Εκατομμύρια κόσμου παίζουν στοίχημα καθημερινά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να μοιραστούν τη χαρά ενός κερδισμένου στοιχήματος, ή να γκρινιάξουν για την κακοτυχία τους. Ένας τρόπος για να το κάνουν και να έρθουν σε επαφή με άλλους παίκτες, που μοιράζονται το ίδιο πάθος (βλέπε στοίχημα ή τζόγος γενικά), είναι να δημιουργήσουν ένα blog για στοίχημα. Η λέξη blog προέκυψε από την ένωση των λέξεων «web» και «log». Μιλάμε λοιπόν για ένα ημερολόγιο στο διαδίκτυο γύρω από το στοίχημα, όπου ο blogger – αυτός που «κρατά» το ημερολόγιο – γράφει τις καθημερινές του εμπειρίες από τον κόσμο του στοιχήματος. Το Στοίχημα Online δεν είναι ένα τέτοιο blog για στοίχημα!

blog-για-στοίχημα-λάθος
Αποφύγετε μια τέτοια εικόνα για το δικό σας blog για στοίχημα!

Βρίσκομαι λοιπόν στη θέση να προσδιορίσω για άλλη μια φορά το σκοπό του blog που εμφανίζεται στη οθόνη όταν πληκτρολογεί κανείς StoiximaOnline.com στον υπολογιστή. Ο λόγος είναι πως πιθανόν οι επισκέπτες να περίμεναν καθημερινή ανανέωση του blog, προτάσεις και προγνωστικά για οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός και το κλασικό ταμείο, που θα φανέρωνε την επιτυχία στο στοίχημα. Και πράγματι, αυτή φαίνεται να αποτελεί τη μαγική συνταγή για όποιον δημιουργεί ένα blog για στοίχημα τη σήμερον ημέρα. Αν το ταμείο δεν είναι ειλικρινές και με εντυπωσιακά νούμερα ωστόσο, η συνταγή χρειάζεται καλύτερο… μάγειρα!

Όταν δημιουργήσαμε αυτό το blog δεν είχαμε τίποτα από τα παραπάνω κατά νου. Γιατί απλά θα καταλήγαμε σαν ένα ακόμα blog για στοίχημα, το οποίο θα ξέμενε σε κάποιο ξεχασμένο ράφι της ιντερνετικής βιβλιοθήκης. Όσοι ασχολούνται με το στοίχημα και ψάχνουν στο ίντερνετ για πολύτιμες πληροφορίες, αποκλείεται να μην έχουν επισκεφθεί τυχαία στοιχηματικά blogs, των οποίων η τελευταία ανάρτηση σημειώθηκε πριν μερικά χρόνια. Οι δημιουργοί αυτών των blogs είτε έπαψαν να έχουν ενδιαφέρον ή χρόνο για τη συντήρηση του blog, είτε γιατί απογοητεύτηκαν τόσο από τα αποτελέσματά τους στο στοίχημα (όπως και από τα ανύπαρκτα έσοδα του blog), που δεν είχαν πλέον διάθεση να γράψουν για έναν ακόμα… κουβά!

Ένα blog για στοίχημα σαν αυτό που βρίσκεστε τώρα (εκτός αν μας αντέγραψαν και πάλι χωρίς παραπομπή) μπορεί να μην ανανεώνεται συχνά, αλλά προσπαθεί να ξεφύγει από την παραπάνω συνταγή. Οι λόγοι είναι αρκετοί και ίσως να συμφωνήσετε με κάποιους όταν δημιουργήσετε το προσωπικό σας blog για στοίχημα:

