Δύο εξελίξεις σχετικά με τον ΟΠΑΠ περιλαμβάνει η ειδησεογραφία χθες και σήμερα.

Πριν λίγα λεπτά καταρχήν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, τα οποία εμφανίζουν ενισχυμένα έσοδα και χαρίζουν χαμόγελα στους μετόχους με την αποκοπή μερίσματος να πραγματοποιείται σήμερα. Η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ίσως όμως πιο σημαντικά είναι τα νέα σχετικά με την είσοδο στο online στοίχημα του ΟΠΑΠ με τον Κανονισμό Λειτουργίας να δημοσιεύεται στο χθεσινό ΦΕΚ! Δημοσίευση που έχει πυροδοτήσει ήδη πολλές συζητήσεις, σχετικά με τη ακολουθούμενη διαδικασία.

Σχετικά με την τελευταία, θα σας παραπέμψω στο σχετικό άρθρο του Infobeto, αλλά και στα σχόλια του αντίστοιχου κειμένου στο Capital.gr. Προσωπικά θα παραμείνω θεατής, αποφεύγοντας να σχολιάσω το παραμικρό. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε ήδη πει πολλά τα προηγούμενα χρόνια, για όσους μας παρακολουθείτε.

Infobeto.com: Κανονισμός για το online στοίχημα του ΟΠΑΠ

Capital.gr: Online o ΟΠΑΠ και με Κανονισμό Λειτουργίας

Αυξημένα έσοδα από Πάμε Στοίχημα, ακάθεκτο το ΚΙΝΟ!

Περνώντας στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, θα σταθώ για ακόμα μια φορά στα επί μέρους αποτελέσματα των παιχνιδιών και στα κέρδη των παικτών.

opap-apotelesmata-a-trimino-2014-paixnidia

Με μια πολύ γρήγορη ματιά, διαπιστώνουμε την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων στο Πάμε Στοίχημα κατά 30% παρακαλώ σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Μην ξεχνάμε όμως πως πέρσι τέτοιο καιρό, είχε μπει φόρος από το πρώτο ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ, ενώ και οι πράκτορες είχαν κλείσει για κάποιες μέρες τα πρακτορεία τους. Τα γεγονότα αυτά είχαν αναμφισβήτητα επίδραση στην τότε κερδοφορία του Οργανισμού.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, το κορυφαίο σε πωλήσεις παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το ΚΙΝΟ, παραμένει… κορυφαίο, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις και τα έσοδα που αποφέρει στην εταιρία! Μισό δισεκατομμύριο ευρώ έπαιξαν οι παίκτες του ΚΙΝΟ μόνο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2014. Εντυπωσιακό νούμερο.

Ειδικά αν σκεφτεί κιόλας το payout, την απόδοση κερδών στους νικητές δηλαδή που έχει το ΚΙΝΟ, το οποίο δεν ξεπερνάει το 70%. Για κάθε ευρώ δηλαδή που παίζεται στο ΚΙΝΟ, επιστρέφονται στους παίκτες 70 λεπτά του ευρώ.

Το Πάμε Στοίχημα την ίδια στιγμή είδε το payout του να ανεβαίνει στο 67,9% έναντι 63,6% το α’ τρίμηνο του 2013.

payout-opap-2014

Τέλος θα κρατήσω την ομολογουμένως κατακόρυφη μείωση του διαφημιστικού κόστους κατά 67,7%! Πάντως μην μπερδευτείτε από τον παρακάτω πίνακα. Τα ποσά είναι σε χιλιάδες ευρώ (ή η τελεία έπρεπε να είναι υποδιαστολή), εκτός κι αν ο ΟΠΑΠ όντως δαπάνησε 2 δις σε διαφήμιση πέρσι! Ούτως ή άλλως αποσαφηνίζεται στο Δελτίο Τύπου πως το συνολικό κόστος διάθεσης διαμορφώθηκε στα 25,8 εκατ. ευρώ, οπότε…

diafimisi-kostos-opap-2014

Μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων στην εταιρική ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.