Δυο από τις πρόσφατες «προβλέψεις» μου βασίστηκαν στις πτώσεις των αποδόσεων στο online στοίχημα. Πρόκειται για τον αγώνα Fulham – Aston Villa την Κυριακή και το χθεσινό αγώνα για το Γαλλικό κύπελλο, Creteil – Metz, στους οποίους επικράτησαν οι γηπεδούχοι. Όχι, δε θέλω να παινευτώ για τις επιτυχίες αυτές, αλλά για να δείτε το στοίχημα λίγο διαφορετικά. Και κυρίως για να αξιοποιήστε τα social media, όπως το Facebook, το Twitter και το Google+.

Την Κυριακή λοιπόν έγραψα κάπως βιαστικά για τη διαφαινόμενη πτώση της απόδοσης της Fulham. Μάλιστα, σε εκείνο το post έγραφα (στα Αγγλικά λόγω των ξένων… followers) ότι δυσκολευόμουν να βρω κάποια αξιόλογη μεταβολή αποδόσεων στους Κυριακάτικους αγώνες. Έτσι κατέληξα να δημοσιεύσω τα παρακάτω γραφήματα του συγκεκριμένου αγώνα της Premier League, κυρίως σε μια προσπάθεια να μαντέψω παρά να προβλέψω την πτώση της γηπεδούχου. Βλέπετε, δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ένδειξη για την πορεία των αποδόσεων, πέρα από μια σχετική κι αδύναμη τάση σε συνδυασμό με τα επίπεδα στήριξης κι αντίστασης που σχεδίασα.

fulham-aston-villa-γραφήματα-αποδόσεις-στοίχημα

Δε γνωρίζω εάν τελικά επαληθεύτηκε η πρόβλεψή μου, όσον αφορά τη μεταβολή των αποδόσεων κι αν όντως έπεσε κι άλλο η απόδοση της Fulham. Παρόλα αυτά, η Fulham κέρδισε, ενδεχομένως αποτελώντας ένα ακόμα σημάδι ότι πτώση απόδοσης σημαίνει και ευκαιρία για value bet.

Σχετικά τώρα με το Γαλλικό αγώνα, Creteil – Metz, η πτώση της απόδοσης ήταν εντυπωσιακή. Αρκετές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα δημοσίευσα το παρακάτω, χωρίς πολλά λόγια.

Κερδισμένοι οπωσδήποτε όσοι στοιχημάτισαν από νωρίς σε αποδόσεις άνω του 2,50. Κερδισμένοι όμως κι όσοι πόνταραν στο 2,30 αφού ο άσος επαληθεύτηκε. Απλώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν όντως υπήρχε value στην απόδοση εκείνη. Κάτι το οποίο μας απασχόλησε πριν αρκετό καιρό, όταν αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει value μετά από μεγάλη πτώση των αποδόσεων στο στοίχημα.

Ενημέρωση μέσω social media παρά μέσω του blog

Αφήνοντας στην άκρη το ζήτημα αν τελικά αξίζει κανείς να παρακολουθεί τις μεταβολές των αποδόσεων, θα ήθελα με αφορμή αυτό εδώ το κείμενο να αφυπνίσω τους παίκτες σχετικά με τη δυναμική των social media, των κοινωνικών δικτύων δηλαδή. Κάτι που επιχείρησα πριν λίγο καιρό όταν αναφέρθηκα στη χρησιμότητα των social media στο στοίχημα.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα αυτό, θα τονίσω τη σημασία ενός χαρακτηριστικού που διαθέτουν τα social media.

Την ταχύτητα διάδοσης μιας είδησης.

Τα blogs όπως είναι το Στοίχημα Online φτιάχτηκαν κυρίως για να μοιραστούμε απόψεις, ιδέες κι ενημέρωση σε άρθρα τουλάχιστον 300 λέξεων. Δε γίνεται να αναπτύξεις μια ιδέα, ένα θέμα προς συζήτηση σε μόλις δυο-τρεις προτάσεις. Χρειάζεσαι χώρο για να καταθέσεις τα επιχειρήματά σου.

