Τι συμβαίνει όταν συνδρομητικές ιστοσελίδες στοιχήματος, που προσφέρουν τα προγνωστικά των συστημάτων τους έναντι μηνιαίας αμοιβής, αντιμετωπίζουν περίοδο… ξηρασίας; Με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τους πελάτες τους, προσφέρουν τα προγνωστικά τους δωρεάν για ορισμένο χρονικό διάστημα. Να ήταν μόνο αυτό…

Πριν ένα μήνα είχα παρουσιάσει δυο Ελληνικές ιστοσελίδες, που υπόσχονται να σας πάνε ταμείο μέσω των συστημάτων τους στο στοίχημα. Πρόκειται για τις BetVIP και Betman-VIP-tips.

Η ζημιά της BetVIP

Στις αρχές Νοέμβρη, η BetVIP εμφάνιζε οριακά κέρδη, έχοντας ωστόσο προηγηθεί μια μεγάλη πτώση της απόδοσης του συστήματός της. Η πτώση ισοδυναμούσε με περίπου 20 πονταρίσματα, αλλά είχε καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα, το σύστημα δυστυχώς έχει απωλέσει 30 επιπλέον πονταρίσματα!

Ή, όπως τα λέει ο εμπνευστής του συστήματος Guru L, «στεκιές».

BetVIP-γράφημα-σύστημα-στοιχήματος

Το χειρότερο σενάριο οπωσδήποτε το έχουν αντιμετωπίσει συνδρομητές, που εγγράφηκαν στο απόγειο του συστήματος, όταν δηλαδή εμφάνιζε κέρδη ίσα με 17,5 πονταρίσματα (1,750 μονάδες). Οι συνδρομητές εκείνοι, εφόσον ακολούθησαν κατά γράμμα τα προγνωστικά της BetVIP, έχουν απωλέσει αυτή τη στιγμή σχεδόν 50 «στεκιές». Κι αν σκεφτούμε ότι προτείνεται €100 σταθερό ποντάρισμα ανά επιλογή, το κόστος είναι σίγουρο θεόρατο μπροστά στη μηνιαία συνδρομή των €30!

Όταν πρότεινα σε εκείνο το άρθρο του Νοεμβρίου πως οι παίκτες θα ήταν προτιμότερο να διέθεταν κεφάλαιο της τάξης των 50 πονταρισμάτων (αντί των 15 που προτεινόταν), δεν πίστευα ούτε μια στιγμή ότι θα έγραφα τις παραπάνω γραμμές ένα μήνα αργότερα!

Ό,τι κατεβαίνει, ανεβαίνει

Αναμφίβολα το drawdown του συστήματος του Guru L είναι από τα χειρότερα που μπορεί να βιώσει ένας παίκτης του στοιχήματος. Ωστόσο, όταν κανείς στοιχηματίζει σε μεγάλες αποδόσεις, είναι πιθανότερο να δεχθεί πιο βάρβαρα… χτυπήματα της μοίρας! Και δεν είναι τόσο οι αποδόσεις, όσο η συχνότητα επιτυχιών.

Τι σημαίνει το τελευταίο;

Με το μέσο όρο αποδόσεων αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο 5,72 όπως εμφανίζεται στο BetVIP, θα έπρεπε να πετυχαίνει σωστά το 18% των προγνωστικών του, ώστε να εμφανίζει κέρδη. Ας το στρογγυλέψουμε στο 20%.

betvip-συνδρομή

Όταν κανείς προσπαθεί να πετυχαίνει μία στις 5 προβλέψεις, το drawdown ή το σερί αρνητικών στοιχημάτων που περιμένει να δεχθεί είναι μεγαλύτερο από εκείνον που στοχεύει σε 50% επιτυχημένα προγνωστικά. Κι εκείνος όμως με τη σειρά του θα βιώσει μεγαλύτερη διακύμανση στο κεφάλαιό του, σε σχέση με έναν άλλο παίκτη που αναμένει να πετυχαίνει το 90% των επιλογών του. Επιπλέον, τα 126 προγνωστικά αποτελούν ένα μη ικανοποιητικό δείγμα, ακόμα κι αν στοιχηματίζαμε σε αποδόσεις του 1,50, πόσο μάλλον στο 5,72!

