενο προπονητή της Chelsea, κρίνοντας από τη χαμηλή απόδοση που προσφερόταν. Καθώς τα ειδικά στοιχήματα προσφέρονται και για μακροχρόνια τοποθέτηση στο διαδικτυακό στοίχημα, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την πορεία της απόδοσης του στοιχήματος, που συγκέντρωσε πάνω από 500 χιλιάδες δολάρια στο ανταλλακτήριο της Betfair.

ειδικά-στοιχήματα-επόμενος-προπονητής-της-Chelsea-Jose-Mourinho

Εντελώς πτωτική τάση χωρίς κάποια ανησυχητική εξέλιξή της εμφανίζεται στο παραπάνω γράφημα. Εάν κάπου εδώ ολοκληρωνόταν το άρθρο, είναι σίγουρο πως δε θα δημοσιευόταν, αφού δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει. Όμως αν δούμε την ειδησεογραφία που κυκλοφόρησε από χθες, θα εντοπίσουμε μια αξιοσημείωτη αναφορά στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters.

Χθες το απόγευμα (Κυριακή) σύμφωνα με το Reuters η επίσημη ιστοσελίδα της Αγγλικής Premier League «βιάστηκε» να ενημερώσει την επιστροφή του Jose Mourinho στην Chelsea! Το άρθρο είχε ημερομηνία Δευτέρας, αλλά υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου που είχαν μείνει κενές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τίτλος του άρθρου:

«Ο Πορτογάλος τεχνικός επιστρέφει στο Stamford Bridge αφού υπέγραψε το ΧΧετές συμβόλαιο»

Μόλις σήμερα διαβάζουμε άρθρο του BBC για τις δηλώσεις του ίδιου του Mourinho για επιστροφή στην Chelsea. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 12:36 ώρα Ελλάδας επαληθεύοντας τις προβλέψεις.

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε (αν ξέρει κανείς, αφήστε σχόλιο) εάν η σύντομη δημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα της Premier League είχε αντίκτυπο στις αποδόσεις. Δυστυχώς το γράφημα της Betfair δεν αναφέρει την ακριβή χρονική στιγμή που άγγιξε για πρώτη φορά η απόδοση του Mourinho για επόμενο προπονητή της Chelsea το 1.01. Ούτε αν η κορυφή μέχρι το 1.30 είχε ήδη αποτυπωθεί στο γράφημα. Αμφιβάλλω βέβαια, αφού «λογικά» με το που κυκλοφόρησε το κείμενο, η απόδοση θα έφτασε το 1.01, άσχετα που διαψεύστηκε πρόσκαιρα.

Ποιο είναι το συμπέρασμα με αφορμή το ειδικό αυτό στοίχημα; Φυσικά πως η ενημέρωση διαδραματίζει καίριο ρόλο σε οποιαδήποτε μορφής επένδυση. Το κοινό ενημερώθηκε σήμερα για την επιστροφή του Mourinho στον πάγκο της Chelsea, όμως είναι προφανές πως ο αρθρογράφος της Premier League το γνώριζε από χθες, όταν και του ζητήθηκε να ετοιμάσει το σχετικό κείμενο. Φυσικά εκείνοι που του το ζήτησαν το γνώριζαν ακόμα πιο νωρίς.

Εάν είχατε μια τέτοια πληροφορία, θα μπορούσατε να την εκμεταλλευτείτε στοιχηματίζοντας στον επόμενο προπονητή της Chelsea. Η ενέργειά σας βεβαίως θα αποτυπωνόταν στο γράφημα, κάτι που ενδεχομένως αποδεικνύεται από το γεγονός πως η απόδοση έφτασε το 1.01 πριν γίνουν οι σημερινές ανακοινώσεις. Είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της υπόθεσης πως οποιαδήποτε είδηση έχει ήδη συμπεριληφθεί στη μεταβολή της τιμής οποιουδήποτε γραφήματος. Από κι έπειτα είναι οι φήμες εκείνες που κινούν την αγορά.

Το έχετε ακούσει άλλωστε: Αγόρασε τις φήμες, πούλα τις ειδήσεις!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.