Από τα μέσα του Σεπτέμβρη 32 ομάδες πάλεψαν για να φτάσουν στη σημερινή ημέρα. Τελικά – και φυσικά – μόνο δύο τα κατάφεραν να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Champions League. Αμφότερες από τη Μαδρίτη: Real εναντίον Atletico στο Da Luz της Λισσαβόνας.

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εμπορικό αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Αλλωστε, οι δυο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας ήταν με διαφορά οι πιο σταθερές, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη, αλλά και στις εγχώριες: η Atletico (στο 3,90 στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) έφτασε ως την κατάκτηση της Primera Division, για πρώτη φορά από το 1996, ενώ η Real (στο 1,87) στην κατάκτηση του Copa del Rey, διεκδικώντας μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα. Το κίνητρο, το άγχος, η επιθυμία και η πίεση στο Santiago Bernabeu, όμως, έχουν όνομα: La Decima.

Το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών αποτελεί όνειρο ζωής για τον Florentino Perez. Ο πρόεδρος της Real Madrid έφερε τον Carlo Ancelotti στη θέση του Jose Mourinho, αναθέτοντάς του αυτό το έργο: την κατάκτηση του Champions League. Και, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο προκάτοχό του, που σταμάτησε και στις τρεις σεζόν που κάθισε στον πάγκο της Real στα ημιτελικά, ο Ιταλός έκανε το βήμα παραπάνω και πλέον έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα την… κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Ο Ancelotti είχε την ευτυχία να βρει τον Cristiano Ronaldo (στο 4,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει – στο 1,80 στην αγορά Σκόρερ Οποιουδήποτε Τέρματα) στα καλύτερά του. Ο Πορτογάλος με 16 γκολ οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Real ως τον τελικό. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν ήταν η Bayern Munich στα ημιτελικά – το 0-4 μέσα στο Μόναχο με δυο γκολ του Sergio Ramos (στο 20,00 και στο 6,50 αντίστοιχα) αποδεικνύει του γραπτού το αληθές – αλλά η Dortmund στα προημιτελικά. Εκεί που η «Βασίλισσα», έχοντας στα υπέρ της το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, είδε το χάρο με τα μάτια της καθώς ηττήθηκε 2-0 στη Γερμανία, με την BVB να έχει αρκετές ευκαιρίες να στείλει το ζευγάρι στην παράταση. Τέλος καλό, όλα καλά…

Πλην του Ronaldo, φυσικά, ο Ancelotti είδε και τον Gareth Bale (στο 7,00 και στο 2,80 αντίστοιχα στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) να δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό στην πορεία της χρονιάς τα 100 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε ο Perez για χάρη του. Είδε και τον Angel Di Maria (στο 12,00 και στο 5,00 αντίστοιχα) να ανταποκρίνεται περίφημα στο νέο ρόλο, αυτόν του επιτελικού χαφ στο πλάι του αναγεννημένου Luca Modric (στο 22,00 και στο 7,00 αντίστοιχα). Η απουσία, όμως, του Xabi Alonso είναι ένα θέμα για τη Real, αφού σίγουρα ο Asier Illaramendi που λογικά θα αντικαταστήσει τον Βάσκο μέσο, δεν είναι του ίδιου επιπέδου. Για μένα, προσωπικά, ερωτηματικό υπάρχει και για το κατά πόσο ο Karim Benzema (στο 6,50 και στο 2,70 αντίστοιχα) θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων – αν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί. Όχι και ό,τι πιο σταθερό θα ήθελε και θα μπορούσε να έχει η Real Madrid στη θέση του κεντρικού επιθετικού.

Και σίγουρα ένας εξαιρετικός σέντερ φορ χρειάζεται όσο τίποτε άλλο για να διασπάσει κανείς την τρομερή αμυντική γραμμή της Atletico Madrid. Οι «Rojiblancos» παραμένουν αήττητοι στο Champions League μετά από τα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση και, μάλιστα, σε έξι εξ αυτών δεν δέχθηκαν ούτε γκολ! Τρομερή ανασταλτική λειτουργία, εξαιρετική δουλειά και συνεχές τρέξιμο από τους Koke, Gabi, Thiago Mendes και Raul Garcia (στο 12,00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει – στο 5,00 στην αγορά Σκόρερ Οποιουδήποτε Τέρματος στο ΠΑΜΕ Στοίχημα) κατά κύριο λόγο.

Η Atletico θα παραταχθεί με την ψυχολογία στα ύψη. Δεν είναι και λίγο πράγμα να επιστρέφεις στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας πίσω αυτή τη Real και αυτή την Barcelona – και μάλιστα μένοντας όρθια στο Camp Nou στην τελευταία αγωνιστική (1-1), με το σκορ εις βάρος της και με τους τραυματισμούς των Diego Costa (στο 10,00 και στο στο 4,00 σαν Άλλος Atletico Madrid αντίστοιχα) και Arda Turan (στο 15,00 και στο 5,50 αντίστοιχα). Του πρώτου σκόρερ, δηλαδή, και του βασικού επιτελικού μέσου… Αμφότεροι, πάντως, λογικά θα καταφέρουν να ξεκινήσουν βασικοί σήμερα.

Η Atletico είναι ομάδα συνόλου και το έχει αποδείξει περίτρανα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ποια ήταν η μοναδική φορά που κάπου… κλάταρε, ίσως και ηθελημένα; Στα δύο παιχνίδια του Copa del Rey απέναντι στη Real Madrid. Τότε που ο Ronaldo πέτυχε δυο γκολ – με ισάριθμα πέναλτι – στο Vicente Calderon και που στον επαναληπτικό η «Βασίλισσα» έφτασε με άνεση στο 3-0. Αλλά επαναλαμβάνω, ίσως ήταν και επιλογή του Simeone να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του, ειδικά μετά το σκορ του πρώτου αγώνα – και τελικά δικαιώθηκε περίτρανα.

Πηγαίνοντας στη στοιχηματική πλευρά του τελικού του Champions League, πιστεύω ακράδαντα πως τελικά νικήτρια θα είναι η Real Madrid. Επειδή έχει τη φανέλα, επειδή έχει την εμπειρία, επειδή το πιστεύει περισσότερο, επειδή έχει ποιοτικότερους παίκτες, επειδή η Real έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό τροπαίων. Θα το παλέψει η Atletico Madrid, σίγουρα. Αλλά για την ίδια είναι τεράστια επιτυχία και μόνο που βρίσκεται εκεί. Κάτι αντίστοιχο είχε προσπαθήσει να κάνει η Valenciaτο 2000. Εχασε με 3-0, τότε, από τη Real. Σήμερα θα είναι κάπου στο 2-0 και 3-1.

Προγνωστικά στον τελικό του Champions League

300. REAL MADRID – ATLETICO MADRID      1          1,87

*******************************************

300. REAL MADRID – ATLETICO MADRID      1/1 (Η/Τ)         3,25

*******************************************

300. REAL MADRID – ATLETICO MADRID      2-0 Ή 3-1 (ΑΣ)            8,50 Ή 16,00

*******************************************

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

121. BALE     7,00

*******************************************

012. ΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ

213. 21-30       5,00

*******************************************

012. ΣΚΟΡΕΡ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑΤΟΣ

525. RONALDO        1,80

534. GODIN   10,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).