Προγνωστικά Betman VIP Tips και BetVIP.net: Αξίζει η συνδρομή τους;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες όπου tipsters, γνωστοί κι άγνωστοι, δίνουν προγνωστικά υποσχόμενοι ότι θα σε πάνε ταμείο. Παρακάτω θα βρεις δύο ιστοσελίδες που προέρχονται από Έλληνες και γίνεται αρκετός λόγος τελευταία στο διαδίκτυο εξαιτίας της επιτυχίας που γνωρίζουν.

Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν τέσσερα κοινά γνωρίσματα:

 1. Δημοσιεύουν τα προγνωστικά τους δωρεάν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων (προφανώς μόνο οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση πριν την έναρξή τους).
 2. Δημοσιεύεται η επίδοση (performance) του συστήματος περιλαμβάνοντας τις αποδόσεις των στοιχημάτων.
 3. Οι tipsters διατηρούν ξεχωριστές ιστοσελίδες, όπου αρθρογραφούν στα Ελληνικά.
 4. Η συνδρομή κοστίζει 30 ευρώ το μήνα, αν και υπάρχουν φθηνότερα πακέτα για συνδρομές μεγαλύτερης διάρκειας.

Μάλιστα τα ονόματα των ιστοσελίδων μοιάζουν κάπως, όπως θα δείτε. Ας τις γνωρίσουμε.

Betman VIP Tips

betman-vip-tipsΗ ιστοσελίδα του Betman VIP Tips παρουσιάζει τα προγνωστικά δύο tipsters, του Betman και του Mr. Cash. Μπορεί τον δεύτερο να μην τον γνωρίζω (ή τουλάχιστον το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί), αλλά έχουμε ανταλλάξει απόψεις με τον πρώτο. Μάλιστα στο blog του Betman κατά καιρούς θα βρείτε κι αναδημοσιεύσεις άρθρων του Στοίχημα Online.

Αλλά μάλλον δε θα σας ενδιαφέρουν οι προσωπικές ιστορίες, οπότε προχωράμε στην ουσία του Betman VIP Tips.

Διαβάζοντας το About Us της ιστοσελίδας (κάτι που θα πρέπει πάντα να κάνετε, όποια κι αν είναι η γωνιά του ίντερνετ που επισκέπτεστε, ώστε να ξέρετε ποιος μιλάει και ποια η φιλοσοφία του – δείτε ποιοι είμαστε εμείς), η σημαντικότερη πληροφορία είναι ότι εφαρμόζεται το κριτήριο Kelly στο ποντάρισμα και των δύο tipsters. Εξαιτίας του ιδιαίτερου αυτού πονταρίσματος – μη νομίζετε ότι είναι κάτι δύσκολο, απλώς μεταβάλετε το ποντάρισμά σας στο τέλος των στοιχημάτων ανάλογα με το κεφάλαιο – η επίδοση του συστήματος τους τελευταίους 14 μήνες μοιάζει με εκτόξευση της NASA.

επίδοση-betman

Το γράφημα προέκυψε από 4,430 στοιχήματα (αναμφισβήτητα ένα αξιοζήλευτο δείγμα), όπου το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 53,31% με μέση απόδοση ανά στοίχημα το 2,17! Αυτά διαβάζει κανείς στο Records της συνδρομητικής ιστοσελίδας, όπου μπορείτε να δείτε όλα αυτά τα στοιχήματα.

Με βάση τα παραπάνω νούμερα, μπορούμε να κάνουμε και μια άτυπη εξομοίωση του συστήματος, χρησιμοποιώντας σταθερό ποντάρισμα κι όχι κριτήριο Kelly:

betman-vip-διακύμανση-κεφαλαίου-εξομοίωση

Τέλος οι Betman και Mr. Cash ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά την τρέχουσα επίδοσή τους, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, που προέρχεται από το Betman VIP Tips.

betman-mr-cash-σύστημα-yield-roi

Η ιδιαιτερότητα των δύο αυτών tipsters είναι ότι στοιχηματίζουν αποκλειστικά και μόνο σε ασιατικό στοίχημα (Asian handicap). Πιθανόν για κάποιους αμύητους στον κόσμο του στοιχήματος να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός αυτό. Εντούτοις δεν μειώνει επ’ ουδενί την προσπάθεια του Betman VIP Tips.

BetVIP.net

betvip-netΗ δεύτερη ιστοσελίδα προέρχεται από τον Guru L. Πιθανόν να τον ξέρεις από το surfbet.net δεδομένης της δημοτικότητας της ιστοσελίδας. Δεν αποκλείεται να έχεις επισκεφτεί και τη ιστοσελίδα με τους τζίρους των στοιχημάτων, Oddsfair.net. Από όλες αυτές κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει την τελευταία, ενώ μου είναι άγνωστη οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα του… surfbetgroup, που θα βρεις στο κάτω μέρος της BetVIP.net.

Ξεκινάμε λοιπόν και πάλι από το About BetVIP, όπου διαβάζουμε τη φιλοσοφία του tipster. Η στρατηγική του κυνηγάει «μπόμπες», δηλαδή στοιχήματα με μεγάλες αποδόσεις και (από ό,τι κατάλαβα) μόνο τα διπλά σημεία, ενώ κάποιες φορές υπάρχει value στην ισοπαλία. Παρόλα αυτά τονίζει πως δε θα πρέπει να γίνονται καλύψεις (κάτι που με βρίσκει σύμφωνο), θα πρέπει ακολουθούνται τα προγνωστικά πιστά και να μην «διαλέγουμε παιχνίδια» (επίσης συμφωνώ) κι ότι περιμένει να κερδίζει 2 με 2,50 στοιχήματα ανά 10 επιλογές.

