Πτώση παρατηρείται στην απόδοση της Steaua στις εταιρίες ιντερνετικού στοιχήματος. Συγκεκριμένα στο γράφημα του Oddschecker η απόδοση για το στοίχημα νίκης της γηπεδούχου έχει πέσει περίπου στο 1.65 από το 1.80 που αρχικά προσφερόταν. Στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ δεν παρατηρείται προς το παρόν κάποια αλλαγή στην τρέχουσα απόδοση (1.60).

champions-league-steaua-oddschecker-απόδοση-στοίχημα

Στο ανταλλακτήριο της Betfair η απόδοση του στοιχήματος της Steaua ακολουθεί ανάλογη πορεία.

champions-league-steaua-betfair-απόδοση-στοίχημα

Χθες είδαμε την πτώση της απόδοσης της Zenit, η οποία επικράτησε με 1-4 της Pacos Ferreira. Αν και είναι σίγουρα ευχάριστο ότι η πτώση της απόδοσης συνδυάστηκε με κερδισμένο στοίχημα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν ένα καλό στοίχημα.

Κι αυτό γιατί αν υποθέσω πως η απόδοση παρέμεινε στο 1.75 ή χαμηλότερα (δεν είχα το χρόνο να ελέγξω την απόδοση λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα), τότε καλά στοιχήματα ήταν σίγουρα εκείνα που τοποθετήθηκαν στο 1.80 ή υψηλότερα, αλλά πιθανόν όχι χαμηλότερα από το 1.75 . Εφόσον μιλάμε για μια αγορά που οδηγεί τις αποδόσεις στις πραγματικές πιθανότητες, το 1.75 ή 57% που έδειξε η αγορά σημαίνει ότι εάν ποντάρατε στο 1.85 τότε αποκομίσατε value αξίας 5.5%.

Πώς προκύπτει η αξία του στοιχήματος στο 5.5%;

Με δεδομένο ότι η πραγματική πιθανότητα τελικά ήταν 57% (κάτι που δε γνωρίζουμε πραγματικά, αλλά το υποθέτουμε με βάση ότι η απόδοση της Zenit ισορρόπησε στο 1.75 πριν την έναρξη του αγώνα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, όπου η γκανιότα πλησιάζει το 0%), τότε πολλαπλασιάζοντας την πιθανότητα αυτή με το 1.85, προκύπτει γινόμενο μεγαλύτερο της μονάδας κατά 0.055. Άρα 5.5% value.

Την ίδια αξία θα είχε ένα στοίχημα κορώνα/γράμματα εάν σας πλήρωναν με απόδοση 2.11 κάθε φορά που θα κερδίζατε! Νομίζω γίνεται ευκολότερα κατανοητό πόσο κερδισμένοι θα βγαίνατε στοιχηματίζοντας υπό αυτές τις συνθήκες.

Τι σημαίνει η αξία του στοιχήματος 5.5%;

Με απλά λόγια για κάθε ευρώ που στοιχηματίζατε, μακροχρόνια θα βγαίνατε κερδισμένοι 5.50 λεπτά του ευρώ. Άρα όσοι στοιχημάτισαν 1.000 ευρώ στο 1.85, μπορεί να κέρδισαν 850, αλλά μακροχρόνια και μετά από ένα μεγάλο δείγμα στοιχημάτων, το καθαρό τους κέρδος θα είναι 55 ευρώ.

Για αυτό άλλωστε θα πρέπει να προσέξουν και να μη σπαταλήσουν τα 795 ευρώ που θα «επιστρέψουν» στην αγορά. Ή με άλλα λόγια, να προσέξουν να εφαρμόσουν σωστή διαχείριση κεφαλαίου.

Απεναντίας, όσοι στοιχημάτισαν στην Zenit με απόδοση 1.65, το στοίχημά τους κόστισε 6% σε βάθος χρόνου. Παρόλο που κέρδισαν χθες! Σε πλήρη αντιστοιχία με το προηγούμενο παράδειγμα, κάποιος που στοιχημάτισε 1.000 ευρώ στο 1.65 της Zenit, κέρδισε 650 ευρώ αλλά στην ουσία έχει χάσει 60 ευρώ μακροχρόνια. Οπότε θα «επιστρέψει» στην αγορά 710 ευρώ εξαιτίας αυτού του στοιχήματος.

Fenerbahce – Arsenal: Πισωγύρισμα αποδόσεων

Στο μεταξύ αναστράφηκε η τάση στον αγώνα της Fenerbahce με την Arsenal που είδαμε επίσης στο χθεσινό κείμενο. Οι αποδόσεις επέστρεψαν αυτή τη στιγμή στις αρχικές τους τιμές. Αν παραμείνουν σε εκείνα τα επίπεδα μέχρι το βράδυ, τότε όσοι στοιχημάτισαν χθες στο 2.70 της Arsenal, έχουν προλάβει το «value». Βεβαίως το 2.35 του Πάμε Στοίχημα μοιάζει πολύ μικρό για να αξίζει.

Όσο για το Schalke – ΠΑΟΚ, η παντελής έλλειψη διακύμανσης των αποδόσεων μαρτυρά πως η αγορά έχει προεξοφλήσει την πιθανότητα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Και δεν είναι άλλη από 10% αφού η απόδοση του στοιχήματος για νίκη του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 10.0 στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων.

schalke-paok-στοίχημα-αποδόσεις-betfair

Θα χρειαστεί κανείς να ποντάρει τουλάχιστον στο 10.50 για να κερδίσει 5% value. Καλή τύχη αν καταφέρετε να βρείτε τόσο μεγάλη απόδοση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.