  • Γιατί να κάνουμε κάτι που έχουν ήδη κάνει άλλοι; Πολλές φορές. Και ξανά. Και ξανά. Άπειρες φορές. Θα πρέπει να προσφέρει κάτι καινούριο ένα blog για στοίχημα. Κάτι πρωτότυπο. Πριν πάρετε την απόφαση να δημιουργήσετε το δικό σας blog, σκεφτείτε γιατί θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα blogs για στοίχημα.
  • Η επιτυχία δεν κρύβεται στα ταμεία, αλλά στη γνώση. Οπωσδήποτε οι αναγνώστες-παίκτες αναζητούν τον ειδικό του στοιχήματος, τον tipster που θα τους πηγαίνει ταμείο συχνά, που θα μοιράζεται τα tips και θα τους εξασφαλίζει ένα σταθερό εισόδημα. Κι αν η στρατηγική του ξαφνικά «πατώσει», ή αποφασίσει να αλλάξει μέθοδο χωρίς να ενημερώσει; Κι αν σταματήσει να τους καθοδηγεί; Κι αν εξαφανιστεί από προσώπου Γης γιατί τον κυνηγά η μαφία/εφορία/αστυνομία; Ένας tipster δε φέρνει την άνοιξη! Καλύτερα να είχατε γίνει καλύτεροι παίκτες στο στοίχημα, παρά να σας σέρβιραν έτοιμη τροφή. Αν μη τι άλλο θα ήσαστε ανεξάρτητοι και τα 10 ευρώ που θα κερδίζατε (με την αξία σας) από το δικό σας σύστημα, θα ήταν πιο πολύτιμα από τα 1.000 ευρώ του tipster. Καλύτερα να καθοδηγήσετε τους επισκέπτες του blog σας πώς να μάθουν να στοιχηματίζουν ορθότερα χωρίς την ανάγκη της τύχης, παρά να τους πλασάρετε ξερά 2-3 προγνωστικά χωρίς καμία αιτιολόγηση, απλά γιατί είστε guru! Αν διαφωνείτε, κανείς βέβαια δε σας απαγορεύει να ακολουθήσετε αυτήν την οδό. Μην απορήσετε όμως εάν αύριο μεθαύριο δεν πατάει ψυχή στο blog σας. Που στην ουσία εδώ που τα λέμε, δεν είναι καν blog.
  • Ποιότητα άρθρων κι όχι ποσότητα. Προτιμήσαμε να παραμείνουμε ορθογράφοι και να γράφουμε γνώμες κι απόψεις με επιχειρήματα κι όχι δεκάδες κειμένων των 100 λέξεων που θα σας δήχνουν πώς να κερδήσετε στο στίχιμα. Ούτε βέβαια και άρθρα προς δημιουργία εντυπώσεων ή που πρέπει να «πατήσετε like για να διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου». Ήμαρτον…
  • Ένα blog για στοίχημα δεν είναι αναγκαίο να έχει πάρα πολλές διαφημίσεις, που κάνουν την μπάρα του scroll να μοιάζει με σπιρτόκουτο και δοκιμάζουν τις επιληπτικές τάσεις των επισκεπτών. Ούτε σχετικά πολλές διαφημίσεις. Ούτε καν λίγες! Στο Στοίχημα Online εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε καμία διαφήμιση, κάτι που έχει κάνει εντύπωση, κρίνοντας από την επικοινωνία που έχουμε με επισκέπτες και διαφημιστές! Κανένα banner που να διαφημίζει εταιρίες στοιχήματος. Βέβαια οι λόγοι είναι πολυδιάστατοι. Για παράδειγμα, μέχρι να βγάλει το Ελληνικό κράτος κάποια άκρη με τη νομοθεσία του στοιχήματος, προτιμήσαμε το better safe than sorry, άσχετα αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα «προστασίας» απέναντι σε ένα κράτος που έχει επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών. Η συμβουλή μας είναι να αποφύγετε τις διαφημίσεις, τουλάχιστον μέχρι να έχετε 100 unique επισκέπτες τη μέρα, ενώ αρκετοί bloggers του εξωτερικού μιλούν για 5πλάσιο νούμερο. Να θυμάστε πως οι επισκέπτες έρχονται να διαβάσουν τι γράψατε, όχι να πατήσουν διαφημίσεις.
  • Ένα επιτυχημένο blog για στοίχημα είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε επιχείρηση. Και σαν μια επιχείρηση που θα έχει έσοδα κι έξοδα (διαφημίσεις, εξωτερικοί συνεργάτες, λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμός, κλπ.) καλά είναι να πάρετε τα (νομικά, φορολογικά κ.ά.) μέτρα σας όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Η δημοσιότητα της επιτυχίας θα προσελκύσει βλέμματα και προσοχή που ενδεχομένως δεν είχατε προβλέψει. Για τους περισσότερους προφανώς φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, αλλά ποτέ δεν ξέρετε πόση απήχηση θα έχουν οι γραμμές που γράφετε στον επεξεργαστή κειμένου. Και η δύναμη που σας δίνει το ίντερνετ είναι κυριολεκτικά τεράστια!
  • Τέλος, το συνηθέστερο λάθος ενός blog για στοίχημα είναι να δίνει ο δημιουργός του πολλή σημασία στην εμφάνισή του κι όχι στο περιεχόμενό του. Στο blogging γενικότερα, content is king που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Το πιο απλό template/theme για το νέο σας blog είναι υπέρ-αρκετό! Ξεκινήστε να γράφετε από την πρώτη στιγμή, αντί να ψάχνετε για προσθήκες που θα ομορφύνουν το blog. Καλές οι προσθήκες των social media κουμπιών, αλλά χωρίς κείμενα, τι ακριβώς θα κάνουν like και θα μοιράσουν οι επισκέπτες σας; Δημιουργήστε αξιόλογο περιεχόμενο και να είστε σίγουρος πως οι αναγνώστες θα βρουν τρόπο να το διαδώσουν. Με τον καιρό κι όσο θα αυξάνεται (μακάρι) η δημοτικότητα του blog σας για στοίχημα, θα διαπιστώσετε μόνοι σας την ανάγκη βελτίωσης της εμφάνισης και κυρίως της λειτουργικότητάς του. Μέχρι τότε θα έχει και μπόλικο περιεχόμενο να παρουσιάσετε κιόλας!
blog-για-στοίχημα-sportman-gr
Sportman.gr: Ένα blog για στοίχημα, παράδειγμα προς μίμηση.

Ένα blog για στοίχημα λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο αρχικά από ένα διαδικτυακό ημερολόγιο, μέσω του οποίου μοιράζεστε τις απόψεις σας γύρω από το στοίχημα με εντελώς άγνωστους ανθρώπους. Στην πορεία πολλοί από αυτούς τους αγνώστους θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας, με κάποιους θα ανταλλάσσετε πιο συχνά emails και με μερικούς ενδεχομένως να συναντηθείτε! Πάνω από όλα όμως ένα blog για στοίχημα είναι ένας τρόπος δημιουργίας κι ελεύθερης έκφρασης, όσο ελεύθερη έκφραση μας επιτρέπει ο όχι και τόσο ονειρικά πλασμένος κόσμος μας. Για την απόλυτη ελευθερία λόγου, θα συμβούλευα να γράφετε σε μολύβι και χαρτί και να το κρύβετε όσο γίνεται καλύτερα. Όπως είχε πει κι ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο:

[quote type=”center”]Όταν γράφεις στο ίντερνετ, είναι σαν να στέλνεις καρτ-ποστάλ σ’ όλο τον κόσμο.[/quote]

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.