Τον Οκτώβρη η ιστοσελίδα προσέφερε δωρεάν πρόσβαση στα προγνωστικά, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν την ακόλουθη πορεία.

betvip-γράφημα-σύστημα

Τα προγνωστικά αποστέλλονται μέσω email (αλλά και SMS) τουλάχιστον 6 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, στα οποία καλείστε να ποντάρετε το 6,6% του κεφαλαίου σας. Πολύ σωστά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν τη διαχείριση του κεφαλαίου σας, αν και έχω τις αμφιβολίες μου για το προτεινόμενο ποσοστό. Στην ουσία προτείνεται να χωρίσετε το κεφάλαιό σας σε 15 ίσα μέρη.

Η προσωπική μου εκτίμηση (δεδομένων και των μεγάλων αποδόσεων που επιδιώκονται) είναι να χωριστεί σε 50 μέρη, ώστε να μη βρεθείτε να ποντάρετε τα τελευταία σας 3-4 πονταρίσματα του κεφαλαίου σας, τρώγοντας τα νύχια σας. Επιπλέον, στο ατυχές γεγονός μιας τυχαίας αρνητικής διακύμανσης (drawdown), που θα έχει ακόμα και το πιο επιτυχημένο σύστημα, να μπορείτε να μειώσετε τα πονταρίσματά σας (π.χ. αν σας απομείνουν 25 πονταρίσματα, να τα μειώσετε στο μισό, έχοντας και πάλι κεφάλαιο ίσο με 50 πονταρίσματα) και να συνεχίσετε να εφαρμόζετε το σύστημα. Όμως σίγουρα ο Guru L κάτι παραπάνω θα ξέρει, αφού έχει παρακολουθήσει/κάνει back testing το σύστημα από το 2010 όπως γράφει.

Την περασμένη περίοδο η ιστοσελίδα μας ενημερώνει πως από τα 243 προγνωστικά επαληθεύτηκαν τα 59 (24,28%) με μέσο όρο απόδοσης το εντυπωσιακότατο 7,32!

Όπως και στην περίπτωση του Betman VIP Tips, ας δούμε μια άτυπη εξομοίωση του συστήματος του Guru L, με βάση τα παραπάνω στατιστικά:

betvip-διακύμανση-κεφαλαίου-εξομοίωση

Παρατηρώ ότι η χαμηλότερη τιμή στις 10 παραπάνω δοκιμές του συστήματος είναι 85 (ξεκινώντας από 100). Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να χαθούν 15 πονταρίσματα, παρόλο που μιλάμε για κερδισμένη στρατηγική.

Φυσικά θα αναρωτιέσαι γιατί κανείς να δώσει το σύστημά του, εφόσον έχει βρει τη «μαγική» φόρμουλα. Γιατί να μην στοιχηματίσει το σύστημά του μόνος του, μακριά από τα βλέμματα περίεργων; Το BetVIP απαντά σε αυτήν την ερώτηση, λέγοντας πως ο εμπνευστής θέλει να κερδίσουν όλοι οι παίκτες μαζί, επειδή θεωρεί τη δημιουργία τον υπέρτατο σκοπό. Κι επίσης επειδή την ιστορία τη γράφουν μόνο οι νικητές!

Σίγουρα, ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας γράφεται αυτήν την περίοδο, αφού «σηκώθηκε σκόνη» και «το σίδερο καίει» για το συγκεκριμένο group ιστοσελίδων. Εκφράσεις που ακούσαμε για πρώτη φορά όταν πριν ένα χρόνο διακόψαμε τη λειτουργία του Στοίχημα Online για μερικές βδομάδες.

Όχι διαφήμιση, μόνο ενημέρωση!

Για να προλάβω κι εγώ με τη σειρά μου ανάλογες ερωτήσεις, η παραπάνω αναφορά στις δύο αυτές συνδρομητικές ιστοσελίδες έχει αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Δεν έχω καμία σχέση τόσο με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες (ούτε ως συνδρομητής, ούτε ως συνεργάτης) όσο και με τους διαχειριστές τους.

Ο λόγος που έκατσα κι έγραψα δυο λόγια για αυτές τις δύο είναι αρκετά μηνύματα/emails που δέχθηκα τον τελευταίο καιρό γύρω από τις παραπάνω ιστοσελίδες.

Αξίζουν; Να γίνω συνδρομητής; Πρόκειται για απάτη;

Αυτές είναι κάποιες από τις συχνότερες ερωτήσεις που κλήθηκα να απαντήσω. Καθώς δεν έχω προσωπική εμπειρία και οι γνώσεις μου περιορίζονται σε ό,τι έγραψα παραπάνω, οι απόψεις μου παραμένουν οι ίδιες, που έχω γενικά για τις συνδρομητικές ιστοσελίδες.

Ωστόσο οι παραπάνω μοιάζουν να ξεχωρίζουν από τον οχετό των συνδρομητικών ιστοσελίδων που προσφέρουν προγνωστικά. Οι tipsters τους έχουν μακρά ιστορία στο διαδικτυακό στοίχημα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να τους εμπιστευθούμε τυφλά και να μην κάνουμε μια σχετική έρευνα ή δοκιμή, πριν αποφασίσουμε να ρισκάρουμε χρήματα. Να θυμίσω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση) το παράδειγμα που είχα γράψει πριν 2 χρόνια, με tipsters να προτείνουν προγνωστικά σε αποδόσεις που δε θα βρίσκατε ποτέ και πουθενά!