Αυτή όμως η μεγάλη διακύμανση, που στην περίπτωση του Guru είναι αρνητική, μπορεί κάλλιστα να γίνει θετική. Όπως ακριβώς αρχικά τα προγνωστικά του συστήματός του σημείωσαν αναπάντεχη καλή εξέλιξη. Με το ίδιο σκεπτικό, ανάλογη θετική διακύμανση είναι δυνατόν να οδηγήσει το ταμείο και πάλι σε θετικό πρόσημο. Αρκεί βεβαίως να εξακολουθεί να εφαρμόζει ένα κερδισμένο σύστημα.

Είναι εύκολο παρόλα αυτά να απογοητευτεί ακόμα κι ο πιο έμπειρος παίκτης του στοιχήματος, όταν καλείται να αντιμετωπίσει τέτοια διακύμανση. Είναι ωστόσο ακόμα πιο δύσκολο να βρει κανείς τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, όταν καλείται να λογοδοτήσει σε πελάτες για αυτήν την (πρόσκαιρη εύχομαι) αρνητική πορεία του συστήματος.

Ο Guru L σαν αποτέλεσμα προσφέρει στους υπάρχοντες συνδρομητές δωρεάν τα προγνωστικά του Δεκέμβρη σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στη συνδρομητική ιστοσελίδα προχθές. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Αξίζει όμως να προσέξουμε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ανάρτησής του.

betvip-guru-μήνυμα

Guru L: Καθορίζουμε την αγορά, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

Τι λέει στους πελάτες (και επισκέπτες) του εν ολίγοις; Ότι οι εταιρίες, φοβούμενες τη ζημιά που θα προκαλέσουν τα προγνωστικά του εφόσον επαληθευτούν, «φροντίζουν» να αποφύγουν το μοιραίο. Και σαν, ας το πούμε «αντίποινα», το BetVIP θα στέλνει τα προγνωστικά στους συνδρομητές του 3 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων αντί για 6, ώστε οι εταιρίες στοιχημάτων να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο να «αντιδράσουν».

Σαν παράδειγμα φέρνει ένα υποθετικό ποντάρισμα 30.000 ευρώ (ας πούμε 300 συνδρομητές που στοιχηματίζουν από 100 ευρώ) στο διπλό με απόδοση 8,00. Ένα ποντάρισμα που θα στοιχίσει 200.000 ευρώ τις εταιρίες. Μια ζημία, ενοχλητική.

Δηλαδή, οι εταιρίες στοιχημάτων δε φτάνει που καρπώνονται τα 7 υπόλοιπα πονταρίσματα που δε θα επαληθευτούν (βάσει μαθηματικών), θα θελήσουν να καρπωθούν και εκείνο που θεωρητικά αναλογεί στους παίκτες.

Με άλλα λόγια, οι εταιρίες προτιμούν να πληρώσουν περισσότερες φορές όσους ποντάρουν στα φαβορί των αγώνων που επιλέγονται από το BetVIP, παρά να «πληρώσουν» τα προγνωστικά του συστήματος της BetVIP!

Όπως μου είπε κι ένας φίλος, μήπως μιλάμε για τον… Μητροπολίτη αντί για τον γκουρού του Στοιχήματος;

Δύσκολος μήνας ο Νοέμβριος και για το Betman VIP Tips

Το χαμηλότερο θετικό ROI εμφανίζει για το Νοέμβριο και το σύστημα του Betman, σύμφωνα με τον αντίστοιχο πίνακα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Betman VIP Tips. Την ίδια στιγμή, αρνητικό ROI για τον περασμένο μήνα παρουσιάζει κι ο έτερος tipster, Mr. Cash.

betman-vip-tips-ROI-σύστημα-στοιχήματος

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία των παραπάνω συστημάτων των συνδρομητικών αυτών ιστοσελίδων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Προσωπικά τους εύχομαι έναν κερδοφόρο Δεκέμβριο, που να αναπτερώσει τουλάχιστον τις ελπίδες των συνδρομητών, ειδικά εκείνων της BetVIP.

Πώς τα πήγε το σύστημά σας στο στοίχημα το Νοέμβριο; Ήταν και για εσάς ένας δύσκολος μήνας όσο και για τις παραπάνω συνδρομητικές ιστοσελίδες; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.