Το Oddschecker έρχεται να προστεθεί στις ιστοσελίδες που παρουσιάζουν μεταβολές αποδόσεων των στοιχημάτων. Ωστόσο το Oddschecker πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με τα πολύτιμα γραφήματα που χρησιμοποιεί για αυτό το σκοπό.

Θα ξέρεις ήδη τη σημασία που δίνω στις μεταβολές των αποδόσεων. Κατά τη γνώμη μου, οι αλλαγές στις αποδόσεις των στοιχημάτων στις εταιρίες κρύβουν αρκετές πληροφορίες. Πληροφορίες που βοηθούν για να κερδίσεις στο στοίχημα.

Σήμερα λοιπόν ανακάλυψα τα γραφήματα του Oddschecker. Πιθανόν να έχει πολύ καιρό που είναι διαθέσιμα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αν δεν τα έχεις δει, θα σε συμβούλευα να τα ρίχνεις μια ματιά πριν ρίξεις το στοίχημά σου. Είτε στο Πάμε Στοίχημα, είτε στο στοίχημα στο ίντερνετ.

Ας δούμε γιατί νομίζω ότι τα συγκεκριμένα γραφήματα είναι τόσο πολύτιμα.

Μεταβολές αποδόσεων στο Manchester United – Wigan

Η Manchester United αντιμετωπίζει τη Wigan για το Community Shield Cup. Ό,τι κι αν είναι αυτό. Αφού το ξέρεις ότι είμαι άσχετος από ποδόσφαιρο και διοργανώσεις. Από την άλλη είμαι σαφώς καλύτερος όταν μιλάμε για γραφήματα και τεχνική ανάλυση.

Το Oddschecker ήταν κατεξοχήν μια ιστοσελίδα όπου οι παίκτες σύγκριναν τις αποδόσεις των εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος. Η σύγκριση αυτή γίνεται με τον παρακάτω τρόπο.

manchester-united-wigan-σύγκριση-αποδόσεων-oddschecker

Έχουμε λοιπόν τις αποδόσεις δημοφιλών και μη εταιριών στοιχήματος. Τα χρώματα έχουν τη σημασία τους. Το ροζ (σομόν για τις γυναίκες) φανερώνει απόδοση που ανεβαίνει. Το μπλε (θαλασσί για τις γυναίκες) δείχνει απόδοση που πέφτει. Οι αποδόσεις με bold είναι οι καλύτερες αποδόσεις. Καλά θα ήταν να μπορούσες να στοιχηματίσεις σε αυτές, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Πού βρίσκονται τα γραφήματα του Oddschecker;

Ακριβώς πριν την ομάδα και μετά το «καλάθι». Ας κάνουμε κλικ στο γράφημα της Manchester United.

manchester-united-μεταβολή-αποδόσεων-γράφημα-oddschecker-σήμερα

Εεεεμ, χάλια. Δε μας λέει τίποτα αυτή η γραμμή. Μάλλον μας λέει πως σήμερα οι μεγαλύτερες αποδόσεις δεν έχουν αλλαγή, κάτι που δεν μπορώ να πω ότι θα σε βοηθήσει. Ίσως σε κάποιο άλλο αγώνα να έχει κάποια πιο σημαντική αλλαγή.

Μη βιάζεσαι να το ελέγξεις. Το στοίχημα στο Manchester United – Wigan δεν ξεκίνησε σήμερα, έχει μέρες. Οπότε κάνοντας κλικ στο «All History» που βλέπεις στο πάνω μέρος του γραφήματος, βλέπεις ότι υπήρξαν μεταβολές στις αποδόσεις, ακόμα και για ένα τόσο «σίγουρο» στοίχημα, όσο η Manchester United. Τόσο σίγουρο που οι αποδόσεις δεν έπεσαν στο 1.01. Άρα δεν είναι 100% σίγουρο, είναι 80% πιθανό.