Ποια η δική σας άποψη για τις συνδρομητικές ιστοσελίδες προγνωστικών; Έχετε δοκιμάσει κάποια στο παρελθόν; Μήπως είστε συνδρομητής σε κάποια από τις παραπάνω; Πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια που ακολουθούν, προσπαθώντας να διατηρήστε μια σχετικά αντικειμενική στάση.

Share.

About Author

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου. Συνδεθείτε με τον Jim: StockTwits | TradingView | LinkedIn | Vimeo | YouTube

 • hybridtrader

  Μερικά σχόλια – σκέψεις. Καταρχήν να ξεκινήσω με το προφανές ερώτημα, του γιατί να βγάλω (έστω και με πληρωμή) ένα σύστημα που είναι κερδοφόρο? Απάντηση απλή. Μα προφανώς για να κερδίσω risk free χρήματα, όλες οι άλλες δικαιολογίες ακούγονται απλά ουτοπικές μπουρδολογίες σοβιετικού τύπου.
  Μη ρωτήσει κανείς αν αυτό είναι κακό. Φυσικά και ΟΧΙ, απλά δεν
  είμαι πρόβατο. Αν πλήρωνα μια τέτοια υπηρεσία , θα το έκανα συνειδητά
  χωρίς να με ενδιαφέρει αν βγάζει επιπλέον λεφτά ο κάτοχος του
  συνδρομητικού website, απλά. Παρατηρώντας τα κείμενο, χωρίς να είμαι
  σίγουρος αν η καφεΐνη έχει ποτίσει ακόμα όλα τα δίκτυα του σώματός μου,
  δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας ή
  μη, αποτελεί η διαχείριση χρημάτων που ο κάθε εγγεγραμμένος παίκτης
  θα εφαρμόσει….μπορώ να γράψω πολλά αλλά δεν είναι του παρόντος.

  Υπάρχουν
  μικρά ερωτήματα τα οποία, ο παίκτης θα πρέπει να απαντήσει πριν
  οδηγηθεί σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Ο πρώτος της παρουσίασης, ποντάρει
  μόνο σε ασιατικα, αυτομάτως σκέφτομαι: Υπάρχει bookie (με άδεια έστω
  και προσωρινή) στην Ελλάδα, που δίνει ασιατικα σε όλα τα προτεινόμενα
  πρωταθλήματα? Προσοχή ερώτηση κάνω αφού πραγματικά δεν το γνωρίζω, λόγω
  συνταξιοδότησης από την ενεργό δράση…(αν και πάλι άρχισα σιγά σιγά
  να επανέρχομαι… ;-) ). Πόσο επηρεάζονται οι αποδόσεις μετά τη
  δημοσιοποίηση ενός tip? Για να είμαι κερδισμένος πρέπει να έχω ξεκινήσει από την αρχή ή και στην πορεία αν μπω θα μπορέσω να έχω κέρδος
  (φυσικά μικρότερο) ή θα καώ στο πυρ το εξώτερο…? Επίσης όταν ακούω
  Kelly… πάντα ήμουν οπαδός του flat staking. Ο δεύτερος από ότι είδα
  ποντάρει μόνο σε εκπλήξεις. Εδώ υπάρχει το θετικό ότι ποντάροντας σε
  εκπλήξεις, ο παίκτης είναι πιο σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες μεταβολές στις
  τιμές (μπορεί να υπάρχουν και να είναι και προς το όφελός του, όταν hot φαβορί
  φορτώνονται τις τελευταίες ώρες των αγώνων). Το ερώτημα βέβαια και εδώ παραμένει.
  Πρώτον, πόσο σίγουρο είναι αυτό το 24% σε μπόμπες, όταν κορυφαίοι του είδος σε
  μονά ασιατικά αγγίζουν το 60% και με αυτό το ποσοστό καταφέρνουν να επιβιώνουν?
  Δεύτερον, ποια η πιθανότητα των 15 συνεχόμενων χαμένων στοιχημάτων?

  Αυτά τα λίγα στα γρήγορα, από κάποιον
  που δυστυχώς ή ευτυχώς θέλει να παίζει τα δικά του σημεία και να
  χάνει ή να κερδίζει τα δικά του χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις
  προσωπικές του αποφάσεις και όχι ακολουθώντας ως αμνός…. Η ιστορία
  γράφεται από τους νικητές …… calma όπως λέει πολλές φορές και ο
  αγαπημένος μου CR7…..γα στοίχημα μιλάμε όχι για την άλωση της Πόλης…
  Καλημέρα.

 • Stefanos

  Ωραίο άρθρο Jim. Θα συμφωνήσω με τον Hybrid Trader στη φράση "θέλω να παίζω και να χάνω (το πιθανότερο!) τα δικά μου χρήματα". Επίσης, δε θα ήθελα να ακολουθώ στρατηγική Guru L γιατί ξέρω πόσο ΠΟΛΎ με σκοτώνει να χάνω πολλά συνεχόμενα ή ακόμα χειρότερα, να χάνω αποδόσεις του 10.00 στο 90'.

  Εγώ ποντάρω πάντως ότι ο Guru L θα πετύχει. Θα βγάλει κέρδος, θα μοιράσει στον κόσμο και θα έχει και το πινακάκι να το τρίβει στη μούρη μας. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα γι' αυτό και διαβάζω κάθε φορά τα προγνωστικά του, αν και δεν έχω παίξει πάνω από 1-2 φορές (στα 4 χρόνια) τις προτάσεις του.

