Ο αγώνας ποδοσφαίρου Maastricht – Emmen στον αριθμό 118 του σημερινού κουπονιού του Πάμε Στοίχημα είναι προσωρινά φραγμένος. Ο λόγος; Υπερβολικά πολλοί παίκτες στοιχηματίζουν υπέρ της Emmen.

πάμε-στοίχημα-προσωρινά-φραγμένος-maastricht-emmen

Και είναι λόγος αυτός για να αποκλείσει το συγκεκριμένο αγώνα το Πάμε Στοίχημα; Βεβαίως και είναι, καθώς όταν λέμε «υπερβολικά πολλοί» παίκτες, εννοούμε περισσότεροι από το αναμενόμενο. Και πόσοι παίκτες δηλαδή ήταν αναμενόμενο να ποντάρουν στο διπλό;

[box type=”bio”] To 21,7% των παικτών θα έπρεπε να στοιχηματίσουν υπέρ της Emmen.[/box]

Πώς προκύπτει η αναλογία των παικτών που προβλεπόταν ότι θα στοιχηματίσουν το κάθε σημείο;

ποσοστά-μηδέν-γκανιότα-πάμε-στοίχημαΕύκολο. Δεν έχουμε παρά να διαιρέσουμε τη μονάδα με την κάθε απόδοση και να αναγάγουμε τα ποσοστά αυτά σε ποσοστά μηδενικής γκανιότας (δηλαδή του πλεονεκτήματος του Πάμε Στοίχημα σε αυτόν τον αγώνα). Έτσι υπολογίζουμε πως το 54% θα έπρεπε να στοιχηματίσει στον άσο, το 24% στην ισοπαλία και το 22% στο διπλό.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι η γκανιότα του ΟΠΑΠ στο παιχνίδι Maastricht – Emmen είναι 15,2% 13,25%, αν λέει κάτι αυτό (15,277/115.277*100). (Γιάννη, ευχαριστώ για τη διόρθωση!)

Καθώς το Πάμε Στοίχημα έχει χαρακτηρίσει πλέον τον αγώνα ως προσωρινά φραγμένο στο κουπόνι του, σημαίνει ότι πάνω από 22% των στοιχημάτων τοποθετούνται υπέρ της Emmen.

Πώς γνωρίζουμε ότι ο κόσμος ποντάρει υπέρ της Emmen κι όχι υπέρ της Maastricht;

Εύκολο! Δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε μία από τις ιστοσελίδες που εμφανίζουν τις μεταβολές των αποδόσεων. Προσωπικά επέλεξα αυτή τη φορά το BetExplorer (από την εικόνα αφαιρέθηκαν αρκετές εταιρίες, για την καλύτερη εμφάνισή της).

maastricht-emmen-μέσος-όρος-αποδόσεων-διαδίκτυο-εταιρίες-στοιχημάτων

Εκεί παρατηρώ την πτώση της απόδοσης του διπλού και την άνοδο του άσου. Μάλιστα κάποιες εταιρίες, μιμούμενες το Πάμε Στοίχημα, έχουν διακόψει το στοιχηματισμό στον αγώνα αυτό του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Όμως το θέμα δεν είναι τόσο η πτώση της απόδοσης της Emmen, όσο ότι κατά μέσο όρο η απόδοση της Emmen έχει φτάσει το 3,47! Αισθητά χαμηλότερα από το αρχικό 4,00 του Πάμε Στοίχημα!

Αυτό δε σημαίνει τίποτα άλλο από λάθος εκτίμηση του Πάμε Στοίχημα (όπως και των υπολοίπων εταιριών). Θυμίζω ότι προχθές μόλις έγραφα γιατί η πτώση μιας απόδοσης φανερώνει ένα πιθανό value bet. Φυσικά σε προγενέστερες αποδόσεις. Πολύ πιθανόν πλέον το 3,30 της William Hill, το 3,60 της Bet365 και το 3,45 του StoixiMan να μην έχουν πλέον value. Εκτός κι αν υπάρχει value μετά από μεγάλη πτώση! Τι λέτε;

stoiximan-maastricht-emmen

Πώς πληροφορούμαστε για έναν προσωρινά φραγμένο αγώνα του Πάμε Στοίχημα;

Εύκολο (εκνευριστικό, έτσι;). Δεν έχουμε παρά να παρακολουθούμε την υπηρεσία RSS του ίδιου του Πάμε Στοίχημα! Εκεί λοιπόν μαθαίνουμε πως μόλις στις 18:51 το Πάμε Στοίχημα διέκοψε το στοίχημα στον αγώνα του Maastricht. Κι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές είναι 19:22 ώρα Ελλάδας.

RSS-πάμε-στοίχημα-αλλαγές-φραγμένος-αγώνας

Επομένως ίσως υπήρχε χρόνος να εκμεταλλευτεί κανείς τη μεγάλη (όπως αποδεικνύεται) απόδοση της Emmen στο Πάμε Στοίχημα. Αυτό για όσους λένε ότι το Πάμε Στοίχημα έχει μεγάλη γκανιότα. Να λοιπόν που θα μπορούσε κανείς να ποντάρει σε απόδοση μεγαλύτερη έναντι σχεδόν ολόκληρου του ανταγωνισμού στο διαδίκτυο.

Α, ναι. Υπάρχει μια λεπτομέρεια. Θα έπρεπε να βρείτε άλλους 2 αγώνες για να συμπληρώσετε το δελτίο σας, αφού ο αγώνας προσφέρεται μόνο για στοίχημα σε τριάδα.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.