Ακόμη δύο αναμετρήσεις για τη φάση των “16” του Champions League περιλαμβάνει το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Τετάρτης. Η AC Milan θα προσπαθήσει να σπάσει την κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ισπανικούς συλλόγους υποδεχόμενη την Atletico Madrid και η Arsenal φιλοδοξεί να πάρει ρεβάνς από την Bayern Munich. Μπορεί όμως;

Πολλοί θεωρούν την Bayern Munich (στο 1,70 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) ικανή να κάνει φέτος αυτό που καμιά άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια στην Ευρώπη: να κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές το Champions League. Και η αλήθεια είναι πως με τη φόρα που έχει πάρει η ομάδα του Josep Guardiola, μοιάζει ικανή να το κάνει. Η Bayern δεν έχει αντίπαλο στην Bundesliga, όπου οδεύει ολοταχώς προς ακόμη ένα πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζει και στο DFB Pokal. Πέρυσι απέκλεισε την Arsenal κερδίζοντας 3-1 μέσα στο Emirates και χάνοντας 2-0 στο Μόναχο – ήταν η μοναδική ήττα της καθ’ οδόν προς το τρόπαιο και μία από τις μόλις τρεις σε όλη τη σεζόν! Φέτος, μια άλλη αγγλική ομάδα, η Manchester City, χάλασε το απόλυτο των Βαυαρών αλλά σε ένα μάλλον αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Η απουσία του Franck Ribery δείχνει να μην προβληματίζει τον Guardiola που έχει τους Arjen Robben (στο 7,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Mario Gotze (στο 6,00) σε καλή κατάσταση για να πετύχουν τουλάχιστον ένα εκτός έδρας γκολ.

Από την άλλη, η Arsenal (στο 3,90) έδειξε κόντρα στη Liverpool να συνέρχεται από την πτωτική πορεία των τελευταίων 10 ημερών. Η “πεντάρα” στο Anfield και η “λευκή” ισοπαλία με τη Manchester United έπληξαν το γόητρο των Gunners αλλά η νίκη τους με 2-1 επί της Liverpool και η πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup, αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία. Το κακό για τον Arsene Wenger είναι πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Mikel Arteta – παίκτη που καλύπτει πολλές τρύπες στη μεσαία γραμμή. Ο Mesut Ozil (στο 15,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) γνωρίζει καλά την Bayern, όπως και ο Per Mertesacker (στο 40,00), αλλά θα πρέπει να είναι σε εξαιρετική βραδιά η Arsenal και σε τραγική η Bayern για να βγει άλλο αποτέλεσμα από το διπλό. Που, πάντως, είναι πολύ χαμηλά σε απόδοση, γι’ αυτό και θα προτιμήσω το 2-3 γκολ (στο 1,90) με πιθανά σκορ το 1-1 (στο 7,00) και 1-2 (στο 7,50).

Στην Ιταλία, η AC Milan (στο 3,00 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) θα προσπαθήσει να σώσει κάτι από την φετινή αποτυχημένη σεζόν, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης έναντι της Atletico Madrid (στο 2,15). Οι “Rossoneri” δείχνουν σε κάπως καλύτερη κατάσταση με τον Clarence Seedorf στον πάγκο τους και το σίγουρο είναι πως έχουν πολύ πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη σε σχέση με την Atletico. Το θέμα είναι αν μπορούνε να την “καταθέσουν” και μέσα στο San Siro. Ο Mario Balotelli (στο 6,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) ζει και αναπνέει για τα παιχνίδια αυτά, ο Adil Rami γνωρίζει καλά την Atletico από την πρόσφατη θητεία του στην Ισπανία και η AC Milan μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Αρκεί να μην δεχθεί γκολ, γιατί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Η Atletico είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν σε Ισπανία και Champions League. Μοιράζεται την κορυφή της Primera Division μαζί με τις Barcelona και Real Madrid ενώ έβγαλε δίχως ήττα τη φάση των ομίλων, κερδίζοντας τα πέντε από τα έξι παιχνίδια! Ο Diego Costa (στο 5,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ έχει τρομερή βοήθεια από τους Raul Garcia και Turan Arda (στο 12,00). Η ομάδα του Diego Simeone, πάντως, δεν είναι με τίποτα το φαβορί μέσα στο Μιλάνο κι ας έδειξε να συνέρχεται από τις τρεις απανωτές ήττες σε πρωτάθλημα και Copa del Rey. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα και την εμπειρία των Kaka (στο 10,00), Michael Essien και της παρέας τους.

Προγνωστικά Champions League:

127. ARSENAL – BAYERN MUNICH        2-3 ΓΚΟΛ     1,90

127. ARSENAL – BAYERN MUNICH        1-1 Ή 1-2 (ΑΣ)        7,00 Ή 7,50

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

143. ROBBEN 7,00

***************************************************

128. AC MILAN – ATLETICO MADRID   1        3,00

128. AC MILAN – ATLETICO MADRID   1-0 Ή 2-0 (ΑΣ)       8,50 Ή 13,00

128. AC MILAN – ATLETICO MADRID   UNDER         1,60

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

113. KAKA     10,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).