  Εγώ επιμένω στο σύστημα που έχω στήσει που βασίζεται στα ELO ratings. Το παίζω με πραγματικά χρήματα (δε μπορώ, δυστυχώς, να ποντάρω "φανταστικά", ποντάρω 5 ευρώ πραγματικά και δε στενοχωριέμαι αν τα χάσω κιόλας!) και έχω δείγμα 250 αγώνων με αποτελέσματα στο 0- (34,5% ποσοστό επιτυχίας με 1,858 Win/Loss Ratio). Το πειράζω όσο μπορώ, διαχειρίζομαι όσο μπορώ πιο σωστά το κεφάλαιο και ελπίζω είτε σε βελτίωση του συστήματος (πχ. στα 1000 bets, ή από αλλαγές που θα κάνει ο τύπος που δίνει τα ELO ratings και θα του βγαίνουν ακόμα πιο σωστά), είτε σε βελτίωση δική μου (στη διαχείριση κεφαλαίου ή στο tweaking του συστήματος) είτε τέλος σε κάποιο καλό σερί που θα με οδηγήσει σε νικηφόρο έδαφος (και από εκεί σίγουρα δε θα οπισθοχωρήσω εύκολα καθώς δείχνει "σταθερό" σύστημα).

  Ο καθένας με τον πόνο του. Βασικός κανόνας: μη παίζεις και (ακόμα χειρότερα) μη χάνεις λεφτά που θα σου στοιχίσουν στη ζωή σου ή την ηρεμία σου. Αυτό να ακολουθείτε και όλα τα άλλα, και κυρίως η πολύ πιθανή χασούρα, αντέχονται.

  • Bet Akos

   Βασικά το άρθρο αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ανταλλαγή απόψεων και κριτική συστημάτων-μοντέλων που έχουμε δοκιμάσει ή δοκιμάζουμε. 'Εχω περάσει και γω απο το μοντέλο ELO αλλά το εγκατέλειψα. Κατάλαβα ότι δεν πρέπει να το θεωρώ πλήρες σύστημα, αλλά εργαλείο ενός ολοκληρωμένου συστήματος. Θεωρώ ότι είναι χτισμένο πάνω σε μια γενική ιδέα "φόρμας" που όμως νιώθω και θεωρώ ότι έχει τρωτά σημεία.

   • Stefanos

    Θα ήθελα τη γνώμη σου ως προς το τι μπορούμε να συνδυάσουμε με το ELO ώστε να ενισχύσουμε το σύστημά μας. Εγώ προσπαθώ να τσεκάρω τα γκολ του αουτσάιντερ, όταν από το ELO δίνεται σαν value bet, να είναι πάνω από ένα όριο (σύνολο, ή εντός-εκτός). Με άλλα λόγια, να μη ποντάρω σε ένα αουτσάιντερ που δε σκοράρει.

    Όμως γενικά το ELO τα γκολ και τη φόρμα την έχει στον "πυρήνα" του και δε νομίζω να θέλει περαιτέρω έλεγχο πάνω σε τέτοια θέματα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς τις αποδόσεις του "Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ" σαν benchmark (όπως παλαιότερα ανέφερε σε ένα σχετικό σύστημα ο Jim) ή θα μπορούσε να εισάγει στο σύστημα τις απουσίες, ή τον αριθμό εντός-εκτός κόκκινων καρτών.

    Για πες τις ιδέες σου.

    • Δε βλέπω να απαντάει ο Betakos. Μια μικρή παρέμβαση από μένα: έχω ακούσει πάμπολλες φορές, πως δε χρειάζεται να είναι περίπλοκο ένα σύστημα για να κερδίσει. Είτε πρόκειται για στοίχημα, είτε για μετοχές, είτε για οτιδήποτε. Ας το έχουμε υπόψη μας, όταν φτάνουμε στην... ΖΧ στήλη του Excel!

    • Bet Akos

     Κάλιο αργά παρά ποτέ. Εκείνο τον καίρο ανέβασα το http://oddstats.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html στο οποίο κάνω κάποιες σκέψεις για την φόρμα.

     • Stefanos

      Καλώς τον! Διάβασα το blog post σου. Δεν αναφέρεσαι καθόλου σε ELO. Αναφέρεσαι γενικά στη φόρμα, και αυτό που λες είναι όντως πολύ ενδιαφέρον (το πότε, δηλαδή, θα "γυρίσει" η τάση της φόρμας για κάποια ομάδα). Ούτε στοιχεία παραθέτεις, όμως.

      Έχω συνδυάσει τις πιθανότητες για νίκη βάσει ELO με την κίνηση των αποδόσεων το τελευταίο 24ωρο πριν το ματς. Προσπαθώ να βρω ομάδες "υπερτιμημένες", όχι όμως από αυτές που ανέβηκαν πολύ τις τελευταίες ώρες, με άλλα λόγια όχι αυτές που απέκτησαν αξία μετά τα τελευταία νέα της αναμέτρησης. Κατά τη γνώμη μου, αν μια ομάδα είναι υπερτιμημένη και αν ταυτόχρονα η αγορά δε βρίσκει κάποιο λόγο να κινήσει την απόδοσή της, πάνω ή κάτω, είμαστε μπροστά σε ένα καλό bet.