manchester-united-μεταβολή-αποδόσεων-γράφημα-oddschecker-all-time

Είναι προφανές ότι οι καλύτερες αποδόσεις δεν μεταβλήθηκαν και ιδιαίτερα, παρά μόνο μεταξύ 1.20 και 1.30. Ακριβώς από κάτω από το γράφημα όμως υπάρχει μια σειρά με εταιρίες στοιχημάτων. Ας κάνουμε κλικ σε μερικές από αυτές.

manchester-united-μεταβολή-αποδόσεων-γράφημα-oddschecker-εταιρίες-στοιχημάτων

Η απόδοση της Manchester United βλέπουμε ότι δεν προτιμάται από τους παίκτες τις τελευταίες μέρες. Για αυτό και παρατηρείται μια ανοδική τάση της απόδοσής της. Κάτι που επιβεβαιώνει και το αντίστοιχο γράφημα της Betfair.

manchester-united-μεταβολή-απόδοσης-betfair

Πώς αξιοποιώ την πληροφορία που παρέχει το γράφημα του Oddschecker

Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς μπορούν να με βοηθήσουν στο στοίχημά μου; Το στοίχημα σε πολλές από αυτές τις εταιρίες δεν είναι νόμιμο στην Ελλάδα. Γιατί να με νοιάζει που η απόδοση της Manchester United ανεβαίνει – και ταυτόχρονα πέφτει της Wigan;

wigan-μεταβολή-αποδόσεων-γράφημα-oddschecker-εταιρίες-στοιχημάτων

Προσωπικά δε θα ήθελα να στοιχηματίσω υπέρ της Manchester United όταν οι περισσότεροι (ή το έξυπνο χρήμα) στοιχηματίζει κόντρα στο φαβορί. Είτε έχουν διαβάσει κάτι, είτε κυκλοφόρησε μια φήμη, είτε διάσημοι tipsters προτιμούν τη Wigan (κι αυτοί είναι λίγοι μόνο λόγοι γιατί πέφτει μια απόδοση). Οπουδήποτε κι αν στοιχηματίσω.

[quote type=”center”]Δεν θέλω να πάω κόντρα στην τάση.[/quote]

Αντί λοιπόν να χάνω χρόνο διαβάζοντας τις αναλύσεις του αγώνα και τις προτάσεις ιστοσελίδων, το γράφημα του Oddschecker που δείχνει με μια ματιά τι συμβαίνει στην αγορά του στοιχήματος.

Από εκεί και πέρα φυσικά θα πρέπει να κάνω το δικό μου homework. Θα διαβάσω προτάσεις και προγνωστικά στοιχήματος. Αλλά θα είμαι επιφυλακτικός όταν κάποιος θα μου προτείνει να παίξω υπέρ της Manchester. Όχι γιατί είναι χαμηλή η απόδοση, αλλά γιατί η μειοψηφία των παικτών μοιράζεται αυτήν την άποψη.

Υπάρχει και η άλλη σχολή, που λέει πως η μεταβολή της απόδοσης μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που ενδέχεται να προσφέρει value. Δηλαδή στο παράδειγμα της Manchester, το 1.35 ίσως τελικά συμφέρει. Κάτι που δεν έκανε το 1.25. Δες εδώ καλύτερα τι εννοώ.

Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά το 1.35 να είναι value bet, ίσως και να πρέπει να φτάσει το 1.50 για να γίνει. Από την άλλη μπορεί το 10.0 της Wigan να είναι ήδη value bet και να πρέπει να προλάβω τη γενναιόδωρη απόδοση πριν πέσει περισσότερο και χαθεί το value.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα θα ξέρω. Γιατί τότε η αγορά θα έχει φέρει τις αποδόσεις στην πραγματική πιθανότητα της κάθε επιλογής. Μέχρι στιγμής όμως ξέρω ότι χιλιάδες ευρώ στοιχηματίζονται υπέρ της Wigan. Αυτή είναι και η πολύτιμη πληροφορία που μας δίνει το γράφημα του Oddschecker.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.