Τα ειδικά στοιχήματα δε θα μπορούσαν να λείψουν από μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Ευρωμπάσκετ 2013. Ένα από αυτά τα στοιχήματα είδαμε χθες όταν προέβλεψα ότι η Ισπανία δε θα είναι η νικήτρια του φετινού Ευρωμπάσκετ. Όμως δεν είναι το μοναδικό ειδικό στοίχημα που αφορά το Ευρωμπάσκετ, τόσο στο Πάμε Στοίχημα όσο και στο στοίχημα στο ίντερνετ.

Ειδικά στοιχήματα για το Ευρωμπάσκετ 2013 από το Πάμε Στοίχημα

Στο κουπόνι στοιχήματος που κυκλοφόρησε στις 3 του Σεπτέμβρη, το Πάμε Στοίχημα εμπλούτισε τις επιλογές για το στοίχημα στο Ευρωμπάσκετ. Πέρα από το στοίχημα για νικητή διοργάνωσης, κατάκτηση μεταλλίου και την τελική θέση της Ελλάδας, προστέθηκαν τα στοιχήματα για πρώτο σκόρερ και τελική κατάταξη head to head ομάδων. Δηλαδή ποια ομάδα από τις δύο θα τερματίσει υψηλότερα.

ειδικά-στοιχήματα-Ευρωμπάσκετ-2013-πάμε-στοίχημα

Όλα τα ειδικά στοιχήματα του Πάμε Στοίχημα στο Ευρωμπάσκετ 2013 παίζονται ως μονά.

Ειδικά στοιχήματα για το Ευρωμπάσκετ 2013 στο ίντερνετ

Και οι εταιρίες στοιχημάτων στο ίντερνετ ακολουθούν το παράδειγμα του Πάμε Στοίχημα, προσφέροντας πάνω κάτω τα ίδια ειδικά στοιχήματα όσον αφορά το Ευρωμπάσκετ. Από εκεί και πέρα σχεδόν όλες προσφέρουν το ειδικό στοίχημα για νικητή του κάθε ομίλου.

Εκεί βλέπουμε ότι η Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία κι Ελλάδα είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους. Το πιο δύσκολο έργο φαίνεται να έχει η Λιθουανία. Η απόδοση του στοιχήματός της είναι πάνω από 2,00, όταν το αντίστοιχο στοίχημα στις υπόλοιπες προαναφερθείσες ομάδες είναι κάτω από 1,70, με την Ισπανία να προσφέρεται ακόμα και στο 1,10!

Ένα ακόμα δημοφιλές ειδικό στοίχημα είναι το στοίχημα του φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ 2013. Με άλλα λόγια, ποιες ομάδες θα φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Το πιθανότερο σύμφωνα με τις αποδόσεις σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να δούμε έναν τελικό μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο κι επαληθευτεί η χθεσινή μου πρόβλεψη, τότε η Ελλάδα θα κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ φέτος! Αλλά μέχρι τότε απομένουν 20 μέρες γεμάτες μπάσκετ.

Τα ειδικά στοιχήματα από εκεί και πέρα γίνονται πιο… ειδικά. Έτσι κανείς συναντά στοίχημα για το ποιος θα αναδειχθεί MVP, δηλαδή πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ 2013. Φαβορί στο ειδικό αυτό στοίχημα είναι ο Marc Gasol στη SportingBet (2,80) με τον Tony Parker να ακολουθεί από κοντά (3,50). Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το τρίτο φαβορί για MVP της διοργάνωσης (4,50).

ειδικά-στοιχήματα-Ευρωμπάσκετ-2013-MVP

Στοιχήματα υπάρχουν όσον αφορά και τις επιδόσεις των παικτών σε συγκεκριμένες ενέργειές τους. Είδαμε ότι ένα από αυτά προσφέρεται κι από το Πάμε Στοίχημα (πρώτος σκόρερ). Οι αποδόσεις μάλιστα είναι εφάμιλλες με εκείνες που προσφέρουν οι εταιρίες του ίντερνετ, όπως φαίνεται κι από την παρακάτω εικόνα της Bet365.