     • Bet Akos

      έχεις δίκιο δεν παραθέτω στοιχεία διότι βασικά δεν είμαι σίγουρος αν είναι χρήσιμο. Αυτό που γράφω για την αντιμετώπιση της φόρμας ταιριάζει και για την αντιμετώπιση του ELO. Δηλάδη το ELO σου δίνει ένα ποσοστό πιθανότητας επαλήθευσης σημείου βασισμένο σε περασμένα αποτελέσματα. Και αυτό το ποσοστό προκύπτει απο τη διαφορά πόντων-δυναμικότητας των 2 εν λόγω ομάδων. Το θέμα είναι να χρησιμοποιούμαι όλα αυτά τα εργαλεία συνολικά. Οι τελευταίοι "υπολογισμοί" πρέπει να γίνονται στο μυαλό του καθενός μας, ώστε να φιλτραρηθούν απο την στοιχηματική αντίληψη του καθενός.
      Οπότε καλά κάνεις να συνδιάζεις ELO με κινήσεις αποδόσεων. Λες ότι ψάχνεις για υπερτιμημένες αλλά δεν καταλαβαίνω τη χρήση της λέξης. Υπερτιμημένες απο το κοινό και τους μπουκ σε απόδοση φαβορί, ή ομάδες με απόδοση καλύτερη απο την πιθανότητα επαλήθευσης τους; Βασικά ένα παράδειγμα θα ήταν ότι το ELO σου δίνει 60% νίκη για ένα σημείο και αυτό άνοιξε σε απόδοση 1,80. Ώρες πριν την έναρξη η απόδοση ανεβαίνει στο 1,90. Τι κάνεις; Το υποστηρίζεις ή το κοντράρεις΄;

     • Stefanos

      Υπερτιμημένες, εννοώ το δεύτερο, ομάδες με απόδοση καλύτερη από την πιθανότητα επαλήθευσής τους. Στο παράδειγμά σου, με 60% πιθανότητα και 1,80 απόδοση, έχω value 8% (1,80*0,60=1,08). Αν η απόδοση μείνει 1,80 μέσα στο τελευταίο 24ωρο (ή αν πέσει, έχοντας ακόμα value, πχ. στο 1,75) τότε το ποντάρω. Αν η απόδοση ανέβει μέσα στο τελευταίο 24ωρο (πάνω από ένα όριο που ο καθένας ορίζει μόνος του), τότε γίνεται nobet. Και αυτό, διότι βάσει της θεωρίας πίσω από την κίνηση των αποδόσεων, "κάτι τρέχει" με αυτή την ομάδα που είναι πολύ πιθανό να μειώνει τις πραγματικές της πιθανότητες νίκης από 60% σε κάτι λιγότερο. Στο παράδειγμά σου πάλι, έχουμε 5,55% αύξηση απόδοσης (0,10 η αύξηση διά 1,80 την αρχική απόδοση) πράγμα που "σπάει" το δικό μου όριο του +4% και το κάνει nobet.

      Ελπίζω να τα εξήγησα καλά.

     • Και ιδού πώς μπαίνει ένας ακόμα παράγοντας/μεταβλητή στο σύστημά μας: πόσο ποσοστιαία μεταβολή της απόδοσης επηρεάζει την τελική μας απόφαση.

      Όρεξη να έχετε να φτιάχνετε συστήματα!

     • Bet Akos

      εγώ αρχηγέ βλέπω ότι θα μπορούσαν να μπαίνουν σκέψεις δημιουργίας stoiximaonline.forum.....Όρεξη να έχουμε για συζητήσεις...;-)

     • Έχει ήδη φτιαχτεί μια μορφή "forum" αλλά διαφορετική από τις συνηθισμένες που επικρατούν στο Ελληνικό ίντερνετ. Απλά φοβάμαι να την ξεκινήσω, γιατί θα μπει ακόμα ένα καρπούζι κάτω απ'τη μασχάλη. Και θα είναι από τα μεγάλα...!

  • hybridtrader

   Στέφανε όταν αντιγράφεις φράσεις και κείμενα άλλου (αυτό δηλώνουν τα εισαγωγικά) καλό θα ήταν να τα κρατάς αυτούσια …χωρίς να τα εμπλουτίζεις. (έχουμε και μία γλώσσα/γραφή, μη τη σκοτώνουμε). Καλή επιτυχία με το ELO
   σύστημά σου.
   ht

   ΥΓ. Δημήτρη τελικά καλύτερα να πιστεύεις παρά να γνωρίζεις…. ;-)

   • Stefanos

    Καλώς, η ακριβής φράση ήταν "από κάποιον
    που δυστυχώς ή ευτυχώς θέλει να παίζει τα δικά του σημεία και να
    χάνει ή να κερδίζει τα δικά του χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις
    προσωπικές του αποφάσεις και όχι ακολουθώντας ως αμνός". Εγώ απλά εννοούσα ότι αντικειμενικά πιθανότερο είναι κάποιος να χάνει.

    • hybridtrader

     Δεκτό το σύνολο του σχολίου Στέφανε. Καλημέρα
     Υ.Γ. Προς Jim: Κούραση στις "διακοπές"...που καιρός για γράψιμο ;-)

 • panerola

  Καλησπέρα , θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά αυτά τα συνδρομητικά. Εφόσον βγάζουν πολλά κέρδη για ποιο λόγο χρειάζονται τα χρήματα της συνδρομής??Ειδικά στο πρώτο σάιτ λένε ότι με 1000 ευρώ έβγαλαν σε 1 χρόνο 197000 ευρώ.Αφού έχουν τόσα πολλά λεφτά κερδισμένα τι τα χρειάζονται τα 30 ευρώ το μήνα??Εγώ αν είχα βρεί τρόπο να βγάζω τόσα χρήματα σε 1 χρόνο ή δεν θα τα πούλαγα καθόλου τα προγνωστικά μου(θα τα έδινα δωρεάν) , ή θα τα κράταγα για την πάρτη μου!!

  • Πάντοτε αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα. Δυο απαντήσεις είναι οι επικρατέστερες κι εκείνες που αποδέχομαι:

   1. Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο, έχω ήδη εξασφαλιστεί.
   2. Λόγω της επιτυχίας, οι bookmakers κλείνουν τους λογαριασμούς μου. Οπότε αντί να αλλάζω εταιρίες, πουλάω τα tips κι ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι άλλοι παίκτες/συνδρομητές.

