Είδαμε προχθές πώς δουλεύει το livescore και κρίνοντας από την αποδοχή που είχε το κείμενο τουλάχιστον στο Facebook, αξίζει να πούμε δυο πράγματα ακόμα περί livescore. Αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει το ζωντανό στοίχημα ή στοίχημα live και πώς μερικά κουμπιά ενός κινητού είναι δυνατόν να αλλάξουν την απόδοση του στοιχήματος που βάλαμε ή ακόμα και να ακυρωθεί!

Πριν περάσουμε στο ζουμί του σημερινού κειμένου, οφείλω να ξεκαθαρίσω καταρχήν πως οι πληροφορίες περί livescore είναι πέρα για πέρα αξιόπιστες. Ναι, η μετάδοση του livescore γίνεται με SMS (τουλάχιστον κατά τη μέθοδο που γνωρίζω), αν και παλιότερα γινόταν μέσω ομιλίας, όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο. Με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά (home attach, safe, home goal, κλπ) ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου ενημέρωνε ένα αυτοματοποιημέο σύστημα αναγνώρισης ομιλίας, που με τη σειρά του ενημέρωνε τη βάση δεδομένων.

epithesi-safe-livescore

Κάτι τέτοιο αναφέρει κι ο Στέφανος στο χθεσινό του σχόλιο.

Ωστόσο για να απαντήσω και στον Στέφανο αν πρόκειται για πάικτες του στοιχήματος ή εταιρία livescore όταν ακούτε τον διπλανό σας να «περιγράφει» τον αγώνα με κώδικες, η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει «κάποιος άλλος» στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Υπάρχει υπολογιστής, επειδή:

  1. Η ταχύτητα ενός υπολογιστή είναι πολύ μεγαλύτερη.
  2. Ο υπολογιστής είναι αλάνθαστος.
  3. Είναι τόσοι πολλοί αγώνες με τόση πολλή ενημέρωση, που θα ήταν αδύνατον κάποιος να ενημερώνει όλα αυτά τα livescore ταυτόχρονα!

stoixima-liveΌσον αφορά αν οι πληροφορίες μπορεί να μεταδίδονται σε παίκτη κι όχι εταιρία, ώστε να «προλάβει» τις αλλαγές των αποδόσεων, η απάντηση και πάλι κατά τη γνώμη μου είναι αρνητική. Γιατί να στείλει κάποιον άλλο στο γήπεδο και να μην πάει ο ίδιος; Με τον mobile στοιχηματισμό πλέον έχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσει μέσα από το γήπεδο! Σύμφωνοι, το ping μιας VDSL είναι ελάχιστο (εγώ έχω 12ms), ενώ και οι δυνατότητες ενός επιτραπέζιου υπολογιστή είναι σαφώς μεγαλύτερες από το καλύτερο smartphone. Αρκούν αυτά για να αντιδράσει κανείς γρηγορότερα;

Ναι, μπορεί να έχει στείλει 3-4 άτομα σε περισσότερους αγώνες για να κερδίσει περισσότερα. Γιατί όμως να του κάνουν «περιγραφή» του αγώνα και να μην τον ενημερώνουν μόνο για τα γκολ; Φανταστείτε να ακούτε 4 ανθρώπους να μιλούν ταυτόχρονα, ενώ είστε έτοιμος με το… mouse στο χέρι να στοιχηματίσετε χιλιάδες ευρώ!

Κι έπειτα όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Στέφανος, οι εταιρίες έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το φαινόμενο, εισάγοντας ένα μικρό χρονικό διάστημα καθυστέρησης στο live στοίχημα, μέχρι να γίνει αποδεκτό το στοίχημα. Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει μεγάλος ντόρος με ομάδες που πήγαιναν σε γήπεδα του Ισπανικού πρωταθλήματος και γυρνούσαν όλα τα τουρνουά τένις του κόσμου, εκμεταλλευόμενοι την γρήγορη ενημέρωση που είχαν όντας μες στους αγωνιστικούς χώρους. Τότε η καθυστέρηση ήταν σημαντικά μικρότερη (1-2 δευτερόλεπτα) κι έτσι είχαν 4-5 επιπλέον δευτερόλεπτα να προλάβουν τη μεγάλη απόδοση, πριν αυτή αλλάξει λόγω της εξέλιξης των αγώνων.

Υπάρχει μάλιστα γνωστός επιτυχημένος Πορτογάλος trader που ταξίδευε σε Ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθώντας από κοντά ποδοσφαιρικούς αγώνες με σκοπό να στοιχηματίσει live. Έχει και το δικό του κανάλι στο YouTube.

Οι επικίνδυνες επιθέσεις του Livescore και το στοίχημα live!

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο ζουμί που λέγαμε. Στο σχόλιό του ο Sobrero Boy κάνει λόγο για τις επικίνδυνες επιθέσεις. Το σχόλιο μάλιστα δεν επικεντρώνεται σε αυτές. Ωστόσο, οι επικίνδυνες επιθέσεις πιθανόν να είναι η αιτία για δυο δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνει ένας παίκτης ζωντανού στοιχήματος: την αλλαγή της απόδοσης του στοιχήματός του και η ακύρωσή του.

Ας ξεκινήσουμε από αυτά, για όσους δε γνωρίζουν τι συμβαίνει σε αρκετές εταιρίες στοιχημάτων κατά την περίοδο του live στοιχήματος.

