Το σταθερό ποντάρισμα είναι κοινώς αποδεκτό ως το καλύτερο σύστημα πονταρίσματος, τουλάχιστον όσον αφορά στη μελέτη των επιδόσεών σας στο στοίχημα. Εφόσον διατηρείτε σταθερό το ποσό που στοιχηματίζετε, μετά τη συλλογή ενός ικανοποιητικού δείγματος θα μπορείτε να αναλύσετε το σύστημα στοιχήματος που εφαρμόζετε και πιθανόν να προβλέψετε την μελλοντική πορεία του κεφαλαίου σας. Μήπως όπως μια καλύτερη τακτική θα ήταν να στοχεύετε στο σταθερό κέρδος παρά στο σταθερό ρίσκο; Όχι, και θα εξηγήσω γιατί.

Το σταθερό κέρδος σημαίνει αυξομείωση πονταρίσματος

Το καταλαβαίνετε όλοι πως για να στοχεύσετε σε σταθερό κέρδος στοιχηματίζοντας σε διαφορετικές αποδόσεις, χρειάζεται να μεταβάλλετε το ποντάρισμα. Αν επιθυμείτε να κερδίζετε 10 ευρώ ανά στοίχημα, θα ποντάρετε:

  • 10 ευρώ στο 2,00
  • 20 ευρώ στο 1,50
  • 2 ευρώ στο 6,00

Κατά αυτόν τον τρόπο διατηρείτε σταθερό κέρδος για κάθε σας στοίχημα, αλλά την ίδια στιγμή αυξομειώνεται το ποντάρισμά σας.

Η μεταβολή του πονταρίσματος και η διαχείριση του κεφαλαίου σας

Σύμφωνα με τους κανόνες της σωστής διαχείρισης του κεφαλαίου σας, δε θα πρέπει ποτέ να ρισκάρετε πάνω από 2% των χρημάτων σας. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε 1.000 ευρώ διαθέσιμα για τη στοιχηματική σας καριέρα, το μέγιστο ποντάρισμα θα είναι τα 20 ευρώ.

Μεταβάλλοντας τώρα το ποντάρισμά σας στην ουσία μεταβάλλετε το μέσο όρο του πονταρίσματός σας. Αν στοιχηματίζατε πάντα στο 2,00 από 20 ευρώ δε θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά αν τοποθετείτε άλλα τόσα στοιχήματα στο 1,50, ο μέσος όρος των πονταρισμάτων θα ανέλθει στα 30 ευρώ, αφού ποντάρετε από 40 ευρώ στο 1,50.

Είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν τα στοιχήματα αυτά, με στοιχήματα μεγαλύτερων αποδόσεων, π.χ. 5,00. Θα πρέπει όμως να υπάρχει η σωστή αναλογία στοιχημάτων, ώστε ο μέσος όρος να μην ξεπεράσει τα 20 ευρώ, ή το 2% γενικά του κεφαλαίου σας.

Μπορείτε να το κάνετε; Ή θα καταλήξετε να στοιχηματίζετε συχνότερα σε φαβορί, οπότε και να εκτοξεύσετε αυτόν τον μέσο όρο πονταρίσματος; Σκεφτείτε ότι αν τύχει και ποντάρετε στο 1,20, το στοίχημά σας θα ανέλθει στα 100 ευρώ, ήτοι 10% του κεφαλαίου σας! Ναι, το πιθανότερο είναι να το κερδίσετε το στοίχημα αυτό, αλλά αν το χάσετε, η ζημία που θα υποστεί το κεφάλαιό σας θα ισοδυναμεί με 5 κανονικά στοιχήματα του 2%!

Επιπλέον, πόσα στοιχήματα σταθερού κέρδους θα χρειαστούν για να αποσβεστεί αυτή η ζημιά;

Θέμα ψυχολογίας: Σπάνια και μεγάλα κέρδη ή μεγάλες ζημίες;

Ακολουθώντας ένα σύστημα πονταρίσματος που βασίζεται στο σταθερό κέρδος, ο παίκτης θα βιώνει μεταβολές του κεφαλαίου του, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κάποιες μεγάλες ζημίες που θα συμβαίνουν σπάνια. Πότε; Όταν θα χάνει στοιχήματα μικρών αποδόσεων. Πώς αισθάνεστε όταν χάνετε στοιχήματα, τοποθετημένα σε αποδόσεις του 1,10, 1,25 ή 1,30; Ακριβώς, χάλια.

Ακολουθώντας ένα σύστημα σταθερού πονταρίσματος, ο παίκτης βιώνει μεταβολές κεφαλαίου, που περιλαμβάνουν σταθερές ζημίες (2% του κεφαλαίου) και κάποια σπάνια μεγάλα κέρδη. Πότε; Όταν κερδίζει στοιχήματα μεγάλων αποδόσεων. Πώς αισθάνεστε όταν κερδίζετε στοιχήματα, τοποθετημένα σε αποδόσεις του 4,00, 5,00 ή 7,00; Ακριβώς, τέλεια!

Έτσι, πέρα από τους μαθηματικούς λόγους και τη σωστή διαχείριση ρίσκου, τίθεται και το θέμα της ψυχολογίας του παίκτη. Είναι πολύ σημαντικό να ψυχαγωγείται ο παίκτης μέσω του στοιχήματος, να χαίρεται όταν παίζει στοίχημα, να περνάει ευχάριστα. Καθώς οι περισσότεροι παίκτες δύσκολα θα κερδίσουν, γιατί να κάνουν περισσότερο δυσάρεστο το χόμπι τους;

Μην ξεχνάτε πως κανένα σύστημα πονταρίσματος και διαχείρισης χρημάτων δεν είναι αρκετό, εάν ποντάρετε σε στοιχήματα που δε σας συμφέρουν.

Έχετε δοκιμάσει παρόμοια τακτική στο ποντάρισμά σας, στοχεύοντας σε σταθερό κέρδος; Πείτε μου πώς σας φαίνεται ένα τέτοιο σύστημα πονταρίσματος στα σχόλια που ακολουθούν.

Εικόνα μέσω Flickr

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.