   Η δεύτερη, η οποία έπεσε στην αντίληψή μου μόλις πρόσφατα, οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι η καλύτερη κατά την άποψή μου.

   • panerola

    Τι εννοείς έπεσε στην αντίληψή σου πρόσφατα??Γνωρίζεις κάποιον που του έκλεισαν το λογαριασμό επειδή κέρδιζε μεγάλα ποσά στο στοίχημα??

    • Σάκης

     Πλέον έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που κλείνουν λογαριασμούς ακόμα και πριν αποδώσουν κερδοφορία. Έχω πολλά παραδείγματα. Αν ενδιαφέρεσαι σου λέω και πιο συγκεκριμένα. Οι μόνοι που δεν κλείνουν λογαριασμούς είναι Pinnacle και Sbobet.

     • Stoixima Gr Polytimos

      Σακη, ποιες εταιρειες εχεις μαθει πως κλεισανε λογαριασμους? κ σε τι χρηματικά ποσά? τα πηραν τα λεφτα οι ιδιοκτητες των λογαριασμων?

     • Σάκης

      Όλες φίλε μου πλην Pinnacle και Sbobet. Αν καταλάβουν ότι κερδίζεις (μακρυπρόθεσμα, δηλ. είσαι καλύτερος από αυτούς), σου κλείνουν τον λογαριασμό ή τον περιορίζουν σε πχ 10 σεντς ανά στοίχημα. Τα ποσά δεν παίζουν κανένα ρόλο.

      Τα λεφτά σου δεν τα χάνεις στις καλές εταιρείες πχ William Hill, Bet365, PaddyPower, Stan James, Victor Chandler, Ladbrokes. Απλά δεν θα σε αφήσουν να ξαναπαίξεις. Σε κάποιες "θολές" πχ. MyBet μπορεί να τα χάσεις ασχέτως αν είσαι κερδοφόρος ή όχι παίκτης.

   • Stoixima Gr Polytimos

    Γεια σου φιλε jim mako, σε διαβαζω οποτε πεφτει καποιο αρθρο σου μπροστα μου,
    Αντι να αλλαζει εταιρείες? Ας παιζει οπαπ οπου δεν υπαρχει ονομαστικςο λογαριασμος.
    Χαμηλότερες αποδοσεις, προβλημε με τα μονα αποδεκτα, χιλια δυο εμποδια, αλλα αν με 1000 εβγαλε 197.000, τοτε για να βγαλει 197.000 το χρονο απο 30αρια συμμετοχών, χρειαζεται καμαι 6000 συνδρομητες που να μεινουν για 1 χρονο δινοντας 30 ευρω ο μηνα. ΑΠΙΘΑΝΟ.
    Πιο πιθανο βρισκω να βρισκει γνωστους, φιλους, κτλ κτλ, κ να τυος ανοιγει λογαριασμο τον οποιο θα διαχειριζεται ο ιδιος σε ιντερνετικη εταιρεια, δινοντας τους π.χ. το 5% στο τελος του χρονου.
    Επισης, οπως ξερεις κ εσυ, τα στατιστικα του σιτε, τα σχεδιαγράμματα, τα παλαια αρθα κτλ κτλ, ο διαχειρηστης του σιτε, μπορει να τα αλλαξει οπτε θελει. οποτε αν ο ''ταδε'' βγει σημερα και πλασαρει αριστερα κ δεξια οτι εδω κ 1 χρονο εχει βγαλει 1000 φορες το αρχικο του κεφαλαιο, φτιαχνοντας αρθρα στο σιτε του, κ τοποθετωντας τα σε ημερομινιες του παρελθοντος... αρα για να ξερουμε οτι ο ''ταδε'' εχει τα εξης κερδοφορα αποτελεσματα πρεπει να τον παρακολουθουμε σχεδον καθημερινα επι 1 χρονο.
    Θεωρω πως μια συνδρομητικη σελιδα το πολυ πολυ..να 10πλασιασει το κεφαλαιο. Δε ξερω, εχω πολλες αμφιβολιες σχετικα με τα συνδομιτικα. κ οσοι δεν ειναι συνδρομιτικα, εχουν διαφημηση εταιρειων στοιχηματος. αρα τι την εχουν τη διαφημηση αν ειναι να μη θελουν να παρουν κερδη απο αυτη τη διαφημηση? ειχα σιτε, οχι συνδρομητικο, μας το χακαρανε 3 φορες. την 3η φορα το διαλυσανε εντελως. τα ειχαμε ολα δωρεαν. πλεον δουλευω απο το blog μου. Καθως ψαχνομαι να παω σε σχολη κατεσκευων σιτε.

    • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Όντως είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά που αναφέρεις και πράγματι, η καλύτερη απόδειξη που μπορεί να βρει κανείς είναι να παρακολουθεί καθημεριά τα αποτελέσματα, πριν αποφασίσει να συμμετάσχει.

     Πάντως όσον αφορά την κερδοφορία (από 1.000 στα 197.000):

     1. Τέτοια γεωμετρική αύξηση κερδών είναι πιθανή με το κριτήριο Kelly, εφόσον υπάρχει πλεονέκτημα/κερδισμένη στρατηγική.
     2. Πιθανολογώ ότι η μελέτη έγινε στα χαρτιά (ΑΝ ξεκινούσαμε τότε κι ΑΝ βάζαμε κριτήριο Κέλλυ, κι ΑΝ είχαμε 1.000 ευρώ,..., τότε να τι θα κάναμε) και με βάση αυτή τη μελέτη, στοχεύουμε σε επανάληψη παρόμοιας απόδοσης. Καθαρά η δικιά μου εντύπωση, δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη.