Ταυτόχρονα όμως οι 300+ αυτές λέξεις απαιτούν χρόνο για τη συγγραφή τους. Από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας που θα αποτελέσει κείμενο στο blog, μέχρι την τελική δημοσίευση του κειμένου μεσολαβεί πολύτιμος χρόνος. Χρόνος, που περιλαμβάνει τη διατύπωση των ιδεών, τη μορφοποίηση του κειμένου, την εύρεση των εικόνων που θα συνοδεύει το κείμενο καθώς και την εισαγωγή των απαραίτητων παραπομπών σε άλλα κείμενα.

Όλα αυτά κάνουν δύσκολη τη γρήγορη ενημέρωση των επισκεπτών ενός στοιχηματικού blog όπως αυτό που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τα προγνωστικά της τελευταίας στιγμής ή τις πιο πρόσφατες μεταβολές των αποδόσεων. Επιπλέον, η δημοσίευση μιας παραγράφου συνοδευόμενη από μία εικόνα ως ένα πλήρες άρθρο δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για οποιοδήποτε αρθρογράφο. Ή τουλάχιστον δεν ενστερνίζομαι την τακτική αυτή προσωπικά.

Για αυτό το σκοπό λοιπόν αξιοποιώ τα social media.

Μόλις εντοπίσω κάτι αξιόλογο από επενδυτικής, στοιχηματικής ή ενημερωτικής σκοπιάς, μπορώ άμεσα να το «μοιράσω» στα κοινωνικά δίκτυα. Δε χρειάζεται να γραφτούν πολλές λέξεις. Άλλωστε το ζήτημα δεν είναι η ανάλυση της είδησης, όσο η καθαυτή είδηση. Είδατε παραπάνω τις δυο ειδήσεις σχετικά με το στοίχημα. Πτώση της απόδοσης για τη Fulham, πτώση και για την Creteil. Τέλος, αυτή ήταν η είδηση. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

[quote type=”center”]Και κυρίως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για να ενημερωθούν οι παίκτες του στοιχήματος.[/quote]

Αν προτιμούσα να γράψω άρθρο για το συγκεκριμένο αγώνα του Γαλλικού κυπέλλου χθες για παράδειγμα, θα καθυστερούσα τουλάχιστον μια ώρα μέχρι τη δημοσίευση της είδησης. Και μέχρι τότε, ίσως η απόδοση να είχε ξαναπάρει την ανιούσα και να έπρεπε τότε να αλλάξω και το γενικό νόημα του άρθρου! Γενικώς στις βραχυπρόθεσμες επενδύσεις όπως είναι το στοίχημα (ναι κι όμως, το στοίχημα μπορεί να πάρει τη μορφή επένδυσης ή επιχείρησης για τον παίκτη), ο χρόνος είναι πολύτιμος. Για αυτό κι έχω επιλέξει να εκμεταλλευτώ την αμεσότητα των social media και να αφήσω το blog για πιο… περίπλοκες αναλύσεις.

Έτσι θα σας προτρέψω να ακολουθήσετε τα κοινωνικά δίκτυα του Στοίχημα Online που θα βρείτε πάνω δεξιά σε αυτή τη σελίδα, όπως και τα δικά μου που θα τα βρείτε στο προφίλ μου στο Google+ μαζεμένα.

Είτε χρησιμοποιείτε το Google+, είτε κάποιο από τα Twitter, Facebook ή LinkedIn, η ενημέρωση είναι παντού η ίδια. Τόσο για το blog αυτό, όσο και για τις προσωπικές μου αναρτήσεις.

Τα social media δεν είναι μόνο για να βρίσκουμε φίλους και να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας. Αναλόγως ποιον «ακολουθείτε», η ενημέρωση που μπορείτε να έχετε μέσω αυτών, πιθανόν να αποβεί αποδοτικότερη συγκριτικά με τους πατροπαράδοτους τρόπους ενημέρωσης (εφημερίδες, ενημερωτικά portals κλπ.). Θα σας θυμίσω στο σημείο αυτό κι ένα παλιό άρθρο του Hybrid Trader, όπου εξηγούσε πώς εκμεταλλεύτηκε το Twitter για να κερδίσει στο trading του Forex.

Εσείς ποιον τρόπο προτιμάτε για την ενημέρωσή σας για το στοίχημα; Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέσο κοινωνικής δικτύωσης; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.