Μετά τις δυο βραδιές του Champions League – και ειδικά τη χθεσινή με το απόλυτο σε πετυχημένα προγνωστικά στο Real Madrid – Bayern Munich – σειρά παίρνει το Europa League με τους δυο ημιτελικούς του. Banfica εναντίον Juventus και Sevilla κόντρα σε Valencia, σε δυο αναμετρήσεις που έχουν αρκετά να προσφέρουν. Τόσο αγωνιστικά όσο και στοιχηματικά.

Αρχίζοντας από την αναμέτρηση στο Da Luz. Η Benfica (στο 2.45 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα), μετά τις απανωτές κατραπακιές της περασμένης σεζόν με τα τρία χαμένα τρόπαια την ύστατη ώρα, δείχνει να έχει βάλει μυαλό και να έχει επιστρέψει δριμύτερη. Προ ημερών πανηγύρισε το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας με τη νίκη 2-0 επί της Olhanense ενώ την περασμένη εβδομάδα πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου αφήνοντας εκτός συνέχειας τη μεγάλη Porto. Το κακό για την Benfica είναι πως έχασε τον Eduardo Salvio, έναν ποδοσφαιριστή που είναι συνυφασμένος με το Europa League! Οι Rodrigo (στο 8.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) και Lima (στο 10.00 ως Άλλος Benfica) – πρώτοι σκόρερ των «Αετών της Λισσαβόνας» στο Europa League με τρία γκολ έκαστος – θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μπελάδες στην άμυνα της Juventus ενώ η λογική λέει πως θα ξεκινήσει βασικός – ως συνήθως – ο βετεράνος Oscar Cardozo (στο 6.50). Στα χαφ, η απουσία του Ljubomir Fejsa έχει καλυφθεί αρκετά καλά από τον προπονητή της Benfica, Jorge Jesus, αλλά είναι εξίσου σημαντική και αυτή του Nicolas Gaitan.

Αυτή του Arturo Vidal δεν γνωρίζω πώς θα την καλύψει ο Antonio Conte στη Juventus (στο 2.65). Θεμέλιος λίθος στην πορεία των «Bianconeri» σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη είναι ο Χιλιανός μέσος, αλλά τουλάχιστον στη Juventus ευελπιστούν πως θα είναι έτοιμος να επιστρέψει ο Carlos Tevez (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει). Ο Αργεντινός πάντως, μπορεί να είναι πρώτος σκόρερ της «Γηραιάς Κυρίας» στη Serie A, στην Ευρώπη  όμως έχει να σκοράρει από τον Απρίλιο του 2009! Ο Tevez θα έχει παρτενέρ μάλλον τον Fernando Llorente (στο 8.00), αλλά πολλά θα κριθούν στις πτέρυγες και το κατά πόσο οι Maurisio Isla (στο 8.00 ως Άλλος Juventus) και Gerard Asamoah (στο 22.00) θα έχουν δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνουν. Προβάδισμα λόγω έδρας στην Benfica, που είναι αήττητη στα 12 τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια στη Λισσαβόνα, αλλά δεν αποκλείω να δούμε γκολ και από τη Juventus ειδικά εάν αγωνιστεί ο Tevez.

Στο Ramon Sanchez Pizjuan, η Sevilla (που έπεσε ήδη από το 1.75 στο 1.65 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) θα προσπαθήσει να κάνει… σεφτέ στις επιτυχίες κόντρα στη Valencia για φέτος και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League που θα γίνει στο Τορίνο. Η ομάδα του Unai Emery, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον παλιό του σύλλογο, ηττήθηκε με 3-1 στο Mestalla από τις «Νυχτερίδες» και κόλλησε στο 0-0 στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο της Primera Division. Βέβαια, με επτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος – και 12 στα 15 πιο πρόσφατα ανεξαρτήτως διοργάνωσης – και με μία επιβλητική «τεσσάρα» επί της Porto στον προηγούμενο γύρο, η Sevilla είναι το μεγάλο φαβορί. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και οι Carlos Bacca (στο 5.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει), Ivan Rakitic (στο 6.50) και Jose Antonio Reyes (στο 10.00) είναι πανέτοιμοι για τον ισπανικό εμφύλιο.

Κι αν η Sevilla έχει να σκέφτεται και το πρωτάθλημα, αφού είναι κοντά στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, η Valencia (ανέβηκε στο 4.60) ζει κι αναπνέει για το Europa League. Η τρομερή ανατροπή στα προημιτελικά, όταν απέκλεισε την Basel στην παράταση έχοντας ηττηθεί με 3-0 στην Ελβετία, αποδεικνύει του… γραπτού το αληθές. Ο Paco Alcacer (στο 7.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει) σκόραρε τρεις φορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ είναι αναμφίβολα ο παίκτης-αποκάλυψη της φετινής La Liga. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και η λογική λέει πως δεν θα ανοίξει το σκορ – ούτε κι ο ρυθμός. Οι «Νυχτερίδες», πάντως, δεν με πείθουν ιδιαίτερα εκτός έδρας και νομίζω πως θα λυγίσουν στην Ανδαλουσία με τη Sevilla να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης. Πόσο μάλλον όταν η Sevilla έχει και εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Valencia, ούσα αήττητη στο Sanchez Pizjuan στα 13 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

Προγνωστικά Europa League:

121. BENFICA – JUVENTUS        1        2.45

121. BENFICA – JUVENTUS        UNDER         1.55

121. BENFICA – JUVENTUS        1-0 (ΑΣ)       7.00

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

122. RODRIGO        8.00

**************************************

122. SEVILLA – VALENCIA         1        1.65

122. SEVILLA – VALENCIA         UNDER         1.75

122. SEVILLA – VALENCIA         2-0 (ΑΣ)       7.00

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

111. VITOLO 9,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).