     Θα συμφωνήσω επίσης ότι η ύπαρξη διαφήμισης σε συνδρομητικό, ξενίζει.

     Πώς είχατε φτιάξει την ιστοσελίδα; Με τι τεχνολογία; Δικιά σας, ανεξάρτητη, ή τύπου WordPress/Joomla/CMS;

     Η κατασκευή ιστοσελίδων, εφόσον δεν επιζητάς κάτι περίπλοκο, κατά την άποψή μου δεν είναι τόσο δύσκολη. Βέβαια ως συνήθως, ό,τι έχεις μάθει σου φαίνεται εύκολο κι ότι πρόκειται να μάθεις, βουνό! Πάντως το σημαντικότερο σε μια ιστοσελίδα είναι το περιεχόμενο, ας μην το ξεχνάμε. Και την καλύτερη ιστοσελίδα να έχεις από θέμα κατασκευής, χωρίς αξιόλογο περιεχόμενο θα είναι μια πολύ ωραία βιτρίνα με απούλητο και χωρίς ενδιαφέρον εμπόρευμα εντός του μαγαζιού.

     • TAKIS

      Καλησπέρα Τζιμάκο.Είμαι εδώ και 2 εβδομάδες συνδρομητής στον betman vip tips.Θα ήθελα να πω την γνώμη μου και τις αμφιβολίες μου σε ορισμένα ερωτήματα που έχω και θα ήθελα και την δική σου γνώμη σε αυτά.

      ΕΝΩ Το γράφημα που μας δείχνει προέκυψε από 4,430 στοιχήματα (αναμφισβήτητα ένα αξιοζήλευτο δείγμα), όπου το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 53,31% με μέση απόδοση ανά στοίχημα το 2,17 την επόμενη χρονιά αν κάτσεις να δεις το ποσοστό επιτυχίας θα διαπιστώσεις ότι δεν φτάνει σε καμμία περίπτωση τα 170.000 ευρώ .Αντιθέτως μετα βίας φτάνει και με τους δύο tipsters μαζί τα 4914 ευρώ τους 13 μήνες.Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο έχει τόση μεγάλη διαφορά η μία χρονιά με την άλλη μου απάντησε το εξής:

      " Αν παρατήρησες τα παιχνίδια που με έφτασαν στα 200k προτάθηκαν με DRAW NO BET. Αντίθετα προκειμένου να πάμε καλύτερα βάσει στατιστικής μπήκαμε στη διαδικασία να προτείνουμε παιχνίδια με +0,5 γκολ ή +1 γκολ. Ο μ.ο. αποδόσεων υποχώρησε και τα έσοδα επίσης . Η βασικότατη διαφορά με την πρώτη απόλυτα επιτυχημένη χρονιά του μεγάλου μου επιτεύγματος είναι ότι προτάθηκαν 4430 παιχνίδια ενώ εφέτος 2500 . 2000 παιχνίδια διαφορά με ποντάρισμα βάσει τρέχοντος κεφαλαίου κάνουν λογαριασμό καλό!"

      Του απάντησα μετά το εξής: "αν πάρεις 2500 παιχνίδια από τα 4430 της πετυχημένης σου χρονιάς,θα δεις ότι και πάλι το κέρδος σου μέχρι εκεί ήταν 21000 ευρώ,πάλι πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα 5115 κέρδη.

      Μου απάντησε: "Κάνεις λάθος γιατί ποντάρουμε βάσει τρέχουσας κάβας και όχι με σταθερό ποντάρισμα"

      Του απάντησα:"Μα και το ποντάρισμα στου betman & mr cash δεν είναι σταθερό πάει βάση τρέχουσας κάβας.έτσι δεν είναι?"

      Μου απάντησε:" όλα τα πονταρίσματα γίνονται βάσει τρέχουσας κάβας. Αν είχαμε δώσει τις διπλάσιες επιλογές και όλες draw no bet τότε θα είχαμε φτάσει στο περσινό ταμείο".

      Κατά την γνώμη μου οι απαντήσεις του δεν με έπεισαν.Πιστεύω ότι το εξελάκι που γράφει 170000 κέρδος θα μπορούσε άνετα να είναι πειραγμένο όπως το θέλει εκείνος.Τα άλλα στοιχήματα τα φετινά φαίνονται να είναι πιο νορμάλ και απλά ελπίζω να είναι αληθινά και να μην έχουμε τίποτα χασούρες τρομερές.Προς το παρόν 2 εβδομάδες τώρα είμαι χαμένος 50 ευρώ.Εσύ αφού διάβασες όσα είπαμε και το δικό μου σκεπτικό τι κατάλαβες? Ποια είναι η γνώμη σου?

 • Περαστικός

  Ο GURUL είναι η πρώτη φορά που παίζει με ταμείο και θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι με το σύστημα αυτό μπορεί να έρθει σε κερδοφορία.Ο Betman είναι γνωστός κουβάς και ως μέλος στοιχηματικών φόρουμ ανέβαζε κατά καιρούς συστήματα,ειδικά στο ανταλλακτήριο,τα οποία σε βάθος χρόνου πήγαιναν άπατα στην κυριολεξία.Τα 30€ είναι σίγουρα ευτελές ποσόν για μηνιαία συνδρομή και εκεί ακριβώς στηρίζονται οι δυο αναφερθέντες προκειμένου να βγάλουν κέρδος,μια και από στοίχημα είναι μυρωδιάδες.Όσοι τελικά αποφασίσετε να θυσιάσετε το αντίτιμο της συνδρομής θα το διαπιστώσετε και στην τσέπη σας.Φιλικά.