Παρακολουθείτε έναν αγώνα, ενώ είστε ταυτόχρονα στον υπολογιστή, έτοιμος να στοιχηματίσετε σε αυτόν. Έχετε αναλύσει τον αγώνα και σε κάποια επικίνδυνη φάση (φάουλ κοντά στην περιοχή), στοιχηματίζετε υπέρ μιας ομάδας στο 1,70. Στα επόμενα δευτερόλεπτα/λεπτά, η ομάδα αυτή πετυχαίνει τέρμα και τελικά κερδίζει τον αγώνα.

Πολύ φυσιολογικό να περιμένετε να πληρωθείτε 1,70 φορές τα χρήματά σας. Όταν όμως πιστώνεται το κερδισμένο αυτό στοίχημα στο λογαριασμό σας, διαπιστώνετε ότι εμφανίζεται χαμηλότερη απόδοση (π.χ. 1,40). Κι όμως, το θυμάστε πολύ καλά ότι ποντάρατε στο 1,70 κι όχι στο 1,40.

Επικοινωνείτε με την εταιρία, η οποία σας παραπέμπει σε κανόνες, όρους και προϋποθέσεις και long story short που λέμε, η απόφαση είναι οριστική. Θα πληρωθείτε με 1,40 απόδοση. Να λέτε όμως κι ευχαριστώ, γιατί αρκετές φορές, ειδικά αν μπει γκολ σχεδόν αμέσως μετά το στοίχημά σας, η εταιρία πιθανόν να ακυρώσει εντελώς το στοίχημά σας!

Εδώ δεν είμαστε καταρχήν για να πούμε αν αυτή η τακτική είναι σωστή ή όχι. Υπενθυμίζω απλά ότι έχετε συμφωνήσει με τους όρους της εταιρίας όταν κάνατε εγγραφή και με βάση αυτούς, στοιχηματίζετε.

kinito-tilefono-gipedo-liveΤο θέμα μας είναι αν υπάρχει σχέση μεταξύ μιας τέτοιας εξέλιξης στο live στοίχημα και του livescore.

Μπορεί να βλέπω φαντάσματα, αλλά όταν υπάρχει ρητή οδηγία στους αναμεταδότες του livescore να αναφέρουν «επικίνδυνη επίθεση» ή «επικίνδυνο φάουλ», πραγματοποιώ τον παρακάτω συνειρμό:

  • Η Χ ομάδα κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή. Ο «livescorίστας», ακολουθώντας τις οδηγίες που του έχουν δοθεί, αναφέρει «επικίνδυνο φάουλ» ή «επικίνδυνη επίθεση».
  • Η αναφορά του ταξιδεύει ως τον κεντρικό server του livescore/datacenter, όπου καταχωρείται.
  • Η πληροφορία αυτή τώρα ταξιδεύει στην εταιρία στοιχήματος, που πληρώνει την εταιρία του livescore για ζωντανή ενημέρωση. Η εταιρία στοιχήματος γνωρίζει πια πως π.χ. στο 65ο λεπτό υπάρχει κατάσταση «επικίνδυνης επίθεσης» στο συγκεκριμένο στοίχημα.
  • Ο αγώνες λήγει. Κατά τη διευθέτηση των ζωντανών στοιχημάτων, όλα τα στοιχήματα του 65ου λεπτού έχουν την υπόδειξη «επικίνδυνη επίθεση».
  • Ανάλογα με την τακτική της εταιρίας, τα στοιχήματα αυτά μπορεί να πληρωθούν κανονικά, να αλλάξει η απόδοσή τους ή να ακυρωθούν.

Πλάθω σενάρια; Δείτε αυτήν την εικόνα, για τις οδηγίες που έχει ο άνθρωπος που μεταδίδει το livescore εντός γηπέδου.

livescore-epikindyno-faoul

Και τώρα διαβάστε την απάντηση που έδωσε εταιρία στοιχήματος σχετικά με ακύρωση στοιχήματος υπό «danger zone»:

[quote]Dear Sir,

Please refer to our Live Soccer betting rule 3 where we include that based on the current status of a live Soccer match, and at the discretion of ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, matches may be placed in a danger zone. Wagers placed while a game is in a danger zone are subject to rejection. Danger Zones include, but are not limited to, Free Kicks near the goal, Corners, attacks in the opposition third, etc.

Once the danger zone is released, wagers are either accepted and displayed on your pending wager report or rejected.  Rejected wagers are displayed on your Rejected Live Wagers report.

Your wager was cancelled since it was placed during a danger zone and the result of this danger zone was a goal. You wager, and all other wagers placed during this danger zone, were cancelled in accordance with our rules.

By sending in their wager, clients agree to these terms.[/quote]

Επικίνδυνη επίθεση λοιπόν δεν είναι μόνο η εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή, αλλά τα κόρνερ, η επίθεση στο ένα τρίτο του γηπέδου, κλπ.

Συνδέονται όλα τα παραπάνω; Οφείλεται στην ενημέρωση του livescore η ακύρωση ενός ζωντανού στοιχήματός σας; Όντας ένας απλός παίκτης σαν όλους σας, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Απλώς συνδυάζω τις πληροφορίες που μου δίνονται δωρεάν στο διαδίκτυο και κάνω τις δικές μου σκέψεις. Συμφωνούν με κάποιες από τις δικές σας; Πείτε μου στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.