ειδικά-στοιχήματα-Ευρωμπάσκετ-2013-πρώτος-σκόρερ

Όμως επιπλέον παρόμοια ειδικά στοιχήματα βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα το στοίχημα για τις περισσότερες ασίστ και τα περισσότερα ριμπάουντ! Ο Σπανούλης είναι το φαβορί στο πρώτο ειδικό στοίχημα με την απόδοση του στοιχήματός του να είναι στο 3,50, ενώ ο Marc Gasol είναι ο πιθανότερος παίκτης με τα περισσότερα ριμπάουντ (επίσης 3,50)!

ειδικά-στοιχήματα-Ευρωμπάσκετ-2013-ασιστ-ριμπάουντ

Γιατί να προτιμήσει κανείς τα ειδικά στοιχήματα στο Ευρωμπάσκετ;

Όπως έχουμε ήδη γράψει για τα ειδικά στοιχήματα γενικότερα, τα στοιχήματα αυτά μπορεί να κρύβουν ευκαιρίες, ειδικά εάν οι παίκτες ρισκάρουν από νωρίς. Έχει αποδειχθεί ότι στα ειδικά στοιχήματα ως μακροχρόνια στοιχήματα, τα φαβορί ακολουθούν την τάση να μειώνονται οι αποδόσεις τους, όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση του γεγονότος.

Διόλου περίεργο, αφού θα χρειαστεί μια μεγάλη έκπληξη για να αποκλειστεί η Ισπανία, οπότε να μη βγει πρώτος ριμπάουντερ ο Gasol ή να αποκλειστεί η Ελλάδα και να μην κερδίσει ο Σπανούλης το στοίχημα του MVP ή των περισσότερων ασίστ. Όσο αυτή η έκπληξη δεν έρχεται, τόσο θα μειώνονται οι αποδόσεις των συγκεκριμένων στοιχημάτων.

Η πτωτική αυτή τάση είναι δυνατόν να προσφέρει επιπλέον επιλογές στον παίκτη. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι στοιχημάτισα να κερδίσει η Ελλάδα το Ευρωμπάσκετ στο 5,50 του Πάμε Στοίχημα. Η Ελλάδα φτάνει στα ημιτελικά και η απόδοσή της έχει πέσει στο 2,50 (υποθετικά). Την ίδια στιγμή στον άλλο ημιτελικό βρίσκουμε την Ισπανία, της οποίας η απόδοση για κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ είναι πλέον στο 1,50. Ποντάροντας και στην Ισπανία για νικήτρια της διοργάνωσης σε εκείνη τη φάση, έχω εξασφαλίσει κέρδος όποια ομάδα από τις δύο κι αν κερδίσει!

Θα χρειαστεί να χάσουν και οι δύο τους ημιτελικούς, για να χάσω το στοίχημα. Σίγουρα όχι απίθανο, αλλά πόσο συχνά τα δύο μεγάλα φαβορί μιας διοργάνωσης αποκλείονται στην ημιτελική φάση;

Το άλλο θετικό στοιχείο που έχουν τα ειδικά στοιχήματα του Ευρωμπάσκετ είναι ότι παίζοντας ένα από αυτά, είναι σαν να παίζω στοίχημα για… 20 μέρες, χωρίς να ρισκάρω κάτι επιπλέον! Απολαμβάνω το θέαμα των αγώνων μπάσκετ, χωρίς να τρέχω να βάζω στοίχημα καθημερινά.

Δεν είναι ότι δεν έχω παίξει στοίχημα, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι πάντα το ειδικό στοίχημα που έπαιξα. Όμως στο τέλος του Ευρωμπάσκετ το πορτοφόλι μου δε θα έχει μια μεγάλη τρύπα. Μια τρύπα που θα έχει η πλειοψηφία των παικτών, αφού αγνοούν πώς να κερδίσουν στο στοίχημα! Ή τουλάχιστον πώς θα περιορίσουν τη ζημιά. Θα έχουν το σθένος και την αυτοσυγκράτηση να παίξουν μόνο ένα ειδικό στοίχημα κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ; Αμφιβάλλω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.