 • Stefanos

  Πολύ κακή σπόδοση μέχρι σήμερα (2 μήνες και 100 στοιχήματα μετά την έναρξή του) το σύστημα του GURU L, έχει κάνει μεγάλο drawdown, είναι στα -1941 units ή -19,5 "πονταρισιές" όπως λέει ο ίδιος. Με άλλα λόγια, το "maximum -15 πονταρισιές" που είχε πει στην αρχή, έσπασε (τι δίκιο εδώ το έχει ο Jim o Makos!), και ίσως κάποιοι συνδρομητές να έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν ή να χώνουν χρήματα μη υπολογισμένα για στοίχημα. Ο ίδιος είναι πρόθυμος να προσφέρει δωρεάν συνδρομή για το Δεκέμβριο αν παραμείνει στο "μείον" και το επόμενο ΣΚ. Λεπτομέρειες στη σελίδα του, betvip(dot)net.

  Πάντως, βλέπω και εγώ προσωπικά, ότι οι "μπόμπες" (οι μεγάλες αποδόσεις που κυνηγά ο GURU L και ταυτόχρονα εγώ, με ένα δικό μου σύστημα βασισμένο στα ELO ratings) έχουν μια μη λογική και αναμενόμενη, πολύ μικρή συχνότητα εμφάνισης μέσα στο Νοέμβριο. Εικάζω ότι ο Νοέμβριος 2013 είναι ένας καλός μήνας για όσους παίζουν "τα φαβορί". Ενδεικτικά, αντιμετωπίζω και εγώ το μεγαλύτερο drawdown εδώ και 2 χρόνια (πάνω από 250 bets καταγραμμένα). Επισυνάπτω και το γράφημα χωρίς αριθμούς. Αν και πρόκειται για ένα σύστημα "σταθερό γύρω από το μηδέν" (το οποίο κρατώ 1) γιατί δε χάνω παίζοντας και 2) γιατί ευελπιστώ να το βελτιώσω προσθέτοντας νέους παράγοντες), βλέπουμε ότι μέσα στο Νοέμβρη έχει γκρεμοτσακιστεί.

  Σίγουρα στα μεγάλα drawdowns δοκιμάζονται οι παίκτες και τα συστήματά τους, σίγουρα το κυνήγι μεγάλων αποδόσεων θα επενέλθει "στα νούμερά του", αλλά ο Νοέμβρης αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα.

  • Στην ανάγκη φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι. Στα δύσκολα ξεχωρίζουν και οι καλοί παίκτες.

   Αληθινές ιστορίες.

   • Kyriakos

    Μπορώ να μάθω για ποιο λόγο ένα μηνυμα που έγραψα πριν 10 ημέρες μαρκαρίστηκε σαν spam?

    • Καλημέρα! Ευτυχώς που μας ενημέρωσες, καθώς το Disqus είχε καταχωρήσει το σχόλιό σου μαζί με άλλα που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με spam. Το σχόλιο σου φυσικά δημοσιεύθηκε και μπορείς να το δεις σε αυτή τη σελίδα, αφού ήταν στο ίδιο άρθρο.

     Many thanks!

 • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Κυριάκο και για άλλη μια φορά να μας συγχωρείς που καθυστέρησε η δημοσίευσή του, αφού ο δαίμονας του Disqus το καταχώρησε ως spam!

  Φυσικά, θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι όλα τα συνδρομητικά το ίδιο, όπως δε βάζουμε όλα τα πράγματα στο ίδιο τσουβάλι. Παρόλα αυτά όπως λες, άλλο πράγμα να έχουμε μια σχετική εικόνα για την απόδοση ενός tipster, συνήθως πλασματική αφού οι άνθρωποι συγκρατούν τις μεγάλες νίκες και δεν εντοπίζουν εύκολα τις συγκεντρωμένες ήττες, κι άλλο πράγμα να κρατάμε "αρχείο" των επιλογών.

  Εδώ που τα λέμε, ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες αν κρατούσαν ένα στοιχειώδες αρχείο - έστω μόνο τι έκαναν κάθε μέρα, συν ή πλην και το ποσό - πολύ πιθανόν να τρόμαζαν με το ποσό που χάνουν! Αμφιβάλλω όμως αν θα ήταν ικανό να τους αποτρέψει να συνεχίσουν το χόμπι τους, παρά τη συνειδητοποίηση του μεγέθους του κόστους.

 • Stefanos

  Η σελίδα "Μονά Αποδεκτά" στο σάιτ αυτό (στο footer τη βρήκα) βγάζει error 404 (not found)..

 • Δεν μπορώ προφανώς να δώσω εγώ περισσότερες απαντήσεις για λογαριασμό κάποιου άλλου, ή να... "μαντέψω" αν το γράφημα κέρδους/ζημίας είναι... "πειραγμένο".

  Η γνώμη μου είναι να δεις τι έκανε στο παρελθόν, να τα συγκρίνεις με τα ήδη υπάρχοντα αποτελέσματα όπως και τις διαθέσιμες αποδόσεις (όσο αυτό είναι εφικτό) και να δοκιμάσεις την υπηρεσία για κάποιο χρονικό διάστημα. Μια ακόμα επιλογή είναι να ζητήσεις τη γνώμη των υπολοίπων συνδρομητών, κάτι όμως που νομίζω έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

  Μην ξεχνάμε τέλος ότι προηγούμενη απόδοση δεν εξασφαλίζει τη μελλοντική απόδοση ενός συστήματος ή μιας επένδυσης γενικότερα (όπως θα διαβάσεις στους όρους των αμοιβαίων κεφαλαίων μιας τράπεζας). Οι συνθήκες μπορεί να αλλάζουν, όπως και η μέθοδος, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις απαντήσεις του.